karp zapiekany w cieście francuskim z kapustą i grzybami

Mam nadzieję, że udało się Wam zrobić choć jeden wypad na grzyby. W tym roku mieliśmy prawdziwy wysyp. Ja poszłam na łatwiznę i poprosiłam mamę o podzielenie się jej zapasami. Kiedy już je dostałam, Zobacz więcej
Ach ta młoda kapusta! Jak tylko pojawia się w sprzedaży przyrządzam ją na wszystkie możliwe sposoby. Zawsze na pierwszy ogień idzie bigos z młodej kapusty, który uwielbiam a później robię surówki, no Zobacz więcej
Ten wysyp grzybów, jaki mamy w tym roku wykorzystuję do przyrządzania różnego rodzaju potraw z ich udziałem. Pierogi z kapustą i grzybami już znalazły się w naszym jesiennym menu. Polecam je nie tylko Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Dziś danie pożywne i bardzo smakowite. Serdecznie zachęcam do gotowania. Ja dodałam do zapiekanki gąski szare duszone w maśle ale wybór grzybów jest dowolny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1/4 Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny kulebiak z ciasta francuskiego, który upiekła moja Mama. Udało mi się ukradkiem zrobić mu zdjęcie, chwilę przed tym jak został całkowicie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Karp zapiekany z grzybami i śmietaną

Karp zapiekany z grzybami i śmietaną 167

Pierwszy raz robiłam w ten sposób karpia dwa lata temu. Nie oczekiwałam zbyt dużo, a okazał się naprawdę dobry. Nie jestem może najlepsza w ocenianiu karpich dań - ta ryba nie należy do moich Zobacz więcej
Kulebiak z kapustą i grzybami w cieście francuskim, to błyskawiczna wersja kulebiaka, dzięki zastąpieniu ciasta drożdżowego gotowym francuskim. Kapustę z grzybami, można przygotować dużo wcześniej, a Zobacz więcej
To bardzo uniwersalny przepis na przekąskę. Szybki w przygotowaniu, o ile farsz już mamy gotowy. Wystarczy ciasto francuskie, kwadrans oczekiwania, ukochana moja czarnuszka i gotowe, chrupiące rożki Zobacz więcej
Już sama nazwa odkrywa wszystkie składniki tej przekąski, która będzie idealną propozycją na wigilię, a ponadto robi się ją szybko, więc nie zabierze nam czasu, który w okresie świątecznym jest niemal Zobacz więcej
Większość z nas karpia jada tylko na Wigilię. U mnie w domu karp smażony z kapustą i grzybami jest dość częstym gościem! Po prostu uwielbiamy ten smak… chrupiąca panierka i pyszna rybka w towarzystwie Zobacz więcej
Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju ok.2 szklanki ciepłej wody Farsz: 2 garści suszonych grzybów 1 kg kapusty kiszonej sól pieprz 2 łyżki oleju 2 cebule Do ozdobienia 2 cebule ok.5 Zobacz więcej
Witamy :) Dzisiaj typowe jesienne danie z pachnących grzybów leśnych. Zapewne wielu z Was mrozi grzyby leśne po wyprawach do lasu. My skorzystaliśmy z kupnych mrożonych prawdziwków. Fajnie jest zrobić Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 86

Pierogi z kapustą i grzybami | Cookuj.pl Zaloguj Zarejestruj się Strona główna Przepisy Ciasta Desery Obiad Sezonowe Makarony Wegetariańskie Sałatki Napoje Dania mięsne Kuchnia polska Kuchnie świata Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
Połączenie mięsa mielonego i kapusty z grzybami testowałam po raz pierwszy, ale muszę przyznać, że wyszło wyjątkowo smacznie. Danie dość pracochłonne, ale warte wykonania. SKŁADNIKI: 25 dkg kapusty Zobacz więcej
Ciekawym i efektownym sposobem na karpia jest upieczenie go w żaroodpornym naczyniu, w towarzystwie grzybów. Po raz pierwszy podałam tak karpia na zeszłorocznej wigilii - smakuje wspaniale, i co ważne Zobacz więcej
W ten sposób zapiekany karp bardzo mi smakował , choć nie za bardzo lubię dania robione na wytrawnym białym winie.Mięso ryby jest delikatne i soczyste,przechodzące smakiem z soku owocu pomarańczy.Tak Zobacz więcej
Czy już pracowicie rozpoczęliście Nowy Rok? Podjęte nowe wyzwania? U mnie jeszcze tak nie do końca, bo nadal jestem na urlopie i obijam się w domu;-) Chcę Wam zaproponować kolejne danie czyszczące Zobacz więcej
Dzisiaj rano byłem w lesie na grzybach , co prawda nie nazbierałem wiele ale z tego co udało mi się znaleźć , postanowiłem zrobić Obiad , a więc stanęło na : KIESZONKACH Z PIERSI KURCZAKA FASZEROWANA Zobacz więcej