Karczek ok 1 kg przyprawy majeranek kolendra sól pieprz oliwa bluszczyk kurdybanek oregano estragon Z oliwy i ziół przygotowujemy marynatę, nacieramy umyty wcześniej karczek i wkładamy do rękawa.
Zobacz więcej
Przepis ten bardzo dawno dostałam od taty i co roku robię ją w święta. Jest bardzo dobra, aromatyczna i dobrze przyprawiona. Składniki - marynata staropolska - rękaw do pieczenia - około 1,5 kg
Zobacz więcej
Taka pieczeń wymaga czasu lecz nie jest pracochłonna, mięso po prostu musi się kilkanaście godzin marynować a później jeszcze piec. W zamian za to otrzymamy pyszną i soczystą pieczeń rozpływającą się
Zobacz więcej
1 karkówka 1,5-2 kg 1 duża cebula sól pieprz czosnek granulowany papryka ostra magi Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą
Zobacz więcej
Taką karkówkę można jeść na zimno jak i na ciepło. Bardzo prosta w wykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce. Do mieszanki miodu i musztardy wsypać
Zobacz więcej
Jeżeli szukacie pomysłu na szybki, weekendowy obiad to zachęcam do przygotowania pieczonej karkówki z warzywami. Całość upiekłam w rękawie do pieczenia i uwierzcie mi na słowo, że wszystkie składniki
Zobacz więcej
Dziś na obiad były gotowe pyzy ze skwarkami i bigos (od teściowej).. niestety zakupowy szał przedświąteczny tak nas wykończył, że nie było sił na nic innego, ale jeszcze wczoraj zrobiłam pyszny
Zobacz więcej
Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet tej z
Zobacz więcej
Na świąteczny stół przygotowałam kilka rodzajów pieczonej karkówki, oto jeden z nich. Dość pikantna w smaku, z lekko wyczuwalnym korzennym akcentem - smakuje pysznie na kanapkach. Składniki: 1 kg
Zobacz więcej
foto by Rudaa Przygotowanie tej karkówki jest banalnie proste. Kilkukrotnie jadłam ją z pomocą woreczka i pomysłu pewnej znanej firmy. Od jakiegoś czasu unikam takich produktów i mieszanki do potraw
Zobacz więcej
Karkówka pieczona w rękawie... Przygotowuje się ją bardzo szybko, a później robi się już sama ;) Potrzebne będą: karkówka 1 cebula 3 ząbki czosnku listki laurowe ziele angielskie pieprz w kulkach sól,
Zobacz więcej
Cały obiad za jednym zamachem? Proszę bardzo! Smacznie, soczyście i aromatycznie. Przyprawy można skomponować dowolnie wg własnych upodobań lub skorzystać z mojej propozycji. 600 g karkówki 1 kg
Zobacz więcej
Przepis łatwy ,prosty i dietetycznych.Przy dnie moczanowej mięsa powinniśmy rzadko spożywać ze względu na wysoki poziom ich kwasowości...Dopuszczalne jest mięso z kurczaka.W tej chorobie możemy dużo
Zobacz więcej
Karkówka pieczona Piękny, idealny, soczysty kawałek mięcha to jest to, za czym chyba wszyscy mięsożerni przepadają. I w zależności od gustu i upodobań można kombinować z różnymi rodzajami mięs. Ja
Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z gęsi 2 jabłka 10 śliwek suszonych 10 moreli pieprz świeżo mielony kucharek 1 łyżka majeranek 1 łyżeczka rozmaryn 10 ziaren jałowca oliwa Wykonanie: Skórę gęsi naciąć w ukośną
Zobacz więcej
Dzisiaj kolejna propozycja na pieczone mięso. Idealnie sprawdza się podczas imprez i świąt. W czasie karnawału nie powinno zbraknąć na stole tego przysmaku. Pieczona karkówka jest miękka, delikatna i
Zobacz więcej
Moje pierwsze mięsko pieczone w rękawie, dużo czytałam na ten temat. Nie było "okazji" (czytaj przekonania) do aby wypróbować ten sposób pieczenia mięsa. Kupiłam karczek, wysmarowałam ziołami,
Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszną karkówkę pieczoną w rękawie , jest bardzo soczysta i krucha. Idealnie nadaje się do podania na obiad, rewelacyjnie również smakuje odgrzewana w sosie a także
Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo soczyste i kruche. Po upieczeniu kroję karkówkę w plastry o
Zobacz więcej
Karkówka pieczona w rękawie jest bardzo soczysta i mięciutka. Na gorąco można podać do obiadu, na zimno na kanapki. Lubie mięsa pieczone w ten właśnie sposób, bo mało pracy, a efekt.. zresztą sami
Zobacz więcej