kasza gryczana pod beszamelem

{{headerMessage}}
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami pomysłem na smaczny obiad lub kolację. Do przygotowania tego dania użyłam kaszy gryczanej, która pozostała mi z poprzedniego dnia i gotowanych warzyw z bulionu: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasze zaczęłam odkrywać na nowo kilka lat temu. W dzieciństwie nie byłam wielką orędowniczką obiadów z kaszami - zwłaszcza, że w domu królowała gryczana, za którą delikatnie mówiąc nie przepadałam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystkie składniki umieszczam w misce i dokładnie mieszam. Na talerz wysypuję bułkę tartą i płatki owsiane. W dłoniach formuję burgery i każdego obtaczam w tej mieszance. Burgery smażę z dwóch stron Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
WYPIEKI     I     NIE   TYLKO

WYPIEKI I NIE TYLKO 188

0
{{headerMessage}}
cukinia nadziewana brazowym ryżem i mięsem mielonym zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana zapiekance zapiekanka z miesem mielonym,kalafiorem i cukinią PRZEPISY PODSTAWOWE : ciasto naleśnikowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skladniki: płaty lasagne farsz z kaszy gryczanej, czyli pasztet z kaszy gryczanej szpinak 5 - 6 ząbków czosnku sok z cytryny jajko cebula sok pomidorowy - 1/2 - 3/4 szklanki oliwa z oliwek 3 łyżki Zobacz więcej
vegeluna
vegeluna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegeluna
Gryczana Zapiekanka :)

Gryczana Zapiekanka :) 297

1
{{headerMessage}}
Jakos tak dawno gryczanej u nas nie było i wyszła obłedna ;) Potrzebujemy: Kasze Gryczaną, my kupujemy nie prażoną ma łagodniejszy smak - około szklanki - jak u nas - 1duży kubek :) Kilka Marchewek Zobacz więcej
jacekwkuchni
jacekwkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jacekwkuchni
Pory zapiekane pod beszamelem

Pory zapiekane pod beszamelem 237

0
{{headerMessage}}
wlewamy mleko. Doprawiamy gałką muszkatołową oraz solą i doprowadzamy do zgęstnienia beszamelu. Polewamy nim pory i całość posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Miałam pewność, że mięsko jest dobre (schabowy z pieczarkami pod beszamelem wg Lidla, czyli Okrasy lub Pascala), do tego kasza gryczana - czyli pewniak. I w razie niepowodzenia - korniszony. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna zapiekanka z kaszy gryczanej i pieczarek z dodatkiem białego sosu (niby beszamelu, ale zrobionego z mleka roślinnego i skrobi kukurydzianej, z dodatkiem płatków drożdżowych, które nadają nieco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab zapiekany pod beszamelem ze szpinakiem to bardzo pyszne i efektowne danie. które można podać z ziemniakami czy pyszną sałatką z kaszy gryczanej. Moje dzieci uwielbiają tradycyjne kotlety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gryczane gniazdka makaronowe, bardzo smaczne i proste danie . Wystarczy podsmażyć ulubione warzywa, połączyć je z makaronem, przełożyć od porcelanowych foremek, zalać beszamelem, zapiec i gotowe. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach nadrabiania zaległości w publikacji przepisów z akcji Lidla - racuchy z kaszy gryczanej. Bardzo smaczne racuchy, dodane do stałego menu. Na zdjęciu z zapiekanką z kopru włoskiego w beszamelu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka zapiekanka z rozmarynowym posmakiem, rozpływa się w ustach. Idealna dla zapracowanych, ceniących sobie czas, bo nie wymaga zbyt dużych nakładów pracy :). Dodatek czerwonej soczewicy nadaje jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanki są idealne o każdej porze roku. W zależności jakie, mamy sezonowe warzywa takie zapiekamy. Idealne są warzywa korzeniowe i strączki. Zachowują swoją strukturę i w formie pieczonej są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię cielęcinę. Jej mięso jest delikatne i nie zawiera tłuszczu. Według mnie, najlepsza jest w formie mielonej, dlatego też podaję przepis na zapiekankę z cielęciną i kaszą gryczaną pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam zapiekanki. Z wierzchu chrupkie, w środku warstwowe, wiele smaków łączy się w jedno danie. Niebo. Dobrze jest używać w nich kasz zamiast tradycyjnych ziemniaków lub makaronu. Jest to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dań faszerowanych jest cukinia - podłużna i okrągła, po niej drugie miejsce piastuje papryka. Faszerujemy pomidory, pieczarki, bakłażany, patisony, pomidory, a także mięsa. Do środka wkładamy inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem kaszy gryczanej się upiekło :) Dosłownie i w przenośni, ponieważ nigdy nie lubiłam jej smaku postanowiłam dać jej szansę razem z przepisem Karola Okrasy stworzonym dla Kuchni Lidla. I? I się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, by sos dobrze zgęstniał, a mąka "się przegryzła". Na koniec doprawiłam solą i pieprzem, dodałam jeszcze posiekaną natkę pietruszki i granulowany czosnek, bo mi jak zwykle go zawsze mało:) Podałam z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się rozleniwiam. I kombinuję – co by tu zrobić, żeby się nie narobić… Hmm… Kasza z obiadu z dnia wczorajszego, paczka awaryjnego szpinaku w zamrażarce i kilka zamrożonych niegdyś naleśników (na ten Zobacz więcej