kasza bez gotowania

kontakt234567
kontakt234567 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
takemycake.eu
Chłodnik bez gotowania

Chłodnik bez gotowania 116

Chłodnik bez gotowania 1 litr kefiru 3-4 łyżki śmietany 18% pęczek świeżej botwinki wraz z buraczkami 3-4 ogórki małosolne 4-5 rzodkiewek sok z 1/2 cytryny pęczek koperku i szczypiorku sól, pieprz Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pat-elnia
Sok z rabarbaru - bez gotowania!

Sok z rabarbaru - bez gotowania! 316

Zawsze lubiłam kompot z rabarbaru - szkoda mi tylko było, że tyle z niego cennej witaminy C niszczy się przy gotowaniu. Wymyśliłam więc sposób na pozyskanie soku bez gotowania. Szybciej, zdrowiej i, w Zobacz więcej
Jak wiecie bardzo lubię naturalne sposoby na wszystko co możliwe. Pisałam Wam już o kosmetykach, które można wykonać samemu w domu, oraz o domowych środkach czystości. Dziś kolej na gotowanie, a Zobacz więcej
Na hasło: “Zrobiłam dżem z truskawek bez cukru i bez gotowania” reakcja była jedna – niedowierzanie i powątpiewanie, że tak się przecież nie da. A właśnie, że da się Wystarczy do truskawek dodać Zobacz więcej
Na upalne dni najlepsze są zimne obiady. Jeszcze lepiej kiedy nie trzeba ich gotować! POTRZEBUJEMY: 1kg kefiru 100g chrzanu tartego KRAKUS 200ml wody z ogórków konserwowych KRAKUS 6 średnich ogórków Zobacz więcej
Marnowanie jedzenie to nie tylko wyrzucenie przeterminowanych produktów, czy tych, które już się zepsuły. To rzecz oczywista. Zero waste… Artykuł Zero waste cooking, czyli gotowanie bez odpadów Zobacz więcej
Tradycyjnej owsianki akurat nie mogę jeść, ma dla mnie za duży indeks glikemiczny więc codziennie na śniadanie przyrządzam sobie taką bez gotowania. Moim zdaniem jest zdecydowanie lepsza od Zobacz więcej
Lato to czas, gdy na naszych stołach króluje lekkie menu, bogate w sezonowe warzywa i owoce. Ochota na dania mięsne i mączne idzie w zapomnienie. Przygotowujemy najróżniejsze sałatki, warzywa, na Zobacz więcej
Uwielbiam coś wymyślać , kiedy nic nie ma , a ma się dietę ,zwłaszcza desery.Ciś z niczego.Ten deser jest lekki , smaczny i dietetyczny.Pełen smaku migdałów i limonki. 0.5 torebki ryżu jaśminowego Zobacz więcej
Na blogu są już dwa przepisy na nalewką z aronii, ale wiem, że niektórzy z Was nie lubią gotowania owoców, o dodawaniu liście nie wspominając. Głowa do góry! Nalewkę z aronii można zrobić tradycyjnym Zobacz więcej
To danie to Hit przez wielkie H! Kto raz spróbuje tego obłędnego makaronu, który ugotował się podczas pieczenia kurczaka w pomidorach i śmietance, już nigdy nie będzie spał spokojnie. A kto raz zazna Zobacz więcej
Maj to najlepsza pora na zebranie kwiatów mniszka lekarskiego. Właśnie w maju mają najintensywniejszy kolor, a płatki najwięcej smaku, aromatu i prozdrowotnych właściwości. Należy pamiętać, aby kwiaty Zobacz więcej
Pyszny, delikatny, lekki, niezbyt słodki, co mnie, osobiście bardzo odpowiada - sernik na krakersach. Robi się go szybko i co też jest plustem w tego typu ciastach bez pieczenia,że nie musi być Zobacz więcej
Słyszeliście o makaronie, który nie wymaga gotowania? Ostatnio otrzymałam taki produkt do przetestowania i powiem Wam, że jest to całkiem fajna sprawa. Makaron ma postać drobnych kulek, nie zawiera Zobacz więcej
W kioskach znajdziecie już czerwcowy numer Mojego Gotowania a w nim dwa moje materiały – jeden o poziomkach (o tym wkrótce) drugi o moich ukochanych kwiatach czarnego bzu. Jeszcze do niedawna Zobacz więcej
O owsiance nocnej już wspominałam (klik). Jej wersja podstawowa jest już bardzo smaczna, a wzbogacona różnymi składnikami - wprost rewelacyjna! Taką owsiankę mogłabym jeść nawet i kilka razy dziennie, Zobacz więcej
Przepyszny, słodki budyń bananowo-czekoladowy na zimno. Do jego przygotowania potrzebne są tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). O owsiance nocnej już wspominałam (klik). Jej wersja podstawowa jest już bardzo smaczna, a ta - o smaku toffi... Taką owsiankę mogłabym jeść nawet i kilka razy dziennie. Zobacz więcej
Autorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana z nich owsianka Zobacz więcej