karp pieczony w folii,w piekarniku

przyprawy - sól, przyprawa do ryb masło Rybę oczyścić, sprawić, pokroić na dzwonka. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Rybę natrzeć przyprawami i ułożyć w formie. Na rybie rozłożyć pokrojoną w Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Karp przyrządzony w winie i warzywach. Kuchnia szwajcarska. Składniki karp o wadze 1,2 kg 4 łyżki masła 1 duża marchewka 1 cebula kawałek selera 1 mały por 6 szt pomidorków koktajlowych (lub innych Zobacz więcej
Ja do tej pory karpia jadłam tylko w Święta i tak mi się kojarzył. Karp smażony w tradycyjnej panierce to danie, na które czekam cały rok, aż do grudnia, bo pewnie jakby się go jadło częściej nie Zobacz więcej
Całe wieki nie jadłam karpia smażonego (nawet w Wigilię), ale z chęcią sięgam po duszonego lub pieczonego. Po pierwsze zdrowiej, po drugie smażenie zdecydowanie zajmuje więcej czasu (no, może tyle Zobacz więcej
KARP MIELONY I PIECZONY W SKÓRZE Składniki: 1 kg karpia 2 cebule 1 bułka kajzerka 3/4 szklanki mleka 4 jajka 100 g masła 2 łyżki oleju 1 słoiczek majonezu 250 g 2 marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki soli Zobacz więcej
czosnek, papryczkę chilli, skórkę z cytryny, z grubsza posiekane zioła i imbir umieścić w pojemniku blendera. Zalać oliwą z oliwek - zmiksować na gładką pastę. Przyprawić solą i pieprzem. Natrzeć Zobacz więcej
Przepis na 4 porcje karp pieczony 2 płaty filetów z karpia 3-4 marchewki biała część pora 2 duże pomidory 4 łyżki zielonych oliwek 1-2 łyżek kaparów sól pieprz cytrynowy oliwa ocet balsamiczny Zobacz więcej
. Wstawiam rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, pod przykryciem z folii aluminiowej i piekę około 15 minut. Prosty sposób! Pyszny karp na ciepło i na zimno. Bardzo polecam! Smacznego! Życzę Zobacz więcej
z pieczonych buraków i pomarańczy, zrobiłam go z pomarańczami. I to był strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 4 porcje): leszcz w dzwonkach lub płatach (może być też karp lub pstrąg) 3 łyżki oleju Zobacz więcej
nagrzanego do 170 stopni C i piec ok. 1 godziny, uważać aby nie przypalić zieleniny. W razie potrzeby przykryć folia aluminiową (moja ryba piekła się bez przykrycia). Podawać z ryżem. Do tych zdjęć Zobacz więcej
Już prawie święta... Pomalutku czuć zapach nadchodzących świąt na ulicach, w sklepach, na twarzach innych ludzi... Pomimo zimnych grudniowych dni jakoś tak mi cieplej się robi gdy pomyśle o tych Zobacz więcej
, jednak nie mdła ( jak inne białe ryby np. karp…) i nie tak tłusta ( jak np. łosoś). Według mnie wyważenie aromatów ziół użytych w tym daniu jest idealne. Na 2 porcje: 2 świeże makrele, najlepiej Zobacz więcej
zagniatamy dość zwarte, ale elastyczneciasto. Formujemy kulę, spłaszczamy ją, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy 1/2 ciasta i wykładamy nim Zobacz więcej
Pstrąg pieczony w folii - Ryby - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Golonka Zobacz więcej
Dom wypełnia zniewalający zapach cynamonu, goździków i cytrusów, a mnie ogarnia już (nie wiem czy nie za wcześnie) podniosła atmosfera... - bo jak tu twardo stąpać po ziemi, będąc jednocześnie Zobacz więcej
Rozpoczynamy tydzień przepisów świątecznych - w roli głównej karp! Wielu z nas nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej bez karpia, choć zanim zdobył on wielką popularność, na polskich stołach gościło Zobacz więcej
Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami - Drób - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami Zobacz więcej
Jest w moim menu kilka dań, które spożywa się u nas tylko w Wigilię. W naszym TOP5 znajduje się barszcz z uszkami (wszystko home made!), karp pieczony z pieczarkami, tatar z łososia, pierogi z kapustą Zobacz więcej