Przepis na kasza z pomidorami i grzybami

Nie będę się rozpisywała o walorach dyń, ich pięknej barwie i niesamowitym smaku. Jedni je lubią, inni, często z powodu przykrych doświadczeń z dzieciństwa, najczęściej mdłej zupy dyniowej, Zobacz więcej
Moja kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego. Świetna przekąska do barszczu czerwonego czy piwa. Idealna na różnorakie imprezy. składniki: - płat ciasta francuskiego - 100g kaszy Zobacz więcej
Gołąbki to jedno z dań, którym choćbym nie wiem jak bardzo była najedzona, nie potrafię powiedzieć stanowczego ''nie''. Smakują zawsze, i chyba w każdej wersji. Dziś przedstawiam Wam odsłonę bez Zobacz więcej
O dobroczynnym działaniu kasz pisałam tutaj. Dlatego terazczas na danie… Idealne jako dodatek, ale też świetnie sprawdzisolo. SKŁADNIKI 1 szkl. kaszy pęczak 2 szkl. bulionu warzywnego (opcjonalnie Zobacz więcej
Ostatnio dużo rozmyślam o chwilach w życiu, o zmianach, które przechodzimy, o etapach, które były i nigdy nie wrócą. Myślę o tym jak obce były dla mnie kiedyś pewne sprawy, które z czasem stały się mi Zobacz więcej
Pęczak ze szpinakiem, grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami, a w skrócie po prostu pęczotto (a może lepiej kaszotto?). Nietypowe polskie danie przygotowane na typowy sposób włoskiego risotto. Bardzo Zobacz więcej
Mam już dość świątecznego jedzenia.Dobrze,że święta trwają tylko dwa dni,inaczej byłabym 'kwadratowa', a to spróbuj tego,nie oprzesz się tamtemu i tak od rana do wieczora...uhhh. Dzisiaj przygotowałam Zobacz więcej
Dzisiaj w daniu znajdziemy mega dawkę żelaza, chyba każdy z nas chociaż raz w życiu borykał się z jego niedoborem. Po tej potrawie, poczujecie, że zrobiliście dla siebie bardzo wiele ;)) 100 g kaszy Zobacz więcej
Kasza gryczana z duszonymi grzybami - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Kasza gryczana z duszonymi grzybami Zobacz więcej
O smażonych zielonych pomidorach słyszeliście pewnie przy okazji czytania książki Fannie Flagg "Smażone zielone pomidory" Książka warta przeczytania dla osób które nie czytały. Przepis pochodzi z tej Zobacz więcej
Jakiś czas temu zrobiła się popularna w Polsce grupa dań o nazwie kaszotto. To prosta idea, która polega na tym, żeby przygotować danie jednogarnkowe z kaszy wzorując się na przepisie na włoskie Zobacz więcej
W ogrodzie mam wszystko ! Nawet grzyby, które pojawiły się pod jabłonką – podgrzybki złotawe i polne pieczarki , bardzo smaczne . Ponieważ patisony rosną nadal w dużych ilościach zostały nadziane Zobacz więcej
Jedną z potraw wigilijnych mogą stanowić takie właśnie gołąbki. Są bezmięsne, dietetyczne i poza tym bardzo smaczne. W moim domu nie ma tradycji jedzenia tej potrawy, ale wiem że na wielu stołach Zobacz więcej
No cóż kaszę uwielbiamy i często gości na naszym stole. Można szybko wyczarować pyszne i sycące danie. Polecam kasze w każdej postaci, jest pyszna i zdrowa. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej Zobacz więcej
Pomysł na zdrowy, bardzo smaczny rybny obiad. Pstrąg faszerowany niepaloną (białą) kaszągryczaną z leśnymi grzybami, porem, pachnącego pietruszką i tymiankiem. Jeśli nie macie pod ręką leśnych grzybów Zobacz więcej
Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Strona główna Blog Galeria O nas Kontakt Uwaga! Do poprawnego działania witryna wymaga włączonej obsługi języka JavaScript. 10 Zobacz więcej
Dzisiaj przepis dla roślinożerców ceniących klasyczne dania w nietypowych odsłonach: paszteciki z papieru ryżowego zapiekane w piekarniku z tradycyjnym nadzieniem kapusta-grzyby, ale połączonym z Zobacz więcej
Świeże warzywa nie są już tak atrakcyjne jak latam i wczesną jesienią, jako dodatki do mięs wybieram więc ostatnio te suszone. Pomidory suszyłam sama, zapas grzybów dostałam od Joli i Piotra ze Zobacz więcej
Zawijasy z cukinii to idealna alternatywa dla gołąbków z kapusty. Grillowane plastry cukinii wypełnione są farszem z kaszy jaglanej, marchwi oraz leśnych grzybów, a to wszystko zapiekane w sosie ze Zobacz więcej
Gołąbki robię raz na jakiś czas w sporej ilości, bo dobrze się zamrażają i są idealne na czarną godzinę. Nie znoszę jednak pracy przy nich ze względu na zapach parzonej kapusty i dość długiego Zobacz więcej