Przepis na kasza jęczmienna z papryką

Przepis na paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną podpatrzyłam w programie Zdrowie na widelcu, ale zmieniłam wg moich smaków. Czasem uda mi się obejrzeć jakiś odcinek i coś podejrzeć. Lubię faszerowane Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną Papryka faszerowana kaszą jęczmienną... Pyszne, zdrowe i sycące danie. Czerwone, pieczone papryki. Farsz z kaszy jęczmiennej. Towarzystwo zielonego groszku, Zobacz więcej
Dziś przybywam do Was z propozycją obiadową :) Minimalistycznie ale bardzo smacznie :) Papryka faszerowana kaszą jęczmienną Składniki: 6 szt. papryk 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej 3 szklanki wody 500 Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną to propozycja na szybki, pyszny i zdrowy obiad. Sprawdza się szczególnie dobrze w dni, podczas których pada, jest szaro i całkiem buro. Jednak takie faszerowane Zobacz więcej
Składniki: 8 papryk białych (800g) 1 woreczek kaszy jęczmiennej (100g) 1 duża marchewka (100g) 2 cebule (100g) puszka kukurydzy (200g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Cebulę kroimy w kosteczkę, Zobacz więcej
Czy kasza jakakolwiek to ziarno które lubicie czy nie koniecznie? Ja kaszę uwielbiam najlepiej gryczaną, paloną ale wiem że dużo osób jej nie lubi. Dziś zajęłam się kaszą jęczmienną, idealnie pasuje Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Kasza jęczmienna z papryką

Kasza jęczmienna z papryką 130

Rewelacyjny dodatek do drugiego dania, jak również można delektować się smakiem tak przyrządzonej kaszy, jako samodzielne danie. Składniki: 1 duża papryka czerwona 1 łyżka oliwy 200 g perłowej kaszy Zobacz więcej
Sałatki z dodatkiem kasz są nie tylko smaczne, ale i bardzo sycące. Nie trzeba poświęcać dużo czasu na ich przygotowanie. Idealnie nadają się jako posiłek do pracy, szkoły, bądź wycieczkę. Z Zobacz więcej
Papryka faszerowana to bardzo ciekawe, smaczne i zarazem świetnie wyglądające danie. Wariacji tego przepisu znajdziecie mnóstwo. W mojej wersji papryki przecięte są podłużnie, a wnętrze wypełnia kasza Zobacz więcej
Szybki obiad, który robi się właściwie sam. Chwilowo (mam nadzieję) nie mam czasu na przygotowanie czegoś bardziej pracochłonnego. Uważam zresztą, że wcale nie trzeba stać przy kuchni godzinami, żeby Zobacz więcej
Danie zgodne z fazą stabilizacji diety Protal. Smaczne i bardzo sycące a przy tym niskokaloryczne. Składniki na 6-7 dużych papryk 200 gram kaszy jęczmiennej Lestello 0.5 kg mięsa mielonego 0.5 kg Zobacz więcej
Na dworzu biało i mroźno, aż się prosi o obiad w słonecznych i wesołych barwach, dlatego też dziś zaserwowałam krwisto czerwoną paprykę nadzianą lekkim mięsem z indyka, pożywną kaszą jęczmienną, Zobacz więcej
Składniki: 3 papryki różnego koloru,pół kg mięsa mielonego,1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej,1 puszka kukurydzy,pół łyżeczki bazylii oregano,sól pieprz i papryka ostra do smaku,garść kopru,pół Zobacz więcej
Rybne stir-fry z kaszą jęczmienną ipapryką Wpadł mi w oko kiedyś przepis na stir-fry z rybami i krewetkami, przerobiłam przepis dopasowując go do kulinarnych gustów mojej rodzinki. Danie przygotowuję Zobacz więcej
Klasyk domowej kuchni w nowej odsłonie. Wegańska zupa pomidorowa z fasolką szparagową, papryką i kaszą jęczmienną. Pożywna i zdrowa. Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną, mięsem i pieczarkami Wrzesień to czas, kiedy na stole co rusz pojawiają się dania z papryką. Teraz jest najtańsza, dorodna i strasznie kusi na straganach. Zobacz więcej
Dzisiaj szybciutki wpis, gdyż właśnie mam 3-godzinne okienko między zajęciami i za godzinę muszę wrócić na wykład. Niestety, wykład niby obowiązkowy, ale wszystko wyjdzie w praniu :). Osobiście, na Zobacz więcej
Papryki faszerowałam już kremowym risottem, przyszła pora na kasze. Gotowałam dla gości, więc wiedząc że smak palonej gryczanej nie każdemu odpowiada, a z kolei miłośnikom palonej nie pasuje Zobacz więcej
Temperatura nieco spadła, dlatego z przyjemnością mogę przyrządzać moje ukochane zupy. Latem najbardziej lubię te lekkie, niezabielane, z dużą ilością sezonowych warzyw, ugotowanych al dente. Ostatnio Zobacz więcej
Wspaniałe danie na ciepło, propozycja na obiad, kolację, sezon paprykowy trwa więc warto się pokusić o jej przyrządzenie w tej wersji, posypana jeszcze żółtym serem z wierzchu pięknie się zapiecze, Zobacz więcej