kassler

Jarmuż ciągle jest na topie i nic dziwnego, pełen antoksydantów, prawdziwa skarbnica witamin i minerałów powinien znależć się w każdej zdrowej diecie. To jedna z niewielu roślin w naszym klimacie, Zobacz więcej
Kassler (Kasseler) to zapeklowana i lekko podwedzana wieprzowina,ktora mozemy upiec,ugotowac usmazyc i podac w towarzystwie kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc Zobacz więcej
Kassler z Zasmażaną Kapustą czyli sztuka mięsa po Niemiecku Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Brzoskwiniowiec z Czekoladą Kassler z Zasmażaną Kapustą czyli sztuka mięsa po Niemiecku Zobacz więcej
Super połączenie szynki, ananasa oraz sera żółtego. Dodatkowo zapiekanka ziemniaczana według szwedzkiego przepisu. Danie jest wykwintne :) Spróbuj już dziś! Składniki: szynka ok 400 g 2 małe puszki Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Kasslerragout

Kasslerragout 358

Kassler to popularny w Niemczech rodzaj szynki. Zadziwil mnie ten prosty, ale bardzo smaczny przepis. Dla 4 osob: 500 g cebuli 1 duza marchew 500 g szynki Kassler (lub innej) 2 lyzki oleju 2 lyzeczki Zobacz więcej
Zapiekanka to doskonały pomysł na szybki, bardzo sycący i niedrogi obiad. Wyjątkowo popularne danie jednogarnkowe, uwielbiane przez wielu smakoszy.Dzisiejsza jest bardzo smaczna i świetna, bo nie Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
tatar według Magdy Gessler

tatar według Magdy Gessler 199

tatar według Magdy Gessler | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 656

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Hala Koszyki wzbogaciła się o nową restaurację. Czynna 24/7 ĆMA wita już swoich gości! kilka dni po otwarciu nie wszystko działa jak w zegarku. Karta posiada błędy w druku a kelnerzy zapominają o tym Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 20509

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Kuchennefascynacje
Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennefascynacje
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 9067

Kopytka wg M. Gessler Tak jak zapewnia autorka bloga Feeria smaków kopytka są mięciutkie, leciutkie, puszyste delikatne. Szczerze powiem, że nigdy wcześniej takich nie jadłam. Przepis z bloga Feeria Zobacz więcej
Wigilia tuż tuż i tradycyjnie na każdym stole pojawi się barszcz. Podstawą tej zupy jest zakwas buraczany. Jego kolor i smak powinien być intensywny i wyrazisty. Jeżeli ktoś nie robił jeszcze w domu Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
Podstawą dobrego barszczu jest zakwas z buraków. Kolor jak i zapach takiego zakwasu powinien być intensywny. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc barszcz każdy robi a nie do końca wie jak się Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 5616

« Carbonnade a la Flamande Łosoś w Mleku Kokosowym » Kopytka wg M. Gessler Leciutkie, puszyste i niezwykle delikatne kopytka. Przyznam, że przywykłam do zbitych kluchów (sama kiedyś zrobiłam kopytka, Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej