karp pieczony w cieście francuskim

Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Sezon wędkarski w pełni, więc kolejny raz namawiam Was na dobrego, polskiego karpia. Odpowiednio przyprawiona ryba, zapieczona w sosie ze śmietany, jogurtu, Zobacz więcej
Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanire/nie mrożone, jabłka 6 sztuk/nie duże, cynamon 6 łyżeczek, Cukier Polski biały 12 łyżeczek, sok z cytryny 1 sztuka, cukier puder z Cukier Polski - ile Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 14913

niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
Karp pieczony w soli Karp zapiekany w soli to tegoroczne kulinarne odkrycie. Ryba tak przygotowana prezentuje się efektownie, jest prosta do przyrządzenia, a co najważniejsze wyjątkowo smaczna. Karp Zobacz więcej
Wielkimi krokami zbliżamysię do Bożonarodzeniowych dań. W Newsweeku czytamy:"Bez karpia nie ma Wigilii? Jeszcze kilkadziesiąt lat temu nikt tak nie uważał. Przez ostatnie 900 lat karp to pojawiał się Zobacz więcej
Parówki otulone w ciasto francuskie. Tylko 3 składniki, a jakby się uprzeć i pominąć białko to nawet i dwa. Oczywiście można zadać sobie więcej trudu isklepowe ciasto francuskie zastąpić domowym Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp

Pieczony karp 8476

Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Karp w galarecie

Karp w galarecie 53

Teraz mój sztandarowy wyczyn- karp w galarecie.Robię go tylko raz w roku, na Święta Bożego Narodzenia. Najgorszą czynnością w przygotowaniu tej pysznej potrawy jest oprawienie karpia. Brr. Strasznie Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Karp pieczony w piwie

Karp pieczony w piwie 3154

Całe wieki nie jadłam karpia smażonego (nawet w Wigilię), ale z chęcią sięgam po duszonego lub pieczonego. Po pierwsze zdrowiej, po drugie smażenie zdecydowanie zajmuje więcej czasu (no, może tyle Zobacz więcej
Jedni go kochają, inni nienawidzą. Mowa o karpiu, czyli nieodzownym "elemencie" świątecznego stołu. Nie lubimy go zazwyczaj za mulisty smak - tego można w łatwy sposób uniknąć, kupując ryby ze Zobacz więcej
przepisybetty
przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Betty gotuje
Karp pieczony

Karp pieczony 170

Karp pieczony – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Ryby Przepis dodała Betty - 22 grudnia Zobacz więcej
Propozycja na świątecznego karpia w cytrynowej panierce pieczonego w piekarniku, przygotowany w taki sposób jest pyszny i chrupiący. Bez ociekającego tłuszczu ze smażenia. Składniki: 2 sprawione Zobacz więcej
Chociaż to nie Boże Narodzenie, a prawie Wielkanoc, dzisiaj na obiad zapraszam na pysznego karpia zapiekanego w cytrynie :) Składniki: 1 karp lub inna ryba słodkowodna 2 cytryny pół opakowania Zobacz więcej
Nie wiem, jak to się stało, że trafiliśmy tam dopiero teraz. Piękny krajobraz (choć mało zimowy) zrobił na nas duże wrażenie. W ten ciepły, grudniowy dzień, stawy przypominające jeziora lśniły w Zobacz więcej
Podstawa Wigilii - królewski karp w galarecie :) o dziwo nie lubię :) ale moi rodzice nie wyobrażają sobie bez niego świąt :) tak więc w tym roku też jest :) Składniki: 1 duży karp (od 1,5 kg do 2 kg) Zobacz więcej
Karp kojarzy nam się tylko z wigilią i niestety większości z nas z niezbyt smacznym daniem. Są jednak sposoby na to, aby karp był pyszny i to nie tylko od święta. Warto pamiętać, że karp jest dostępny Zobacz więcej
Kawałki karpia pieczone w aromatycznej cebuli duszonej z piwem i słodkimi rodzynkami. Dodatkowego korzennego smaku nadają goździki. Tak przygotowany karp to ciekawa i smaczna alternatywa dla tego Zobacz więcej
Zdecydowanie jest to mój ulubiony sposób na karpia. Mięso jest soczyste i pięknie pachnie. Ryba swój smak zawdzięcza warzywom, w których została zamarynowana. Do środka mięsa przeniknął słodki smak Zobacz więcej