karp ryba faszerowana

Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
Izabela09
Izabela09 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Państwo Wojtczuk gotują
Ryba faszerowana

Ryba faszerowana 22

Do ryby faszerowanej już dawno się przymierzałam, ale ciągle jakoś nie po drodze, no bo to tyyyyleee roboty. W tym roku zostałam wytypowana do zrobienia na Wigilię ryby w galarecie. Ponieważ nie lubię Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 14699

niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Karp marynowany

Karp marynowany 39

Ryba marynowana tomoja propozycja, gdypo Wigilii pozostaję usmażony karp inie ma naniego chętnych dnia następnego. Można też odrazu zamarynować smażoną rybę ipodawać razem zcebulką. Polecam również Zobacz więcej
przepisybetty
przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Betty gotuje
Karp pieczony

Karp pieczony 57

Karp pieczony – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Ryby Przepis dodała Betty - 22 grudnia Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
wędzony karp

wędzony karp 31

wiem, że tradycyjny karp wigilijny przybiera zwykle postać smażoną lub w galarecie, ale mając warunki warto pokusić się o uwędzenie. W ubiegłym roku sprawdziliśmy, czy da się to zrobić na balkonie, na Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Karp w galarecie

Karp w galarecie 5

Teraz mój sztandarowy wyczyn- karp w galarecie.Robię go tylko raz w roku, na Święta Bożego Narodzenia. Najgorszą czynnością w przygotowaniu tej pysznej potrawy jest oprawienie karpia. Brr. Strasznie Zobacz więcej
Myślę że to danie znajdziemy na każdym lub prawie każdym Wigilijnym stole. U nas gości od x lat, nawet nie pamiętam. Z roku na rok ta sama tradycja przekazana od babci. Jedynie danie jakie zanikło to Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Karp faszerowany po żydowsku

Karp faszerowany po żydowsku 1555

2 kg żywego karpia, 350 gr cebuli, 3 jaja, 200 gr macy (ewentualnie 2 czerstwe bułki) 80 gr migdałów, sol, pieprz, cukier. Wywar: 200 gr cebuli, 50 gr żelatyny, 50 gr rodzynek, 50 gr migdałów, gałązka Zobacz więcej
rzelkazag
rzelkazag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w czekoladzie
Karp w warzywach

Karp w warzywach 33

Może i jest to danie wigilijne- przynajmniej u mnie było, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy zamienili karpia na dorsza, łososia bądź inną rybkę, którą darzymy sympatią Czemu zdecydowałam się Zobacz więcej
W części domów zwana roladą rybną, w innych rybą faszerowaną. Jednym świetnie znana, dla innych zupełna nowość. Jakkolwiek by jej jednak nie nazywać i bez względu na zaznajomienie z przepisem, z Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Karp cytrynowo-ziołowy

Karp cytrynowo-ziołowy 7

Karp w chrupiącej panierce z cytryną i ziołami. Bardzo aromatyczny. Z przepisu mojego taty Taki karp smakuje mi najbardziej. 1 kg filetów z karpia 2 cytryny kilkanaście listków bazylii 2 duże jabłka Zobacz więcej
Kilka tygodni temu u Ejotka pisałam, że moją ulubioną potrawą w czasie Wigilii jest karp smażony. Niby nic wielkiego, a jednak... Zawsze smażymy go więcej i dojadam w czasie Świąt, gdy reszta rodziny Zobacz więcej
Karp pieczony w soli Karp zapiekany w soli to tegoroczne kulinarne odkrycie. Ryba tak przygotowana prezentuje się efektownie, jest prosta do przyrządzenia, a co najważniejsze wyjątkowo smaczna. Karp Zobacz więcej
Ta prosta wigilijna potrawa wywodząca się z kulinarnej tradycji kuchni lwowskiej. Znalazła się na naszym stole za sprawą przesiedlonej rodziny mojego taty. I pozostała tu do dziś. Nie wyobrażam Zobacz więcej
echelon
echelon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne pomyłki
Karp w ziołowej marynacie

Karp w ziołowej marynacie 15

Składniki: - 2 - 3 niewielkie płaty karpia ( 500 - 600 g) Składniki na marynatę: - duży pęczek pietruszki drobno posiekanej - 1 łyżka soku z cytryny - skórka starta z 1 cytryny - 80 ml oleju - 1 łyżka Zobacz więcej
Boże Narodzenie bez karpia niemoże się obejść, przynajmniej nie u nas ;-) Najbardziej mi smakuje w każdy kolejny dzień, wyciągnięty z lodówki jako przegryzka:-) Tu podany z borowikami w wydaniu Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku 18

Karp po żydowsku jest u nas w domach rzadkością na wigilijnym stole, ponieważ domownicy od zawsze bardziej preferowali potrawy z ryb na słono. Dzięki prowadzeniu bloga wigilijna wersja karpia z Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp

Pieczony karp 8397

Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Wuj Zdziś niby nie jest mistrzem kuchni, ale ma swoje popisowe potrawy, wśród nich genialnego karpia. I nie jest to zwykły karp smażony, ani pieczony czy też po żydowsku. Jest to karp w specjalnej Zobacz więcej