Przepis na kasza z pomidorami i grzybami

O smażonych zielonych pomidorach słyszeliście pewnie przy okazji czytania książki Fannie Flagg "Smażone zielone pomidory" Książka warta przeczytania dla osób które nie czytały. Przepis pochodzi z tej Zobacz więcej
Gołąbki robię raz na jakiś czas w sporej ilości, bo dobrze się zamrażają i są idealne na czarną godzinę. Nie znoszę jednak pracy przy nich ze względu na zapach parzonej kapusty i dość długiego Zobacz więcej
Dzisiaj w daniu znajdziemy mega dawkę żelaza, chyba każdy z nas chociaż raz w życiu borykał się z jego niedoborem. Po tej potrawie, poczujecie, że zrobiliście dla siebie bardzo wiele ;)) 100 g kaszy Zobacz więcej
Zawijasy z cukinii to idealna alternatywa dla gołąbków z kapusty. Grillowane plastry cukinii wypełnione są farszem z kaszy jaglanej, marchwi oraz leśnych grzybów, a to wszystko zapiekane w sosie ze Zobacz więcej
No cóż kaszę uwielbiamy i często gości na naszym stole. Można szybko wyczarować pyszne i sycące danie. Polecam kasze w każdej postaci, jest pyszna i zdrowa. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej Zobacz więcej
Gołąbki to jedno z dań, którym choćbym nie wiem jak bardzo była najedzona, nie potrafię powiedzieć stanowczego ''nie''. Smakują zawsze, i chyba w każdej wersji. Dziś przedstawiam Wam odsłonę bez Zobacz więcej
Mam już dość świątecznego jedzenia.Dobrze,że święta trwają tylko dwa dni,inaczej byłabym 'kwadratowa', a to spróbuj tego,nie oprzesz się tamtemu i tak od rana do wieczora...uhhh. Dzisiaj przygotowałam Zobacz więcej
Moja kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego. Świetna przekąska do barszczu czerwonego czy piwa. Idealna na różnorakie imprezy. składniki: - płat ciasta francuskiego - 100g kaszy Zobacz więcej
Pęczak ze szpinakiem, grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami, a w skrócie po prostu pęczotto (a może lepiej kaszotto?). Nietypowe polskie danie przygotowane na typowy sposób włoskiego risotto. Bardzo Zobacz więcej
Ostatnio dużo rozmyślam o chwilach w życiu, o zmianach, które przechodzimy, o etapach, które były i nigdy nie wrócą. Myślę o tym jak obce były dla mnie kiedyś pewne sprawy, które z czasem stały się mi Zobacz więcej
Kasza gryczana z duszonymi grzybami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Kasza gryczana z duszonymi grzybami Zobacz więcej
O dobroczynnym działaniu kasz pisałam tutaj. Dlatego terazczas na danie… Idealne jako dodatek, ale też świetnie sprawdzisolo. SKŁADNIKI 1 szkl. kaszy pęczak 2 szkl. bulionu warzywnego (opcjonalnie Zobacz więcej
Świeże warzywa nie są już tak atrakcyjne jak latam i wczesną jesienią, jako dodatki do mięs wybieram więc ostatnio te suszone. Pomidory suszyłam sama, zapas grzybów dostałam od Joli i Piotra ze Zobacz więcej
Pomysł na zdrowy, bardzo smaczny rybny obiad. Pstrąg faszerowany niepaloną (białą) kaszągryczaną z leśnymi grzybami, porem, pachnącego pietruszką i tymiankiem. Jeśli nie macie pod ręką leśnych grzybów Zobacz więcej
Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Strona główna Blog Galeria O nas Kontakt Uwaga! Do poprawnego działania witryna wymaga włączonej obsługi języka JavaScript. 10 Zobacz więcej
Dzisiaj przepis dla roślinożerców ceniących klasyczne dania w nietypowych odsłonach: paszteciki z papieru ryżowego zapiekane w piekarniku z tradycyjnym nadzieniem kapusta-grzyby, ale połączonym z Zobacz więcej
Jedną z potraw wigilijnych mogą stanowić takie właśnie gołąbki. Są bezmięsne, dietetyczne i poza tym bardzo smaczne. W moim domu nie ma tradycji jedzenia tej potrawy, ale wiem że na wielu stołach Zobacz więcej
W ogrodzie mam wszystko ! Nawet grzyby, które pojawiły się pod jabłonką – podgrzybki złotawe i polne pieczarki , bardzo smaczne . Ponieważ patisony rosną nadal w dużych ilościach zostały nadziane Zobacz więcej
Jakiś czas temu zrobiła się popularna w Polsce grupa dań o nazwie kaszotto. To prosta idea, która polega na tym, żeby przygotować danie jednogarnkowe z kaszy wzorując się na przepisie na włoskie Zobacz więcej
Nie będę się rozpisywała o walorach dyń, ich pięknej barwie i niesamowitym smaku. Jedni je lubią, inni, często z powodu przykrych doświadczeń z dzieciństwa, najczęściej mdłej zupy dyniowej, Zobacz więcej