kasza z gąskami

{{headerMessage}}
Kasza to jedno z moich ulubionych zbóż i to nie tylko gryczana ale i jaglana, pęczak, kuskus czy bulgur. Są zdrowe i pożywne i pasują do wszystkiego. Zachęcam do jedzenia kasz wszelakich. Składniki: Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
zupa z zielonek

zupa z zielonek 2813

0
{{headerMessage}}
Gąska zielonka, według źródła gatunek grzyba należący do rodzaju gąsek, nazywany zielonką. Delikatny grzyb jadalny, nadaje się do zup ze względu na walory smakowe lub jako dodatek do dań mięsnych. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żołądki gęsie zwane również gęsie pipki to przysmak nie jednej osoby. Pierwszy raz jadłam je w restauracji pod Gąską i już się w nich zakochałam, należą według mnie do najdelikatniejszych i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jestem szczęściarą ponieważ mój brat hoduje gąski :) Dlatego od czasu do czasu dostaję jakąś w prezencie. Tym razem postanowiłam przygotować ją w soku jabłkowym. Była bardzo smaczna, miała lekko Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KOCIOŁ - NUMER TRZECI

KOCIOŁ - NUMER TRZECI 51

0
{{headerMessage}}
w łóżku, z kołdrą na głowie i z planów pozostały tylko plany... Dzisiaj jest już lepiej i wychodzę na prostą... i z wielką radością oraz dumą pragnę zaprosić Was do lektury naszego dziecka, naszego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Herbaciana zabawa jesienna Opieńki ze szpinakiem - uniwersalna potrawka Z niedzielnego grzybobrania oprócz prawdziwków, podgrzybków i gąsek przywiozłam dobre pół wiaderka opieniek. Miałam zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki, Przepisy jarskie Gołąbki z kaszą i soczewicą 2013/07/27 , Gosia Super pogoda u nas, u Was… po prostu wszędzie! Stąd też kilkudniowa cisza na blogu. Wyruszyliśmy znowu nad morze tym razem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą.Ostatnio przygotowywałam też sałatkę z rydzami i kaszą kuskus. Trochę później pojawiają się w lasach gąski zwane u nas zielonkami, a ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Listopad jest miesiącem gęsiny, którą znam z dzieciństwa i nie pamiętam czy ją lubiłam :) Pytałam nawet moją Mamę, czy może zachwycałam się skrzydełkiem bądź udkiem z gęsi, ale mówi, że raczej nie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Z kaczki czy perliczki wychodzi wspaniały rosół. Z gęsi rosołu jeszcze nie gotowałam, choć można ją dodać do innego mięsa rosołowego. Ale za to upieczona jest wspaniała. Zachęcam, naprawdę warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czyli zakup kaszy lub mąki kukurydzianej w bytomiu. w zasadzie wszystkie większe sklepy w centrum sprawdzone, pozostały mi już tylko hipermarkety na obrzeżach miasta, do których po prostu nie chce mi Zobacz więcej
Dagmara
Dagmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pikantna Słodycz
Gęś pieczona

Gęś pieczona 8004

2
{{headerMessage}}
Piękna, rumiana gąska. Zawsze wychodzi idealna i krucha dzięki wielogodzinnemu moczeniu w solance. Możemy ją nadziać jabłkami, pomarańczami lub tak jak ja kaszą na słodko. Doskonały przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świąteczny obiad udał się w 100%! Upiekłam gąskę w całości, nadzianą kaszą gryczaną z dodatkiem suszonych grzybów, cebuli i podrobów, które były razem z gęsią (wątróbka i żołądki). Mięso jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą.Ostatnio przygotowywałam też sałatkę z rydzami i kaszą kuskus. Trochę później pojawiają się w lasach gąski zwane u nas zielonkami, a ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W weekend w kuchni panowała u mnie prawdziwa jesień. Trzeba było wziąć się za dynię, bo w piwnicy wciąż jej dużo i szkoda by się zmarnowała. Połączyłam ją z kaszą jaglaną i mąką ziemniaczaną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pecłonki, czyli gąski zielone lub gąski niekształtne, to późnojesienne grzyby o niesamowitym aromacie i smaku. Ja je nazywam polskimi truflami, bo czasem trzeba je wygrzebać z ziemi (historia z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)Knedle z truskawkami w pierniczkowej panierce (21.06.2014)Kuszący torcik z truskawkami i czekoladą (07.06.2014)Słodko-kwaśne ciasteczka z lemon curd (23.04.2014)Szybkie kotleciki z kaszy jęczmiennej Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1711

2
{{headerMessage}}
raz spróbowali gąski – warto! Składniki na farsz: podroby z gęsi (serce, wątroba, żołądek) 4 kurze wątróbki 2 kurze żołądki 3 kurze serca 300 g karkówki 250 g surowej szynki 1 duża cebula 3-4 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(9) sałatki (9) serniki (7) sosy (1) surówki (2) słodycze (2) wieprzowina (16) wołowina (2) wędliny (2) zupy (31) śniadania (9) Popularne posty sok z czerwonej porzeczki sok malinowy chłodnik Zobacz więcej