karp w panierce

Karp w panierce migdałowej polecam na świątecznym stole. Ma bardzo fajny smak dzięki migdałom. W końcu święta to orzechy więc polecam je podawać nie tylko w ciastach. Są to kolejne moje święta we Zobacz więcej
W naszym domu na Wigilię przygotowujemy różne dania z ryb, nie może zabraknąć śledzi, ale i dań z karpia. Karpia kupujemy zawsze kilka. Przygotowujemy karpie na różne sposoby, oprócz karpia w Zobacz więcej
To jest jedna z tych potraw bez których nie wyobrażam sobie świąt, może nie być ciast, może nawet nie być prezentów, śniegu możenie być ale karp smażony być musi ! Nie moczę w mleku, nie obkładam też Zobacz więcej
Ten prosty przepis kilka lat temu zdradził mi pewien wytrawny wędkarz. Ma on dwie podstawowe zalety (przepis, nie wędkarz :)). Karp w panierce z mąki kukurydzianej i bułki tartej jest bardzo smaczny i Zobacz więcej
Składniki: 1 karp 2 jajka 1 cytryna płatki kukurydziane olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy ogon, łeb, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na cienkie paski,`skrapiamy sokiem z Zobacz więcej
Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły. Składniki: 1 kilogram płatów z karpia 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka Zobacz więcej
Nietradycyjny karp w tradycyjnych, świątecznych smakach. Chrupiąca panierka, orzechowy i grzybowy aromat, a w środku soczysta i pyszna ryba. To nie może nie smakować. Karp w panierce orzechowo Zobacz więcej
Są tacy co nie lubią karpia. Ja lubię. Co gorzej, ma on dla mnie swój urok podany najprościej – w chrupiącej panierce. Tym razem skusimy się na zrobienie Pana Karpia tradycyjnie – ale nieco bardziej Zobacz więcej
Składniki: świeży karp sok z cytryny sól biały pieprz mąka jajko 2 łyżki mleka 1 część bułki tartej 3 części płatków owsianych 2 części posiekanej natki pietruszki 2 części posiekanych orzechów Zobacz więcej
Karp nie należy do najpyszniejszych ryb na świecie, można wymienić długą listę szlachetniejszych i smaczniejszych. Zagościł jednak ten karp na polskich wigilijnych stołach i nie potrafię sobie Zobacz więcej
Witajcie kochani! W sklepach już Święta pełną parą. Kupiłam kilka karpi, by podzielić się moimi pomysłami na ich przygotowanie. W grudniu najłatwiej o tą smaczną rybę, więc czemu by nie spróbować już Zobacz więcej
Karpia jemy dwa razy w roku: raz na święta Bożego Narodzenia, a drugi raz w styczniu. Oprócz karpia po żydowsku, którego robi moja mama, ja robię karpia tradycyjnie smażonego, czyli w panierce z mąki, Zobacz więcej
Karp to klasyka. Karp to święta. Karp to wyjątkowa ryba , która nie musi być nudna. I wymyślałam pod wpływem chwili nowy przepis. Karp po mojemu:) Ciekawe czy się Wam spodoba ? Karp z chilli imbirem i Zobacz więcej
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Polecam rybę przyrządzoną w panierce z płatków owsianych i orzechów. Tak przygotowanego chrupiącego i aromatycznego karpia można podawać nie tylko w Zobacz więcej
Karp w panierce z piwa z czarnym sezamem w sosie grejpfrutowym Danie wyróżnione przez jurorów MasterChef! SKŁADNIKI: filet z karpia 100g bułki tartej 2 łyżki czarnego sezamu 1 jajko 200 ml ciemnego Zobacz więcej
Ostatnio rybki goszczą u mnie częściej. Do tego rybki, których za bardzo nie potrafię przygotować (tzn. zawsze można posolić, popieprzyć i usmażyć w oleju na patelni ale tutaj misja jest większa). Tym Zobacz więcej
Pysznie i niekarpiowo....fot. D.Szymborska Kolejne danie z warsztatów. Jeżeli karp kojarzy ci się z Wigilią, to świetnie, jeżeli zapamiętałeś go jako rybą pachnącą mułem i o lekko obrzydliwym smaku to Zobacz więcej
Karpia czyścimy z łusek, filetujemy, żeby było jak najmniej ości. Zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Wyjmujemy z mleka, solimy, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z Zobacz więcej
ulubione gatunki ryb morskich zagrożone są wyginięciem i wszyscy apelują żeby ich nie kupować. Pozostał mi więc rodzimy Pan Karp. Żeby nie bawić się w wydłubywanie tych najmniejszych haczykowatych Zobacz więcej