Przepis na karmelizowana wątróbka

Listopad nieodzownie kojarzy mi się z gęsiną. Dzisiaj polecam wątróbkę gęsią z dodatkiem karmelizowanego jabłka i cebuli. W kwestii zaś wina sięgnijmy śmiało po naszego lokalnego Solarisa, np. z Zobacz więcej
Wątróbka. Zmora całych rzeszy obecnych nieletnich i koszmarne wspomnienie z dzieciństwa wielu obecnych dorosłych. Moja Babcia i Mama też mnie nią czasem karmiły ze względów zdrowotnych, zawsze w Zobacz więcej
"Tym razem propozycja na wytrawną tartę!:) Delikatny mus z wątróbki i jabłkiem z dodatkiem karmelizowanej czerwonej cebulki - PYCHA!! Do ciasta kruchego dodałam smalec - Smakowita Pajda, dzięki temu Zobacz więcej
Ilość porcji: 1 osoba SKŁADNIKI: 200 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule (ja miałam czerwone) pół dojrzałej gruszki (ale nie przesadnie miękkiej) łyżeczka miodu łyżeczka masła odrobina oleju lub Zobacz więcej
Pasztety lubią niemal wszyscy – szczególnie na Święta nie może ich zabraknąć na stole. Oprócz tradycyjnych pasztetów pieczonych, warto przygotować prosty pasztet z wątróbki – jest idealny jako Zobacz więcej
Moja mama poczęstowała mnie tą wątróbką, a ja się nią zachwyciłam. Słodka - karmelizowana cebula + jabłka usmażone na maśle + soczysta w środku, a chrupiąca na zewnątrz wątróbka = wspaniałe danie Zobacz więcej
Dziś zapraszam na niebanalną i oryginalną przekąskę – wątróbka na karmelizowanej cebuli z pieczonym jabłkiem. Niby zwykła wątróbka ale sposób podania zachwyci każdego. Idealna przekąska na imprezy i Zobacz więcej
...czyli rzecz o smakach (pozornie) trudnych. Po raz pierwszy cydr kupiłam parę lat temu w Belgii. Poszłam po orzeźwiające białe wino do obiadu, a skończyłam z piękną szampańską butelką jabłecznika w Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny przepis z serii bądź fit. Mamy tutaj smakoszy wątróbki??? Osoby aktywne powinny włączyć ją do diety, ponieważ dostarcza nam dawkę cynku, jak i również witaminy z grupy B, jest źródłem Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja podroby na prawdę bardzo lubię, a wątróbkę w szczególności. Wątróbka ta kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy Tata robił nam ogromną patelnię po brzegi wypchaną wątróbką i Zobacz więcej
Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków. Składniki 500 g wątróbki gęsiej 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki smalcu gęsiego 1 jabłko 2 Zobacz więcej
Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków. Składniki 500 g wątróbki gęsiej 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki smalcu gęsiego 1 jabłko 2 Zobacz więcej
„Z wszystkich drobiowych wątróbek najsmaczniejsze są gęsie. Jeśli jeszcze są z gęsi owsianych to również zdrowe. Ni są zbyt tanie, ale warte swojej ceny. Pysznie smakują z karmelizowaną w brązowym Zobacz więcej
Mój starszy syn, lat 10 i pół uwielbia wątróbkę. Choć obiady je w szkole, bo przez cały dzień nie ma nas w domu, to co jakiś czas przypomina sobie, że zjadłby wątróbkę. Najczęściej kupuję wtedy 3-4 Zobacz więcej
Nie każdy ma odwagę na takie połączenie smakowe, nie każdemu wogóle przez głowę przechodzi, żeby czegoś takiego spróbować, no cóż. Postaram się dzisiaj przekonać Was do tego, że nie bardzo lubiana i Zobacz więcej
Droga Basiu, czas zupełnie mnie zaskoczył. Mamy już jesień głęboką,listopadową. A dopiero był słoneczny wrzesień i do listopada wydawało się tak daleko. Miałam wtedy jeszcze nadzieję na nasze Zobacz więcej
Przepadam wprost za wątróbką. Jako dziecko - nie znosiłam jej jak większość maluchów, jednak od dłuższego już czasu przepadam za nią niezmiernie. Ostatnio jednak przyrządzałam ją tylko na sposób Zobacz więcej
Właśnie dobiłyśmy do setki tym oto wpisem. W bardzo jesienny i słoneczny dzień, świętujemy, ale bez tortu. Zamiast tortu mamy dla Was coś, co dla niektórych było koszmarem dzieciństwa. Dla nas to coś Zobacz więcej
Wątróbka powinna być obecna w każdej zdrowej diecie. Obiad z wątróbką w roli głównej jest śmiesznie tani, prosty i szybki do przygotowania. To znakomite żródło witaminy A (kobiety w ciąży powinny Zobacz więcej
Składniki 600 g wątróbki drobiowej 2 cebule jabłko 2 ząbki czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku odrobina octu balsamicznego (opcjonalnie) Przygotowanie Wątróbkę sparzyć Zobacz więcej