karpińskiego

ZOBACZ TAKŻE:

Hej! To jest najlepszy sos słodko - kwaśny na zimę. Nie przesadzam, jeśli już go macie, to danie chińskie gotowe. Można podawać bez mięsa, ale też jest wyborny ze smażoną piersią. Wystarczy tylko Zobacz więcej
Sałatka ze świeżych warzyw i sera korycińskiego Kilka liści sałaty, 1 pomidor, pęczek rzodkiewki, pęczek szczypiorku, 100 g ser koryciński z pomidorem, bazylią i czosnkiem, 2 łyżki śmietany 18%, sól i Zobacz więcej
FISH AND CHIPS – pyszna ryba, z domowymi frytkami, zielonym groszkiem przygotowana przez szefa kuchni wrocławskiej restauracji PAN FISZ Marcina Bagińskiego. Zapraszam do odwiedzania restauracji PAN Zobacz więcej
"Pan de sal" to filipińskie bułeczki przywiezione na Filipiny przez hiszpańskich lub portugalskich piekarzy, różne źródła różnie podają. Bułeczki są bardzo chrupiące na zewnątrz i bardzo mięciutkie Zobacz więcej
Nyhtökaura to zupełnie nowy fiński pomysł, produkt i smak. Co to jest? Nie znalazłam żadnego polskiego odpowiednika, ponieważ to jest ciągle nowy produkt i nie wiem, czy jest znany poza Finlandią. Zobacz więcej
Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, moich ulubionych suszonych pomidorów i świeży koperek. Powiem Wam, że wyszło bardzo smacznie. Nadrobiłam moje zaległości jeżeli chodzi o ryby. Zobacz więcej
Lubicie masło orzechowe? No właśnie, ja też mógłbym je jeść łyżeczką. Wyobraźcie więc sobie moje szczęście, gdy dotarłem do Xiamen we wschodnich Chinach, a w moje ręce trafiła jedna z najbardziej Zobacz więcej
vegekolektyw
vegekolektyw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VEGE KOLEKTYW
TATAR Z WEGAŃSKIEGO ŁOSOSIA

TATAR Z WEGAŃSKIEGO ŁOSOSIA 57

Nie wiem czy nazwa potrawy jest najszczęśliwsza, mocno może kojarzyć się z mięsnym daniem, ale tak jak kotlety z fasoli czy mleko z migdałów bardzo dobrze naśladuje pierwowzór, dając bogactwo smaków, Zobacz więcej
6 marca minęło dokładnie 7 lat od emisji pierwszego, pilotażowego odcinka Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler. Choć programu tego o dziwo nie oferuje żadna telewizja publiczna, on i tak realizuje swego Zobacz więcej
Cieszę się, że dożyłam czasów, gdzie coraz mniej osób na „nie wiem, bo nie mamy w domu telewizora” reaguje na te bluźniercze słowa szokiem, sensacją i niedowierzaniem. Jak zwykle do bólu Zobacz więcej
Whisky Bar 88 Poznań ul. Wyspiańskiego 26 - menu degustacyjne lato 2017 - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip Zobacz więcej
Barwny korowód pełen przebierańców, kolorowe balony, tłumy ludzi w każdym wieku i stragany uginające się od bogato lukrowanych rogali – tak wyglądają imieniny jednej z najważniejszych ulic w Poznaniu: Zobacz więcej
Proste i lekko egzotyczne w smaku danie z Filipin dzięki marynacie z dodatkiem oleju annatto. Ten ostatni łatwo przygotować, potrzebne będą tylko czerwone nasionka krzewu achiote, (noszące właśnie Zobacz więcej
El Inti Grand Cru – gorzka francuska tabliczka 70% z peruwiańskiego Criollo. Craftowa El Inti to jedynajak dotąd czekolada, przy której po pierwszym gryzie z automatu pojawiło się takie oto Zobacz więcej
Czasami, kiedy człowiek nie ma czasu na gotowanie lub kiedy po prostu ma się "smaczek" na tak zwaną "chińszczyznę", udaje się on do, jak to się troszkę brzydko mówi "barówy"/"budy"/"budki" ;) Zobacz więcej
Witajcie :) ostatnio mam przyjemność próbowania przepysznych serów Korycińskich. Tym którzy o nich nie słyszeli troszkę opowiem. Sery Korycińskie wytwarzane są na miejscu z naturalnych i świeżych Zobacz więcej
Kochani, dawno mnie tutaj nie było i dziękuję tym wszystkim, którzy odwiedzali mojego bloga. Postaram się poprawić i być bardziej systematyczna. Tylko czasu mi trochę brakuje w tym zabieganym świecie. Zobacz więcej
Ciąg dalszy makaronu chińskiego ;) Makaron chiński, tym razem z dodatkami. Ostatni tak mi smakował, że oczywiście postanowiłam zrobić kolejny ale tym razem trochę podrasowany :) Zrobiłam go Zobacz więcej
W taką pogodę dobrze rozgrzewa zupa cebulowa z niebieskim serem pleśniowym (dodaj pokrojony do mocno podgrzanej zupy). Sanok - miasto Zdzisława Beksińskiego 1. Warto zobaczyć skansen, a kto Zobacz więcej
Zawieruszony przepis...Pizza ..robiona jakiś czas temu...bardzo smaczna...przepis polecony przez Kamila [dzięki] i znaleziony na blogu Kocham Gotować.. Pamiętacie na pewno Piotra Ogińskiego z programu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: