karp na szaro

Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Karp po królewsku na szaro

Karp po królewsku na szaro 92

Karp po królewsku w szarym sosie to tradycyjne, świąteczne danie mojego męża. Gdy po raz pierwszy je spróbowałam to uznałam, że jest to zwykły, duszony karp. Jednak po kilku latach moje zdanie na Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp (5)

Karp (5) 55

Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa wigilijna. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram się przygotowywać tą rybę Zobacz więcej
Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 15012

niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
asiast
asiast Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kaczodajnia.blogspot.com
Karp wędzony na gorąco

Karp wędzony na gorąco 2670

Z góry przepraszam wszystkich, którzy nie mają dostępu do wędzarni (czyli pewnie jakieś 80% społeczeństwa;) Jednak przez wzgląd na pozostałe 20% muszę opublikować ten wpis. Muszę. Nie mogę przecież Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Karp pieczony na Wigilię

Karp pieczony na Wigilię 2642

W każdym domu karpia serwuje się nieco inaczej. Ja lubię eksperymentować, żeby nigdy nie było tak samo. Ten przepis przypadł do gustu i od czasu do czasu powraca na wigilijny stół. Do przygotowania Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp

Pieczony karp 8525

Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Tradycyjny karp wigilijny przygotowany w niecodzienny sposób- na parze, z aromatem świątecznego cynamonu i imbiru. Składniki: 1 kg karpia 2 łyżki suchej herbaty 1 łyżka cukru olej do smażenia Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Karp na parze

Karp na parze 1941

Na wigilijnym stole w większości polskich domów nie może zabraknąć karpia. Jest to jednak ryba ciężka do strawienia, a jeśli dorzucimy do tego panierkę i smażenie to nasz żołądek i wątroba ma co Zobacz więcej
http//asiawkuchni.blogspot.com
http//asiawkuchni.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aśka Gotuje
KARP ...

KARP ... 1738

Wspominałam Wam niedawno o karpiu wyłowionym przez wędkarza u nas nad rzeka! Któregoś dnia jechaliśmy wzdłuż kanału na wycieczkę rowerowa byliśmy światkami jak akurat wędkarz wytężał siły ,by go Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Karp na kolacje wigilijną

Karp na kolacje wigilijną 511

Karp na kolacje wigilijną Pyszny karp wigilijny Karp Wigilijny - sposób przygotowania: Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp przyprawą Delikat Knorr, następnie pokrój w plastry. Rozpuść kostkę Bulionu Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Karp

Karp 1236

Cześć =) Karp, to jedna z moich ulubionych ryb i tradycyjna, polska potrawa, przede wszystkim wigilijna. Pomimo, że karpia jadamy zazwyczaj w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia, ja staram robić się ją Zobacz więcej
Weronika -
Weronika - Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domogród
Karp na złoto

Karp na złoto 423

Pewnie w wielu domach, tak, jak i u mnie, podczas Wigilii, karp musi być. Podzielę się łatwym, sprawdzonym i efektownym świątecznym daniem. Przygotowałam przepis na jednego średniej wielkości karpia, Zobacz więcej
Łucja
Łucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
777 przepisów mostownicy Łucji
Karp na wigilię

Karp na wigilię 361

Wreszcie! Wreszcie jakiś przepis wigilijnie świąteczny, inny niż słodki, na moim blogu! Karp na wigilię! Smażony karp to dla mnie najbardziej tradycyjne danie wigilijne. Dużo osób jednaktej rybynie Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Karp smażony na masełku

Karp smażony na masełku 126

Taka ryba gości w mojej rodzinie na wigilijnym stole od bardzo wielu lat. Ma niepowtarzalny smak, o zapachu unoszącym się podczas smażenia nie wspominając. Trzeba tylko uważać na ości! :) Smażony karp Zobacz więcej
Podstawa Wigilii - królewski karp w galarecie :) o dziwo nie lubię :) ale moi rodzice nie wyobrażają sobie bez niego świąt :) tak więc w tym roku też jest :) Składniki: 1 duży karp (od 1,5 kg do 2 kg) Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Karp koperkowy na maśle

Karp koperkowy na maśle 217

Co prawda koperek to mało grudniowe zioło , ale bez przesady - raz , że teraz można go kupić przez cały rok , a po drugie ja zawsze mam mrożony przez cały rok . Zupełnie nie pamiętam kiedy po raz Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Karp na niebiesko

Karp na niebiesko 164

Przygotowanie karpia według podanego niżej przepisu jest wyśmienitą alternatywą od tradycyjnego karpia smażonego. Karp - w tym przypadku gotowany - jest delikatny i ma atrakcyjny kolor. Do Zobacz więcej
Aleksandra
Aleksandra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Aleksandry
KARP ŚWIĄTECZNY

KARP ŚWIĄTECZNY 5078

W mojej rodzinie karp na stole wigilijnym to podstawowe danie. Zapiekana ryba z cebulą smakuje wybornie i mniej "mulisto" ;). Przepis mojego dziadka - Romusia :) Składniki: 1 karp 6 dużych cebul olej Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Karp na czarno

Karp na czarno 108

Ryb jadano wdawnej Polsce wiele izprzyjemnością. Królował szczupak, lin iłosoś, ale idla karpia miano sporo poważania. Jak pisze Jarosław Dumanowski: „Polską kuchnię ceniono wEuropie właśnie za bardzo Zobacz więcej