kassler

Kassler (Kasseler) to zapeklowana i lekko podwedzana wieprzowina,ktora mozemy upiec,ugotowac usmazyc i podac w towarzystwie kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc Zobacz więcej
Kassler z Zasmażaną Kapustą czyli sztuka mięsa po Niemiecku Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Brzoskwiniowiec z Czekoladą Kassler z Zasmażaną Kapustą czyli sztuka mięsa po Niemiecku Zobacz więcej
Super połączenie szynki, ananasa oraz sera żółtego. Dodatkowo zapiekanka ziemniaczana według szwedzkiego przepisu. Danie jest wykwintne :) Spróbuj już dziś! Składniki: szynka ok 400 g 2 małe puszki Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Kasslerragout

Kasslerragout 218

0
Kassler to popularny w Niemczech rodzaj szynki. Zadziwil mnie ten prosty, ale bardzo smaczny przepis. Dla 4 osob: 500 g cebuli 1 duza marchew 500 g szynki Kassler (lub innej) 2 lyzki oleju 2 lyzeczki Zobacz więcej
muszkatałowa, majeranek 200 ml śmietany kremówki 3 jajka 100 g sera gouda lub innego topliwego Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C, z termoobiegiem na 180`C Kassler pokroić w kostkę. Obraną cebulę Zobacz więcej
wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Kaczka po mazursku autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Pieczeń z szynki wieprzowej Zobacz więcej