kasza jaglana z wątróbką

przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę! Gwarantuję , że i Wam posmakują! Polecam! SKŁADNIKI: * wątróbka drobiowa – 200 g * cebula – 2 szt * kasza jaglana – 1 szkl * Zobacz więcej
przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę! Gwarantuję , że i Wam posmakują! Polecam! SKŁADNIKI: * wątróbka drobiowa – 200 g * cebula – 2 szt * kasza jaglana – 1 szkl * Zobacz więcej
przeze mnie kaszy jaglanej , podane z grzybowym sosem zrobiły furorę! Gwarantuję , że i Wam posmakują! Polecam! SKŁADNIKI: * wątróbka drobiowa – 200 g * cebula – 2 szt * kasza jaglana – 1 szkl * Zobacz więcej
Kasza jaglana to już u mnie prawie codzienność. Nie potrzebuję już dziwnych tabletek na oczyszczanie. Czuję lekkość, choć zjadam jej naprawdę sporo. Poczytajcie o niej tutaj Gotuje się ją w lekko Zobacz więcej
pół cytryny 2 łyżeczki papryki wędzonej lub słodkiej 2 ząbki czosnku 3 łyżki tymianku (najlepiej świeżego) 3 łyżki oliwy 50 g masła puree z bobu 1 kg bobu 2 łyżki masła 100 ml mleka pół pęczka mięty Zobacz więcej
wątróbki drobiowej, moczonej minimum godzinę w mleku, z szałwią 4 plastry szynki dojrzewającej, w kosteczkę 80 g greckiej fety pół dużego pomidora malinowego, bez skóry, w kostkę 3 cebule dymki, w Zobacz więcej
W 2015 roku na blogu opublikowałam 68 przepisów na smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Zobacz więcej
Mój syn codziennie pyta, kiedy usmażę wątróbkę. Nie wiem skąd u niego taka sympatia do tego dania. Dzisiaj proponuję wątróbkę z dodatkiem gruszki, przyprawionej imbirem i majerankiem. Składniki: 400 g Zobacz więcej
Po świątecznej i noworocznej przerwie wracam do piątkowego cyklu z przepisami na pasty do pieczywa. Zaczynam od zebrania wszystkich przepisów, które już na blogu się pojawiły. Kolejne będę tutaj Zobacz więcej
mascarpone Pączki na serku homogenizowanym Oponki serowe Donaty (Donuts) 3 RACUCHY, Placki Racuchy z jabłkami Placki z płatków owsianych Placki z bananami Placki z brzoskwinią Zobacz więcej
Pasztet mięsny Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Grzanki z pastą z wątróbek i konfiturą porzeczkową Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową Pasztet z Zobacz więcej
« Muffiny marchewkowe z ... Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Gruszki faszerowane wątróbką (Gotuję, bo lubię) Nie przepadam za wątróbką ale na taką chyba bym się skusiła… Lody waniliowe z Zobacz więcej
cebule Łyżka oleju Sól, pieprz Wątróbkę myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. (Gdy położymy mokrą na patelni będzie „strzelać”). W tym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy na łyżce oleju i Zobacz więcej
sos. Doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem i podsmażać na osobnej patelni ok 5 min na maśle ( ja lubię jak jest delikatnie ścięta ). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Zobacz więcej
FRANCUSKIEGO Francuskie kwadraty ze szpinakiem Kabanosy w cieście francuskim Łosoś na szpinaku w cieście francuskim Kanapeczki z kurczakiem SAŁATKI Kurczak ze szpinakiem, gruszką i gorgonzolą Sałatka Zobacz więcej
Weronika -
Weronika - Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domogród
Sałatka majowa

Sałatka majowa 85

1
, liść, po liściu. Rzodkiewkę i ogórka tniemy w plasterki, szczypiorek siekamy tradycyjne. Mieszamy rozdrobnione warzywa w salaterce. Teraz zabieramy się do zrobienia domowego sosu sałatkowego - do Zobacz więcej
Ciasto figowe Dżem figowy Lekka sałatka z figami Figi w miodzie z jogurtem Kanapeczki z figami i ricottą Sałatka z rukolą, figami, ziarnami słonecznika i serem feta Tartaletki z konfiturą czerwonej Zobacz więcej
Surówka z marchewki, jabłka i buraka Szybka surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kiełkami i rzeżuchą Najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej Surówka z buraków Zobacz więcej
Całe dzieciństwo byłam męczona zestawem 'kasza gryczana + wątróbka' i tak jak w swoim dorosłym życiu nie jem już mięsa, tak samo unikałam kaszy. Stopniowo jednak odkrywam inne rodzaje kasz, Zobacz więcej
Jednym z najdziwniejszych wspomnień z dzieciństwa jest uczestniczenie w przygotowywaniu pasztetu, które rozpoczynało się od hodowli królików, a kończyło na świeżym chlebie posmarowanym tłustym Zobacz więcej