kasza jaglana boczniakami

lub ciepłej kolacji, przypominającej risotto. Składniki: 500 g boczniaków 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 0,5 l bulionu grzybowego/jarzynowego (wersja fast food: kostka grzybowa + 2 łyżki Zobacz więcej
Czytając i słysząc o samych zaletach kaszy jaglanej postanowiłam i ja się z nią zapoznać. I muszę przyznać że to nasze spotkanie wyszło bardzo smaczne. Korzystałam z przepisuOLGI lekko go modyfikując Zobacz więcej
Dziś druga wersja pysznego pasztetu z kaszy jaglanej. I jak to w życiu bywa gdy coś zmieniamy, to staramy się by była to zmiana na lepsze, by danie było jeszcze smaczniejsze. Ten pasztet to dopiero Zobacz więcej
Czas na faszerowanie. Faszerować dziś będziemy bakłażany i to jak? Sezonowo faszerować! Paprykę i pomidory, a przede wszystkim bakłażany dostaniecie na wszystkich targowiskach, po boczniaki udać się Zobacz więcej
Czas na faszerowanie. Faszerować dziś będziemy bakłażany i to jak? Sezonowo faszerować! Paprykę i pomidory, a przede wszystkim bakłażany dostaniecie na wszystkich targowiskach, po boczniaki udać się Zobacz więcej
Za każdym razem kiedy wracam do rodzinnego miasta na weekend, w soboty wybieram się z rodzicami na rynek i niezmiennie zachwycam się tym samym stoiskiem. Nigdzie w Polsce nie widziałam jeszcze tak Zobacz więcej
Takie właśnie danie zjadłam dziś na obiad. Boczniaki to moje ulubione grzyby. Dodatkowo mają tą zaletę, że są zdrowe. Smażone w cieście smakują jak kotleciki. Przekładanka z kaszy jaglanej i Zobacz więcej
Kolejny pomysł na wegetariański dodatek na kanapki - pasztet z boczniakami, marchewką, pietruszką i cebulą na bazie kaszy jaglanej. Prosty i w miarę szybki do przygotowania.Pasztet na bazie kaszy Zobacz więcej
Kasza jaglana z boczniakami i czarnym sezamem Ostatnio przypomniałam sobie o boczniakach :- ) Świetnie zastępują pieczarki i urozmaicają jesienną dietę. Na blogu znajdziecie przepis na pyszna zupę z Zobacz więcej
Paprykę nadziewamy na najróżniejsze sposoby. Bazę większości naszych jest kasza gryczana lub jaglana, do tego warzywa, strączki lub grzyby ... nie trzeba wiele - zawsze jest pysznie. Dziś podaję Zobacz więcej
Wspominałam, że jesienią i zimą kaszę jaglaną mogłabym jeść codziennie? Pewnie wspominałam Lubię ją po prostu, pomijając jej wspaniałe, prozdrowotne właściwości, o których pisałam nie raz, więc Zobacz więcej
chrupiącymi boczniakami stało się oryginalne, wyjątkowe. Składniki 3 porcje: 3 duże świeże papryki (żółta, zielona, czerwona), 2 szt. kiełbasy surowo-wędzonej (ok. 260 g) - Polska z Kociewskiej Zobacz więcej
quchniawege
quchniawege Obserwuj blogaObserwujesz bloga
quchniawege
Jadłospis 24.12.2014

Jadłospis 24.12.2014 197

0
Śniadanie - mały jogurt naturalny z bananem i musli Dobra Kaloria, 2 kromki razowca z hummusem, żółtym serem, kiełkami i sałatą Przekąska - paluszki Lubella naturalne z solą morską II śniadanie - 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 250 g kalafiora- ugotowanego na parze 250 g boczniaków 250 g pieczarek 100 g kaszy jaglanej 1 szalotka sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Kasze ugotuj wedle zaleceń Zobacz więcej
pomidorów - 3 łyżki jogurtu greckiego/śmietany - łyżka masła - szczypta soli Boczniaki myjemy, kroimy i podsmażamy na maśle (nie za długo), grzyby puszczą wodę. Dodajemy posiekany czosnek i starty Zobacz więcej
1 bakłażan szklanki kaszy jaglanej pęczka koperku opakowania tofu naturalne 2 boczniaki 5 pomidorków koktajlowych 3 łyżki sosu teriyaki Sól Pieprz Bazylia świeża 1 łyżeczka bazylii suszonej Zobacz więcej
kanapkowa Carpaccio z buraka Pasta bezjajeczna Gulasz z boczniakami Naleśniki bezglutenowe super ... Farsz do naleśników Chlebki z kaszy jaglanej i ... Batony owsiane Reklama w internecie Mój e-mail: Zobacz więcej
Cudownie spotkać bratnią duszę. Zwłaszcza dwie :))) Jerzy i Magda to cudowni ludzie. Bardzo się cieszę, że się spotkaliśmy i mogliśmy tyle godzin przegadać. Jerzy i Magda zapraszają do siebie: To Tu Zobacz więcej
szklanki bulionu warzywnego - szczypta kurkumy - szczypta słodkiej papryki - 3/4 szklanki quinoi (u mnie czarna, ale równie dobrze może być biała lub czerwona) – jeśli nie mamy quinoi możemy użyć Zobacz więcej
podany z kasząjaglaną Boczniaki to danie potwierdzające, że nie zawsze to, co jest piękne jest pyszne, a raczej coś co wygląda niezbyt apetycznie może być pyszne. Gulasz z boczniakami nie wygląda Zobacz więcej