kasza tatarczana

{{headerMessage}}
Jeśli planujesz szybki i wartościowy obiad, skorzystaj z błyskawicznego przepisu na wątróbkę z kaszą tatarczaną z surówką marchewkowo-porową. O tym ile jest witamin i minerałów w wątróbce, kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aj, jakie dobre! Można umrzeć przy talerzu... Myślę, że nawet ci, którzy nie lubią kaszy gryczanej, przekonaliby się do niej przy talerzu pełnym takich pierożków. Moje są maszczone masełkiem i Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Kaszotto :) z pieczoną dynią

Kaszotto :) z pieczoną dynią 113

0
{{headerMessage}}
Kasza ma wysoką wartość odżywczą, co podczas świątecznych przygotowań na pewno bardzo się wszytskim przyda. Kasza to rozdrobnione albo pozbawione łuski nasiona zbóż. Jej rodzajów jest dużo, na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Kaszanka, to wyrób wędliniarski z kaszy i krwi oraz podrobów: wątroby, płuc, skórek wieprzowych oraz tłuszczu - popularny w kuchni polskiej, słowackiej, węgierskiej i niemieckiej. Kaszankę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i mieszamy. Dodajemy świeżo mielony pieprz i próbujemy. W razie potrzeby korygujemy smak. 4. Lepimy pierogi według ulubionych metod lub tak, jak robię to na filmie. Życzę miłośnikom grzybobrania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciemnego piwa (użyłam Miłosław z małego browaru) 2 łyżki musztardy dijon szczypta chili w proszku łyżeczka marokańskiej przyprawy Ras el Hanout (opcjonalnie)* parę gałązek świeżego rozmarynu sól Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Rolady wolowe

Rolady wolowe 580

0
{{headerMessage}}
takie rolady wieczorową porą. Wyszło mi 14 sztuk. Niby dużo, a rozeszły się naprawdę szybko. To danie, które spokojnie można odgrzewać, a w kolejne dni smakuje jeszcze lepiej!Jako dodatek do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ją wytoczą w naczynie; namieszawszy w to krup jęczmiennych albo tatarczanych to tym kiszki owego bydlęcia nadzieją, razem w kotle uwarzą i osnują to wieńcem na wielkiej misie i tak to na stole Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chciałam Wam się pochwalić z czym ostatnio eksperymentuję i co odkryłam, dlatego dziś będzie trochę długaśnie, ale możecie po prostu przejść na koniec :) Pisałam niedawno o inspirującym spotkaniu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gryka pojawiła się w Polsce w Średniowieczu za sprawą Mongołów i uprawiana była w celach konsumpcyjnych. Ziarno przetwarzano w ramach własnych gospodarstw rolnych lub w okolicach Częstochowy, gdzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ilekroć pojawia się temat potraw wigilijno - świątecznych, tego co powinno się na świątecznym stole znaleźć , jedni mówią "tak, to u mnie zawsze jadło się w Wigilię", drudzy "nie, nie znam, tego u Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Książki na grudzień.

Książki na grudzień. 116

0
{{headerMessage}}
okazji do niej zajrzeć. Kilka lat temu, kiedy byłam z wizytą u przyjaciółki, ugotowała mi tajską zupę z kurczakiem i mlekiem kokosowym, była przepyszna! Jak się dowiedziałam, zupa była właśnie z Zobacz więcej