Przepis na karp w sosie śmietanowo-migdałowym

Składniki Ryba: filety z karpia, 2 sztuki cytryna, 1 sztuka sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa, 1 łyżka masło 1 łyżka Sos: masło, 1 łyżka czosnek, 1 ząbek migdały, 2 garści śmietana kremówka Zobacz więcej
Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 15137

niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
aczp
aczp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika piekarnika
Karp w szarym sosie

Karp w szarym sosie 498

Tradycyjna potrawa wigilijna goszcząca na stole u rodziców mego męża. Słodkawy sos z migdałami, rodzynkami i piwem, i karp na dodatek, albo na początek... Biorąc pod uwagę, że nie znoszę ani piwa ani Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pełny talerz
Karp w migdałach

Karp w migdałach 729

Karp w migdałach Karp co roku króluje wigilijnym stole. Najczęściej smażony, w śmietanie, z migdałami lub w galarecie. Przyrządzany według sprawdzonych przepisów, tak samo od lat przez moją Mamę lub Zobacz więcej
Do zrobienia sosu orzechowo - migdałowego użyłam Staropolskiego Tradycyjnego Czwórniaka oraz miodu drahimskiego wielokwiatowego. To produkty regionalnecharakteryzujące się wyjątkową jakością i Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #3 Grzeczność

Ekspresłówka #3 Grzeczność 763

Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 649

Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Podstawa Wigilii - królewski karp w galarecie :) o dziwo nie lubię :) ale moi rodzice nie wyobrażają sobie bez niego świąt :) tak więc w tym roku też jest :) Składniki: 1 duży karp (od 1,5 kg do 2 kg) Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Kuchnia
karp w migdałach

karp w migdałach 1176

Z zasady nie lubię karpia.... mogłabym nawet powiedzieć, że nie znoszę, ale..... no właśnie, ale! W tym roku zdecydowaliśmy się na wersję karpia w migdałach proponowaną przez Okrasę dla Lidla. Okazało Zobacz więcej
Najlepsze teksty z wyszukiwarek w grudniu,… | Agata gotuje Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zupy Zobacz więcej
@Piniata
@Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Piniata
Karp w migdałach

Karp w migdałach 1213

W tym roku na Wigilię zdecydowałam, że zrobię przepis z kuchni lidla. Wolałam jednak nie ryzykować testowania na ostatnią chwilę i dzisiaj zrobiłam na obiad „próbną” partię. Smakuje tak samo jak Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis przepisów

Alfabetyczny spis przepisów 6179

Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis przepisów Strony Strona główna dania główne mięsa ciasta desery warsztaty współpraca spis A-Z Prawa autorskie Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp

Pieczony karp 8613

Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
Przekazywane z pokolenia na pokolenie domowe zwyczaje kulinarne najsilniej ujawniają się podczas wieczerzy wigilijnej. I chodź zawsze muszą być ryby to dzisiaj przedstawiam Wam ich nową odsłonę. Zobacz więcej
Wpis sponsorowany Karp w panierce piernikowej z sosem maślano-piwnym Nie wyobrażam sobie Wigilii bez karpia. Wiem, że nie każdy go lubi, i co raz częściej wracając do staropolskich zwyczajów, na Zobacz więcej
Karp smażony, to obowiązkowa pozycja na wigilinym stole. Miłym akcentem w tej potrawie jest sos szary, słodko-kwaskowy o piernikowej nucie. Rybę polewamy gorącym sosem lub podajemy osobno w Zobacz więcej
czarownica-agata
czarownica-agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Czary Mary
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku 77

Grudzień i karp! Proste skojarzenie :) Mam dzisiaj dla Was przepis, który totalnie mnie zaskoczył z dwóch powodów. Po pierwsze chodzi o rybę, której użyłam, (ale o tym zaraz), a po drugie - jej smak Zobacz więcej
Uwielbiam karpia. To cudowna i bardzo smaczna ryba. Szkoda że tak na prawdę większość z nas jada ją tylko raz do roku z Wigilię... Karp jeśli jest z dobrej hodowli jest jedną z lepszych ryb :) Ja Zobacz więcej
Sałata sosem śmietanowo-jogurtowym – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Sałatki i surówki Zobacz więcej