Solony karmel Jak ja uwielbiam solony karmel. To już chyba nawet uzależnienie ale walczę, nawet nie zjadałam na miejscu tego słoiczka Tylko oblizywałam ciągle łyżeczki Taki solony karmel pasuje
Zobacz więcej
Myślę, że solony karmel jest czymś tak wspaniałym, że zasługuje na osobny wpis. Słoiczek karmelu można bez trudu przechowywać w lodówce i wykorzystywać przy każdej nadarzającej się okazji – a może ich
Zobacz więcej
Uwaga, coś dla Wielkich Łasuchów! Robiłam już karmel wiele razy, to naprawdę proste. Uwielbiam jednak kiedy ta słodycz jest przełamana delikatnie kryształkami soli, wtedy karmel wchodzi na poziom
Zobacz więcej
Scroll down for English Domowy Solony karmel. Obiecuję, że nie próbowaliście lepszego!Jest też prostszy do zrobienia niż Wam się wydaje. W ciągu ostatniego miesiąca przygotowywałam go chyba z 5 razy,
Zobacz więcej
Solony karmel, to ostatnio jeden z moich ulubionych dodatków! Dodaję go prawie wszędzie, czy to do ciasta, dziecięcego jedzenia w słoiczku (tak, tak... 16 letni chłopak, ale uwielbiam dziecięce
Zobacz więcej
Domowy solony karmel to rewelacyjny sos do wszelkiego rodzaju ciast i deserów, a nawet popcornu. Nie przepadam za zwykłym karmelem, bo dla mnie jest za słodki, natomiast ten solony idealnie przypadł
Zobacz więcej
Rozpoczyna się sezon na comfort foods, czyli dania na poprawę humoru :) Macie dania, które potrafią wynagrodzić nawet najcięższy dzień? U mnie kiedyś były to naleśniki, a teraz chyba nie mam takiego
Zobacz więcej
Doskonały i wręcz niesamowity... dla mnie zdecydowanie najlepszy... solony karmel. Delikatna słona nuta przełamuje słodycz karmelu i wydobywa najlepszy jego smak. Idealna kremowa konsystencja, lekko
Zobacz więcej
Kocham solony karmel ( to chyba powinien być mój kolejny tatuaż! ). Idealnie komponuje się z lodami, deserami, naleśnikami, ciastami, goframi, a nawet grzankami ( już od samego pisania zaczęła mi
Zobacz więcej
Tęsknię za tradycyjnym malarstwem – na studiach to była moja codzienność. Pamiętam, że moją bolączką w czasie pierwszych miesięcy w pracowni malarstwa były czyste barwy. Widząc wokoło siebie płótna
Zobacz więcej
Umierałam ostatnio na brak słodyczy. Ale nie takich oo słodyczy tylko karmelu. Takiego jaki pamiętam za dawnych czasów w ciastach babci. Takiego od którego buzia przyjemnie przywdziewała uśmiech a na
Zobacz więcej
Co ja na to poradzę, że mam ogromną słabość do solonego karmelu ??? Czy Wy też ? Choć muszę się Wam przyznać, że to nie była miłość od pierwszego wejrzenia. Na marginesie tak samo miałam z masłem
Zobacz więcej
Solony karmel Idealny dodatek do wielu deserów, lodów i popcornu. Solony karmel jest eksplozją smaku, słodko-słony z wyczuwalnymi grudkami soli, po prostu rewelacja. Sos karmelowy z czasem studzenia
Zobacz więcej
Długo się przymierzałam do jego zrobienia. Jakoś bałam się, że się nie uda, że przypalę czy w ogóle poniosę porażkę robiąc ten karmel. Ale nic takiego, wyszedł super i bardzo smaczny. Przepis
Zobacz więcej
Gdy Trafiłem na syrop o nazwie Solony Karmel, zaskoczyłem się nieco, ale po tylu pozytywnych opiniach stwierdziłem, że muszę go zrobić i ja. Oczywiście zaskoczyłem się bardzo pozytywnie, smakuje jak
Zobacz więcej
Do czego wykorzystać solony karmel? Może posłużyć jako polewa do ciast, tortów, deserów, naleśników, jako składnik lodów, mas i kremów. Solony karmel jest czymś fenomenalnym! Uzyskujemy go poprzez
Zobacz więcej
Lubicie solony karmel? Ja bardzo! Lubię połączenie smaków słodkich ze słonym. Solony karmel jest idealny do lodów, do ciast i innych słodkości czy deserów. Gorąco polecam! Czytaj więcej »
Zobacz więcej
Mmmmmmmmmmmmmniam, to jest obłędny sos! Karmelowy z nutką soli. Sól genialnie podkreśla słodko-maślany smak sosu. Idealny do lodów, naleśników, gofrów, ciast, deserów. Koniecznie zróbcie! Sos "solony
Zobacz więcej
Moja wielka miłość, wspaniały dodatek do każdego deseru i ciasta (uważam, że powinno się nim polewać wszystko) - SOLONY KARMEL! Właściwie jest to sos, który robi się z karmelu, ale wiadomo o co
Zobacz więcej
Zrobiłam go po raz pierwszy zainspirowana kulinarnym programem telewizyjnym. Oczywiście nie wiem czy tak powinno się go przygotowywać, ale efekt jest super. Składniki: 250 g cukru 0,5 łyżeczki soli
Zobacz więcej