karkówka pieczona w soku jabłkowym

Obiad niedzielny: mięcho, ziemniaki, dodatki. Tym razem stanęło na karkówce. Ale żeby nie było do końca standardowo, dodałam do sosu świeżo wyciśnięty sok z jabłek. Jeżeli też jesteście szczęśliwymi Zobacz więcej
Soczyste , kruche mięso o wyczuwalnych , delikatnych smakach cytryny i jabłka.Idealnie smakuje z gotowanymi ziemniakami i świeżymi warzywami. Sos powstały podczas pieczenia możemy zagęścić mąką lub Zobacz więcej
Ostatnie trzy wpisy były na słodko, co przyznaję rzadko mi się zdarza. Jestem jedną z tych osób, która nad czekoladę przekłada konkretny kawałek mięsa ;) Lista zakupów na 6 kotletów 600 g karkówki 2 Zobacz więcej
Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę. Idealny przepis na zbliżające Zobacz więcej
Dla większości jest to jeszcze smak nieodkryty. Ja spróbowałam i jestem zachwycona. Mięso perliczki przypomina delikatną dziczyznę. jest soczyste i kruche. Mięso perliczki jest nie tylko smaczne ale Zobacz więcej
Tak przygotowana kapusta nie zastąpi zapewne tradycyjnego bigosu :) Składniki : średnia główka białej kapusty sok jabłkowy 1 jabłko - kwaskowe 1 cebula masło klarowane sól, pieprz czarny, majeranek, Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Gofry na soku jabłkowym

Gofry na soku jabłkowym 57

Pulchniutkie gofry na soku jabłkowym, w sam raz na słodki podwieczorek czy przekąskę w ciągu dnia, uwielbiane przez dzieci, podane z bitą śmietaną i ulubionymi owocami, cały ich sekret puszystości Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karkówka pieczona z sokiem jabłkowym zdodatkiem rodzynek imoreli. Sok jabłkowy nadaje jej wyjątkowego smaku. Mięso poupieczeniu staje się delikatne, kruche isoczyste. Zobacz więcej
Dziś przedstawiam kolejny przepis z książki Gordona Ramsaya„Bread Street Kitchen”, tym razem sięgnęłam po kaczkę duszoną w soku jabłkowym i bulionie, z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Długo Zobacz więcej
Owoce w sokach własnych, to „babcina” metoda na przetwory. Obecnie cukier jest tani, tak powszedni, że nie wyobrażamy sobie, jak można by było zrobić słoiki bez niego. Dawano sobie radę i dawać można. Zobacz więcej
Owoce w soku są przetworami, które u mnie wiodą prym. Łatwo i szybko się je przygotowuje, dobrze zachowują cechy surowca, smak, zapach, zabarwienie. Są po prostu doskonałe! Przetwory pasteryzowane Zobacz więcej
Wciąż jeszcze czekamy na wiosnę, na moc owoców i warzyw, na energie, które ze sobą niosą. Ale nie zapominajmy o starych, dobrych burakach. Nie takie one straszne jak je malują. A przy okazji bardzo Zobacz więcej
Jestem szczęściarą ponieważ mój brat hoduje gąski :) Dlatego od czasu do czasu dostaję jakąś w prezencie. Tym razem postanowiłam przygotować ją w soku jabłkowym. Była bardzo smaczna, miała lekko Zobacz więcej
Uczciwie przyznaję, że gofry uwielbiam:) Za łatwość ich przygotowania, chrupkość chrupania i dowolność modyfikowania! Dzięki jednej z takich modyfikacji odkryłam, że gofry wcale nie potrzebują mleka, Zobacz więcej
Kacze udka zachwycą każdego i doskonale nadają się na świąteczny stół czy urodziny. Kaczka z jabłkami to mój smak dzieciństwa… Była zawsze na Sylwestra kiedy jeszcze spędzałyśmy go z rodzicami Tak Zobacz więcej
Młoda kapusta jest jednym z warzyw które przypominają mi wiosenne obiady w promieniach słońca. Przygotowana z dodatkiem różnych warzyw , boczku , kiełbasy , soku pomidorowego i oczywiście Zobacz więcej
Przysłowia Liście padają, drogę ściełają, dla Marcina wiatr je ścina Gdy liście przed Marcinem nie upadają, to mroźną zimę przepowiadają Jaki dzień na świętego Marcina, taka będzie cała zima Marcinowa Zobacz więcej
Składniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okragłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, Zobacz więcej
Za oknem zima. Na balkonie leży prawie 20 cm śniegu. W takich warunkach nie myślę o sałatkach. Chodzi za mną kawałek ciepłego mięsa. Jedną z idealnych potraw na zimę (i nie tylko) jest pieczona gęś. W Zobacz więcej
Szynka wyszła super, trochę się obawiałam tego soku jabłkowego, niepotrzebnie. W ogóle nie czuć soku, a smak wyszedł super. Włożyć szynkę do dużego garnka i zalać wodą, odstawić na 12 godzin. Zobacz więcej