karp pieczony w folii

Bo kto powiedział, że karp jest tylko od święta? W moim domu karp jest często jadaną rybą, zawsze świeży, ze sprawdzonego źródła. Propozycja dobra zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację. Delikatny, Zobacz więcej
w marynacie z bazylią" "Szynka na piwie" Ryby: "Karp smażony" "Łosoś pieczony w folii" "Łosoś w cieście piwnym" "Pstrąg smażony w panierce" "Ryba po grecku" "Ryba w cieście naleśnikowym" "Śledzie w Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Dorada po grecku

Dorada po grecku 93

1
"Ryby są Super" sugeruje tytuł książki Lidla Kuchnialidla.pl Racja. Kiedy byłam mała łowiłam z tatą ryby. Zbieraliśmy rosówki albo wujek robił pokarm z chleba. Łowiliśmy liny i karpie. Raz udało nam Zobacz więcej
Karp przyrządzony w winie i warzywach. Kuchnia szwajcarska. Składniki karp o wadze 1,2 kg 4 łyżki masła 1 duża marchewka 1 cebula kawałek selera 1 mały por 6 szt pomidorków koktajlowych (lub innych Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
Domowe batoniki MUSLI

Domowe batoniki MUSLI 217

0
Kolejny numer Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego " KOCIOŁ" już jest ! Tym razem naszymi bohaterami są orzechy i buraki :) Wyczarowaliśmy z nich pyszne potrawy na słodko i słono- koniecznie musicie Zobacz więcej
Ja do tej pory karpia jadłam tylko w Święta i tak mi się kojarzył. Karp smażony w tradycyjnej panierce to danie, na które czekam cały rok, aż do grudnia, bo pewnie jakby się go jadło częściej nie Zobacz więcej
Całe wieki nie jadłam karpia smażonego (nawet w Wigilię), ale z chęcią sięgam po duszonego lub pieczonego. Po pierwsze zdrowiej, po drugie smażenie zdecydowanie zajmuje więcej czasu (no, może tyle Zobacz więcej
KARP MIELONY I PIECZONY W SKÓRZE Składniki: 1 kg karpia 2 cebule 1 bułka kajzerka 3/4 szklanki mleka 4 jajka 100 g masła 2 łyżki oleju 1 słoiczek majonezu 250 g 2 marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki soli Zobacz więcej
« Kurczak Mughlai - Nigelli Pappardelle z Chrupiącą ... » Pieczona Ryba z Imbirem i Melisą Słodkowodne ryby (u mnie okonie i płotki) pieczone w orientalnej marynacie. Pikantne i aromatyczne, świetnie Zobacz więcej
Karp w migdałach to kolejny,bardzo fajny przepis na danie wigilijne.Wigilia to czas,kiedy przygotowujemy przeróżne przepisy kuchni polskiej,na stole królują ryby a wśród nich karp. Myślę że ryba w Zobacz więcej
Przepis na 4 porcje karp pieczony 2 płaty filetów z karpia 3-4 marchewki biała część pora 2 duże pomidory 4 łyżki zielonych oliwek 1-2 łyżek kaparów sól pieprz cytrynowy oliwa ocet balsamiczny Zobacz więcej
Mam smak na… karpia pieczonego z kaszą gryczaną, żurawiną i cebulką. Nie wszyscy lubią smażonego karpia w panierce, niektórzy z kolei wolą karpia w formie bardziej dietetycznej. To danie jest Zobacz więcej
. Wstawiam rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, pod przykryciem z folii aluminiowej i piekę około 15 minut. Prosty sposób! Pyszny karp na ciepło i na zimno. Bardzo polecam! Smacznego! Życzę Zobacz więcej
z pieczonych buraków i pomarańczy, zrobiłam go z pomarańczami. I to był strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 4 porcje): leszcz w dzwonkach lub płatach (może być też karp lub pstrąg) 3 łyżki oleju Zobacz więcej
nagrzanego do 170 stopni C i piec ok. 1 godziny, uważać aby nie przypalić zieleniny. W razie potrzeby przykryć folia aluminiową (moja ryba piekła się bez przykrycia). Podawać z ryżem. Do tych zdjęć Zobacz więcej
Już prawie święta... Pomalutku czuć zapach nadchodzących świąt na ulicach, w sklepach, na twarzach innych ludzi... Pomimo zimnych grudniowych dni jakoś tak mi cieplej się robi gdy pomyśle o tych Zobacz więcej
ja zrobić z każdej ryby nawet morskiej. Gracha przyrządzała ją z dorsza i podawała z sosem majonezowym i też była bardzo smaczna. W naszym domu tradycyjnie już robi się ją z karpia. Zaczynam od Zobacz więcej