karp kapusta okrasa

poświątecznych resztek:-) Naprawdę fajna alternatywa do serwowania ryby. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, wigilijna kapusta z grzybami lub farsz przygotowany wg tego przepisu, kawałki Zobacz więcej
W naszym domu Święta Bożego Narodzenia od strony kulinarnej są bardzo tradycyjne i “bezpieczne”. Nie czas wtedy na eksperymenty i kombinatorstwo stosowane. Ponieważ każdy z domowników ma swoje Zobacz więcej
było jedynie przygotowanie uszek. Ja ulepiłam ciasto, a M. przygotował farsz grzybowy. Menu wigilijne wyglądało tak: Barszcz z uszkami Zupa rybna (Babci) Karp smażony i pieczony Kapusta z pieczarkami Zobacz więcej
Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511 – wspomnienie Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511. Pewnego dnia na fp Hotelu Poziom 511 ogłoszono możliwość zapisów na pokaz kulinarny Zobacz więcej
nie do końca. Są ryby w połączeniu z suszonymi grzybami, migdałami, suszonymi owocami, ale jest też karp duszony w kiszonej kapuście :) GRILL - dobrze się zapowiada m.on. łosoś w papilotach z młodą Zobacz więcej
Zielony liść naturalnie kojarzy się z ekologią, choć niekoniecznie z karpiem. Ale jeśli karp jest zatorski a wytrawny cabernet sauvignon organiczny (zestaw win organicznych znajdziecie tutaj), to Zobacz więcej
i warsztatami barmańskimi z Markiem Mocnym. Zacznę po kolei, od piątkowej wigilii. Menu wyglądało następująco: Krem grzybowy z chipsem z jarmużu Barszcz wigilijny z uszkami Kapusta z suszonymi Zobacz więcej
sobotni wieczór spędziłam w hotelu Poziom511 na spotkaniu z Karolem Okrasą. bardzo podobało mi się kilka połączeń smakowych, np. zupa rybna z sokiem z kiszonej kapusty, o innych wkrótce napiszę. a Zobacz więcej
Pierwsza myśl - jadę, pewnie, że jadę! Myśl druga - super, że nie Mazury, tylko Milicz, jadę tym bardziej! Trzecia myśl - nikogo tam nie znam... Kiedy dowiedziałam się o warsztatach z Karolem Okrasą, Zobacz więcej
. Faceci pilnowali ognia i kociołków,a w udziale dziewczyn było przygotowanie potraw tj. zupy rybnej i kanapki z rybą. Na miejscu czekały na nas wcześniej przygotowane stanowiska, kociołki oraz Zobacz więcej
zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Domowy majonez

Domowy majonez 305

1
Domowy majonez Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Domowy majonez Domowy majonez akurat do świątecznych sałatek, zrobienie go nie zabiera dużo Zobacz więcej
Grudzień Karp marynowany w occie GD Star Ratingloading... Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska... 18 Grudzień Pierniczki GD Star Ratingloading... I już czuć zapach świąt – zapach Zobacz więcej
... Szybki, smaczny piernik na dżemie, polecany również dla tych z alergią na jaja... 21 Grudzień Sernik z makową gwazdką GD Star Ratingloading... Dzisiaj polecam typowo świąteczne ciasto – serniczek Zobacz więcej
Karp marynowany w occie Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Pierniczki I już czuć zapach świąt - zapach pierniczków roznosi się po całym domu, czuć Zobacz więcej
gościł śledzik w śmietanie. Słodko-kwaśny sos śmietanowo-majonezowy z jabłkiem i cebulką. Polecam. Składniki: śledzie a’la matias lub marynowane w occie ok 250 gSkładniki sosu: 1 jabłko 1 mała cebula Zobacz więcej
. Świetnie smakuje również świeży śledź. Zaletą jest to, iż... Pierniczki I już czuć zapach świąt - zapach pierniczków roznosi się po całym domu, czuć cynamon, kardamon, imbir... pierniczki w sam raz Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Kartacze inaczej

Kartacze inaczej 689

1
Kartacze inaczej Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Kartacze inaczej Tradycyjne kartacze robi się z połowy ziemniaków gotowanych i połowy Zobacz więcej
koniec sierpnia tego roku, kiedy zabrałam ze sobą jako poczytajkę do tramwaju. Odkryła ona przede mną nieznane dla mnie do tej pory produkty regionalne i rasy zwierząt hodowanych tradycyjnie. Owszem, Zobacz więcej