karp wg okrasy

{{headerMessage}}
Nie każdy z nas przepada za tradycyjnym smakiem karpia. Postanowiłyśmy przed świętami wypróbować karpia smażonego w migdałach według przepisu Karola Okrasy nieco go uproszczając. Ryba wyszła w smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Polecam rybę przyrządzoną w panierce z płatków owsianych i orzechów. Tak przygotowanego chrupiącego i aromatycznego karpia można podawać nie tylko w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poświątecznych resztek:-) Naprawdę fajna alternatywa do serwowania ryby. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, wigilijna kapusta z grzybami lub farsz przygotowany wg tego przepisu, kawałki Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Karp w migdałach

Karp w migdałach 724

1
{{headerMessage}}
Karp w migdałach Karp co roku króluje wigilijnym stole. Najczęściej smażony, w śmietanie, z migdałami lub w galarecie. Przyrządzany według sprawdzonych przepisów, tak samo od lat przez moją Mamę lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niż zwykle. Pyszny! Podany nieklasycznie z gniecionymi ziemniakami a z sałatką z ziemniaków. Musisz spróbować! 3. Karp wigilijny w panierce z migdałów Nie jest to oczywiście danie, które przygotowuję Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Eko gołąbki z rybą

Eko gołąbki z rybą 118

0
{{headerMessage}}
Zielony liść naturalnie kojarzy się z ekologią, choć niekoniecznie z karpiem. Ale jeśli karp jest zatorski a wytrawny cabernet sauvignon organiczny (zestaw win organicznych znajdziecie tutaj), to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się okazuje, że zajmują one blisko osiem tysięcy hektarów (same stawy!), a w nich od ośmiu wieków hoduje się najlepsze karpie w Polsce! Hodowla karpia i innych ryb prowadzona jest niemal tak samo jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sposób opowiadała nam o hodowli ryb w stawach. Stawy milickie położone są w dolinie Baryczy, naterenie rezerwatu "Stawy Milickie" oraz na obszarze Natura2000. To piękne, urokliwe siedlisko dla około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-owoce morza Znajdziemy wniej m.in przepis napyszną rybną tortillę, bądź kołaczki rybne według przepisu Doroty Wellman (co tokołaczki dowiecie się zksiążki), foto gotowego przepisu poniżej. Prawda że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kartę … O tym, że stół bujał się jak na statku, chyba już wspominać nie będę … Sama karta wizualnie bardzo nieciekawa. Wielka, nieporęczna, zdjęcia mało apetyczne. Zamówiłam rosół oraz grilowanego Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Śledzik w śmietanie

Śledzik w śmietanie 280

0
{{headerMessage}}
serowo-makowego. Składniki spodu: paczka ciastek zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tym razem pod czujnym okiem Karola Okrasy i Doroty Wellman mieliśmy okazję nie tylko przygotować przepyszną zupę rybną, ale przede wszystkim dowiedzieć się więcej na temat ryb i tego jak ważne Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Gałki "Beata"

Gałki "Beata" 261

0
{{headerMessage}}
, bardzo mi smakował, ponadto j... 1 rok temu Szef własnej kuchni! Scotch eggs - jajka po szkocku! - Czółko! Dawno nie pisałem, ale robię, co mogę, żeby tu wpadać częściej. Dziś polecam jajka po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulinarne Ryba św. Piotra w doborowym towarzystwie - W czerwcu miałam przyjemność wziąć udział w pielgrzymce organizowanej przez księdza Dariusza Iwańskiego - wspaniałego przewodnika zarówno po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulinarne Ryba św. Piotra w doborowym towarzystwie - W czerwcu miałam przyjemność wziąć udział w pielgrzymce organizowanej przez księdza Dariusza Iwańskiego - wspaniałego przewodnika zarówno po Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Zupa "Beata"

Zupa "Beata" 249

0
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Zupa "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Zupa "Beata" 1,5 l wywaru z warzyw 20 dkg pieczarek tłuszcz 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Surówka z kalarepy "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Surówka z kalarepy "Beata" 40 dkg kalarepy 30 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Bajka! Owoce l... 4 tygodnie temu Smakowity blog Nieśplik japoński - miszpelnik - *Nieśplik japoński *(Eriobotrya japonica) - roślina z rodziny różowatych. Nieśplik, zwany również kosmatką japońską, Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Sałatka siekana

Sałatka siekana 189

0
{{headerMessage}}
... 1 tydzień temu Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki Grillowana ośmiornica z czerwonym ryżem - Ośmiornica to chyba nasz ulubiony 'frutto di mare'.Latem przygotowujemy ją bardzo często, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Avocado Toast with Fried Egg]One of my favourite light meals has to be avocado toast! It's so quick and easy to make and oh so good! At it's base i... 8 godzin temu Prowincja w globalnej wiosce Zobacz więcej