karp s

Fajny przepis na karpia w innym wydaniu, przepis pochodzi jeszcze z grudnia, ale dopiero dziś się odnalazł ;) Pochodzi od Pani Marysi S. - oczywiście lekko go zmieniłam. Składniki: 1 Karp 250 ml Zobacz więcej
Karp z natury jest delikatny- warto więc pokusić się na zrobienie do niego ostrej marynaty . Czas : 15 minut Składniki : 4 porcje filetów z karpia olej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chili Zobacz więcej
Według mnie najlepsze karpie to te do ok 1,5 kg wagi maksymalnie. Karpia należy oczyścić z łusek, wnętrzności i obciąć płetwę grzbietową i płetwy boczne. Pokroić na dzwonki, obłożyć cebulą i włożyć do Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym zaprosić bardzo serdecznie na rewelacyjny przepis Karpia Zatorskiego w Galarecie, ale wyjątkowo nie zobaczycie go na moim blogu tylko na stronie http://www.swietajakwdomu.pl/karp Zobacz więcej
1 karp ok 2 kg 1 l mleka sól pieprz cytryna oliwa olej do smażenia mąka bułka tarta 2 jajka Karpia oprawić, umyć oskrobać łuskę, odciąć głowę (głowę można użyć do ugotowania wywaru na barszczyk Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Karp wigilijny

Karp wigilijny 1941

2
Tak naprawdę, karpia lubię tylko i wyłącznie w takim, wigilijnym wydaniu. Bez kombinowania, bez wydziwiania, udziwniania. Jak karp, to jedynie panierowany w bułce i smażony na maśle. Dla mnie Zobacz więcej
Składniki: 1 karp 2 jajka 1 cytryna płatki kukurydziane olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy ogon, łeb, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na cienkie paski,`skrapiamy sokiem z Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
KARP PANIEROWANY

KARP PANIEROWANY 58

1
Chwilowo fotka z "Poradnik domowy" 2001 Karp jest nieodzownym symbolem kolacji Wigilijnej. Nie może go zabraknąć na Wigilijnym stole. SKŁADNIKI 10 dzwonek świeżego karpia szklanka bułki tartej 2 jajka Zobacz więcej
Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły. Składniki: 1 kilogram płatów z karpia 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Idealny smażony karp

Idealny smażony karp 62

0
Smażony ma maśle karp zawsze ląduje na moim wigilijnym stole. Karp karpiowi nie równy. Wybierając całą rybę, najlepiej wybierać taką ważącą od 1,2 do 1,5 kg. Jeśli ryba będzie mniejsza, jest Zobacz więcej
Moja propozycja na świąteczną rybkę czyli karp po polsku gotowany w piwie według przepisu Roberta Makłowicza (Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku. Wydane przez Tesco. Kraków 2012, s. 214-215). Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Grillowany karp

Grillowany karp 4188

1
Niby karp to ryba świąteczna, ale ja lubię go o każdej porze roku. Tym razem upiekłam go na grillu:) Dzień wcześniej zamarynowałam w przyprawach. Składniki: Karp ok. 2 kg 1 op pieprzu cytrynowego Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni 472

0
Pstrąg z patelni Jak ja kocham ryby nie wszystkie ale mam swoje wyjątki flądra pstrąg karp . Ostatnio robiłam pstrąga wyszedł bardzo smaczny .W dodatku robiłam go u teściowej to było wyzwanie :) Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bullio
Karp cytrynowo-ziołowy

Karp cytrynowo-ziołowy 259

0
Karp w chrupiącej panierce z cytryną i ziołami. 1 kg filetów z karpia 2 cytryny kilkanaście listków bazylii pęczek koperku natka pietruszki sól pieprz bułka tarta 1 jajko czerwona cebula oliwa Dzień Zobacz więcej
Karp smażony w sosie przypominającym taki jaki robię do młodych ziemniaków Składniki karp o wadze ok. 2 kg masło klarowane szałwia suszona 1 łyżeczka 300 ml śmietany 18 % 1 średnia główka czosnku 1 Zobacz więcej
annalyskawa79
annalyskawa79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
to jest pyszne
Karp smażony

Karp smażony 798

0
Wiem, wiem - czas na karpia był w Boże Narodzenie. Jednak jest to jedna z moich ulubionych ryb i na moim stole gości kilka razy w roku. Dziś nadszedł ten dzień. Moim zdaniem to jedna z Zobacz więcej
Karp to ryba, która króluje na każdym wigilijnym stole. Oprócz tradycyjnych sposobów podania karpia, można przygotować również wersję ryby pieczonej razem z płatkami migdałowymi. SKŁADNIKI: 1 Zobacz więcej