kasza jęczmienna z wątróbką

daniem były buraki faszerowane kaszą jęczmienną z selerem, gruszkami i prażonymi pestkami dyni. Podoba się? TOŁMA Z SOCZEWICĄ ROLADA Z KISZONEJ KAPUSTY I WĄTRÓBKI BURAKI FASZEROWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ Zobacz więcej
Gołąbki na inny sposób. Nadziane kaszą, wątróbką i śliwkami. Połączenie może i nie codzienne, ale smaczne. szklanki kaszy jęczmiennej 10 śliwek suszonych 250 g wątróbek drobiowych 50 ml nalewki Zobacz więcej
do smaku Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. Smażyć chwilę na oleju, dodać umytą i oczyszczoną wątróbkę. Gruszkę obrać, wydrążyć środek i pokroić w plastry. Kiedy cebula zmięknie dodać do wątróbki z Zobacz więcej
;Chips Mini burgery z kotletem z kaszy jęczmiennej Grissini Sałatka z gruszką i karmelizowaną pietruszką Wędzony łosoś z ogórkiem Tarta z kiszoną kapustą i grzybami Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki Zobacz więcej
Mile byłam zaskoczona, gdy usłyszałam od córki: mamo dzisiaj w szkole na obiad była kasza z gulaszem, zrobisz na obiad?" Postanowiłam jej zrobić z gulaszem, a dla siebie z wątróbką duszoną w sosie. Zobacz więcej
Nie ma to jak przyrządzić coś co się bardzo lubi , u mnie jest to wątróbka drobiowa . Podałam z kaszą jęczmienną i sałatką . trudność: łatwe czas: 30-60 min ilość porcji: 3 Wątróbka drobiowa z curry - Zobacz więcej
« mężowy barszcz ukraiński kasza jęczmienna z wątróbką i boczkiem nie wiem dlaczego, ale kasza jęczmienna kojarzy mi się z szorstkością. w dodatku nie ma ani porywającego wyglądu, ani smaku. i kojarzy Zobacz więcej
Klasyczne, znane wszystkim połączenie wątróbki i jabłek. Ja spróbowałam je dziś po raz pierwszy. Było smaczne, aczkolwiek przyrządzona niegdyś wątróbka z przyprawą gyros lub cajun odrobinę bardziej mi Zobacz więcej
. Gruszki obierz przekrój na czworo, każdy kawałek wzdłóż jeszcze na pół i wtedy w poprzek cieniutko kroimi na grubość do 1mm. Cebule i gruszki przełóż na patelnię dodaj masło, szczyptę soli i duś pod Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad podałam KRUPNIK NA PODROBACH. Bardzo prosty w przygotowaniu, jest bardzo smaczny i pożywny - świetny na chłodniejsze, pochmurne dni. Polecam! SKŁADNIKI: podroby z tłustej kury (bez Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1249

0
Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Gulasz z wątróbki

Gulasz z wątróbki 100

1
i pokrój na kawałeczki. Jabłka obierz, wydrąż i pokrój na paski. Na dużej patelni podgrzej masło i przełóż wątróbkę i jabłka. Duś co chwilę mieszając około 15 minut. Do wody dodaj mąkę i sól, Zobacz więcej
Produkcję czas zacząć. Postanowiłem na pierwszy rzut zrobić białą kaszankę. Przepyszna;) Składniki 400 g grubej kaszy jęczmiennej 600 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Jeszcze zaległości letnie... Papryki zrobiła moja Mama na działce. Przepis pochodzi z książki Ewy Aszkiewicz "Kuchnia Polska - Potrawy z grilla". Składniki: 5 dorodnych strąków zielonej papryki i Zobacz więcej
smaki warto sobie przypomnieć. SKŁADNIKI: 350 g wątróbki drobiowej 2 duże gruszki konferencja 2 białe cebule olej+ łyżeczka smalcu lub masła 1 łyżka mąki sól, pieprz, majeranek natka pietruszki Zobacz więcej
do dużego garnka. Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę, którą dodałam do wątróbki. Paprykę pokroiłam w drobną kosteczkę i wrzuciłam do garnka. Wszystko podlałam wodą tak, byzakryćzawartośćgarnka. Zobacz więcej
Smakowite gołąbki wg. Jakubiaka - warto spróbować :) Składniki: mała kapusta 100g kaszy jęczmiennej mazurskiej czerwona cebula 400g wątróbki drobiowej (np. z indyka) 200g śliwek wędzonych wódka do Zobacz więcej
stołowe kaszy jęczmiennej Cztery łyżki kaszy jęczmiennej zalewamy 1/2 szklanki wody i odstawiamy. Porcje rosołowe (skrzydełka), łapki, żołądki i serduszka myjemy i oczyszczamy. Większe żołądki oraz Zobacz więcej
grubej kaszy jęczmiennej 600 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy tandori Zobacz więcej