• 8
  • 7
  • 1
  • 8
  • 0
  • 1
przepisów z 6128 blogów

kasza pęcak

Składniki: – 4 udka – zaprawa miodowo-musztardowa – szklanka kaszy – szczypta chilli lub innej ostrej przyprawy – pół cukinii, papryki czerwonej – cebula czerwona – 2 łyżki masła – sól, pieprz Zobacz więcej
Krupnik bez wątpienia należy do palety tradycyjnych zup polskich. Mi ten smak kojarzy się z dzieciństwem, dlatego przyrządzam go według receptury mojej mamy. Składniki: 1 pęczek włoszczyzny kg Zobacz więcej
na talerz. Na patelnie wrzucić cebulę pokrojoną w pióra a po chwili ćwiartki pieczarek. Gdy lekko się zarumienią dodać jabłka pokrojone w półksiężyce. Gdy jabłka nieznacznie zmiękną całość podlać Zobacz więcej
Bardzo lubię połączenie pęczaku z grzybami- dlatego takie kotleciki goszczą często na moim kuchennym stole:) Kasze zawierają łatwo przyswajalne węglowodany, dostarczające organizmowi energii. Zalet Zobacz więcej
nati
nati Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fajna sprawa
Kaszotto!!!

Kaszotto!!! 2124

0
Pęczak, to jedna z zapomnianych polskich tradycji. Kiedyś, kasza ta gościła na stołach Polaków bardzo często. Dziasiaj, niestety mało kto o niej pamięta.. może ewentualnie wędkarze, którzy używają Zobacz więcej
Każdy z nas ma swoje ukochane potrawy, które gotowała mu babcia czy mama. I tą potrawą właśnie tak jest, tyle, że to smak dzieciństwa mojego męża. Podjęłam wyzwanie i postanowiłam ugotować. Jest to Zobacz więcej
« Maślanka inaczej, czyli ... Sposób na kaszę, czyli nowa odsłona zupy ogórkowej Niezależnie od tego, jak wielką miłością pałamy do kaszy, jest ona w smaku (mówią bez ogródek) mdła. Ani słodka, ani Zobacz więcej
Pęczak z suszonymi pomidorami, fetą i piniolami Kocham pęczak! Miłością wielką i wieczną! Podczas tygodniowego przeziębienia jadłam go kilka razy. Kasze mają to do siebie, że praktycznie same się Zobacz więcej
jest szybkowar, o zaletach tego urządzenia nie będę mówić, dosyć już inni mówili, ja wolę zaprosić Cię do kuchni. Składniki * 25 dag żołądków z drobiu (miałem z kurcząt); * 4 ziemniaki wielkości jaja Zobacz więcej
Pęcak jęczmienny z sosem grzybowym to moja dzisiejsza propozycja na obiad. Kasza pęcak jest jednym z rodzajów kaszy jęczmiennej. Jest najmniej przetworzona, otrzymywana z całych ziaren jęczmienia. Zobacz więcej
przyprawami, po 15 minutach wymieszaj. Jeślijarzyny są już miękkie wymieszaj skrobie w wodzie dodaj pieprzczerwony ( w ziarnach), wlej do potrawy, lekko całość wymieszajpodduś jeszcze ok 10 minut. Zobacz więcej
Smaczna , pożywna zupa jarzynowa z ziarnami ugotowanego orkiszu. Gęsta, aromatyczna iniezastąpionaw chłodne jesienne dni, niczym nasz ulubiony krupnik. Dowolna kompozycja warzyw pozwalauzyskać Zobacz więcej
wielkości pięści, owoce nafaszerowałam drobną kaszą jęczmienną i świeżą kukurydzą. Całość dzięki kukurydzy jest delikatnie słodka. By złamać ten smak nie zapomnij lekko posolić patisony w środku i Zobacz więcej
napiszę poniżej. Gotowanie tego dania składa się z trzech etapów. Przygotowania pęcaku, sosu grzybowego i grillowania. No to wio ! 1 opakowanie pęcaku 400gram 8 dużych pieczarek 1 duża cebula 8 Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
Kulki warzywne

Kulki warzywne 201

1
. Kulki smażymy tak, by z każdej strony były rumiane. Na koniec posypujemy gotowe kulki świeżą pietruszką. Podajemy z wszelakim rodzajem kaszy; pęcakiem, gryczaną czy tam kuskusem. Łotewa! A do tego Zobacz więcej
Przyznaję, że bardziej cenię kaszę niż ryż. Niemniej jednak kasza ugotowana na sypko lub uprażona na maśle wydaję mi się w większości przypadków nudna. Stąd tez wziął się pomysł na kaszotto, czyli Zobacz więcej
W ostatnią sobotę Spółdzielnia pojawiła się na Targach Dobrego Wnętrza w Krakowie dokarmiając wystawców i zwiedzających. Dziewczynom z Papier Kamień Nożyce serdecznie dziękuję za zaproszenie! Poniżej Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla jaroszy - kolorowe, pyszne, sycące i bezmięsne. Kasza pęczak, która w książce kucharskiej z 1970r. zapisana jest w formie 'pęcak', to moja ulubiona kasza, ponieważ oprócz manny, taką Zobacz więcej
pokrojonych na 8 ćwiartek chlust oliwy z oliwek pół szklanki dobrego białego wina sól i pieprz szklanka śmietanki 30% (słodka) łyżka masła 120 gr. kaszy jęczmiennej lub pęcaku (pęcak jak dla mnie ma Zobacz więcej
jedliśmy zupę [kalafiorowo-brokułową] II DANIE : dziś pulpety wołowe w pikantnym , kremowym sosie wielowarzywnym podane z pęcakiem i zieloną fasolką gotowaną na parze ... PULPETY WOŁOWE - SKŁADNIKI : Zobacz więcej