karp faszerowany seler marchew

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp (5)

Karp (5) 64

Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa wigilijna. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram się przygotowywać tą rybę Zobacz więcej
Surówka z selera i marchwi to bardzo smaczna suróweczka obiadowa, która pasuje do wielu dań. Wspaniale smakuje z różnymi gatunkami mięs, ale też jako dodatek do dań rybnych jest idealna. Bardzo łatwa Zobacz więcej
Skladniki: 25 dkg marchwi 15 dkg selera 3-4 łyżki oleju lub oliwy sól cukier sok z cytryny lub kwasek cytrynowy 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki Sposób przygotowania: Marchew i seler obrać ze Zobacz więcej
Kiszona marchew najlepsza w smaku jest po 5-7 dniach, jest jeszcze chrupiąca, pachnąca, słodka i delikatna w smaku. Dłużej kiszone marchewki już mi tak nie smakują, te krócej kiszone według mnie nie Zobacz więcej
Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 15021

niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
Co przygotować dziś na obiad? To odwieczne pytanie które zadają sobie kobiety prowadzące gospodarstwo domowe. Czym zaskoczyć? Jak przygotować i podać? Żeby jeszcze smakowało. Szukając pomysłu na obiad Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Karp faszerowany po żydowsku

Karp faszerowany po żydowsku 1569

2 kg żywego karpia, 350 gr cebuli, 3 jaja, 200 gr macy (ewentualnie 2 czerstwe bułki) 80 gr migdałów, sol, pieprz, cukier. Wywar: 200 gr cebuli, 50 gr żelatyny, 50 gr rodzynek, 50 gr migdałów, gałązka Zobacz więcej
Wszystkie notki i fotografie są mojego autorstwa i są chronione prawem autorskim, dlatego proszę zapytaj jeśli chcesz cokolwiek skopiować. Proszę też o podanie źródła do mojej strony, gdy umieszczasz Zobacz więcej
Aneta Klimecka
Aneta Klimecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja smaczna kuchnia
Marchew na gęsto

Marchew na gęsto 944

Marchew na gęsto to najczęściej dodatek do niedzielnego obiadu z mięsem lub np. jajka sadzonego. Nic trudnego. Ten przepis to powrót do smaków z dzieciństwa, smaczne wspomnienie. Zachęcam do Zobacz więcej
Ta prosta wigilijna potrawa wywodząca się z kulinarnej tradycji kuchni lwowskiej. Znalazła się na naszym stole za sprawą przesiedlonej rodziny mojego taty. I pozostała tu do dziś. Nie wyobrażam Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp

Pieczony karp 8526

Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Kolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego. Zobacz więcej
gibon
gibon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakmojegozycia
Surówka seler-papryka-marchew

Surówka seler-papryka-marchew 191

1 średnia papryka czerwona 1 mała cebula biała połowa korzenia selera 1-2 marchewki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Selera, marchew, cebulę obrać. Paprykę umyć i posiekać w drobną Zobacz więcej
Karp to obowiązkowe danie podczas Wigilii. Nie oznacza to jednak że co roku misi byc on smażony w formie kotleta, równie dobrze można zaskoczyć gości bardziej wykwintna wersją jak nadziewany karp z Zobacz więcej
agnieszka.krupa03
agnieszka.krupa03 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
racocina
Marchew, gruszka i...seler

Marchew, gruszka i...seler 24

Ostatnio mało mnie tu to fakt! Ale staram się jak mogę tym bardziej, że jak każdy student wie kiedy nadchodzi sesja przydało by się aby doba miała 48 h (co najmniej). Dlatego już dziś krótki i Zobacz więcej
Adam mi mówi: no co ty, taką zwykłą surówkę fotografujesz? Ale przecież ideą tego bloga było właśnie fotografowanie jedzenia nie przed ekskluzywnym przyjęciem, tylko tego które jemy tu i teraz, na co Zobacz więcej
http//asiawkuchni.blogspot.com
http//asiawkuchni.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aśka Gotuje
KARP ...

KARP ... 1739

Wspominałam Wam niedawno o karpiu wyłowionym przez wędkarza u nas nad rzeka! Któregoś dnia jechaliśmy wzdłuż kanału na wycieczkę rowerowa byliśmy światkami jak akurat wędkarz wytężał siły ,by go Zobacz więcej
« Placki owsiane z żurawiną Kurczak cytrynowo-czosnkowy » Sok: marchew, jabłko, seler naciowy Nie tak dawno zakupiłam sobie sokowirówkę. Sądzę, że był to zakup udany. :) Teraz eksperymentuję z Zobacz więcej
1 marchew 1 łodyga selera naciowego 2-3 cząstki grejpfruta 1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich Marchew i seler umyć. Marchew zetrzeć na tarce. Seler pokroić w cienkie plasterki. Z cząstek Zobacz więcej