kawa mrożona piana blender

) dodać 2 łyżeczki cukru lub ile kto tam słodzi i wlać odrobinę zimnej wody(ma tylko przykryć kawę). Potrząsać energicznie aż powstanie piana. Do szklanki wlać warstwę bananową. Wrzucić kostki lodu. Zobacz więcej
aghate
aghate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie niezbyt pracowitej
Frappe

Frappe 876

1
najlepszy przepis na kawę mrożoną jaki miałam okazję wypróbować :) Piana jest gęstsza i trwalsza, kiedy damy dużo lodu, a kiedy damy więcej wody, piany wyjdzie dużo, ale szybko zniknie. Składniki: Zobacz więcej
Kiedy na termometrze ponad 26 stopni, a Tobie bardzo potrzeba kofeiny, to najlepszym rozwiązaniem na jej dostarczenie jest kawa frappé (czasem jeszcze kawa mrożona, ale ma ona zdecydowanie więcej Zobacz więcej
cukier wrzucamy do naczynia miksującego albo do miski gdzie będziemy mogli rozdrobnić lód blenderem. Miksujemy aż do momentu rozdrobnienia się lodu. Wlewamy do wysokiej szklanki, czekamy kilka minut Zobacz więcej
karolkya
karolkya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szósty smak
Kawa Frappe

Kawa Frappe 167

0
wodą. Blenderem z końcówką do ubijania piany całość mieszamy. Do szklanek nakładamy lód i zalewamy pianą. Dolewamy zimnej wody do każdej po około 50 ml. Powoli uzupełniamy całość mlekiem. Smacznego Zobacz więcej
Szybki, łatwy i orzeźwiający napój kawowy Kawa mrożona z lodami 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam kremowej sensazione creme) łyżeczka kakao rozpuszczalnego szklanka zimnego mleka 2 łyżeczki Zobacz więcej
Kilka rozdrobnionych kostek lodu 75 ml zimnej wody mineralnej 100 ml zimnego mleka Garść mrożonych wiśni Wiśnie zmiksować blenderem z pół łyżeczki cukru i przelać do wysokiej szklanki. W shakerze Zobacz więcej
mąkę ziemniaczaną i nadal ubijamy pianę, powoli wsypujemy cukier i ubijamy, aż piana stanie się sztywna i błyszcząca. Dodajemy ekstrakt waniliowy i ubijamy do połączenia się składników. Piekarnik Zobacz więcej
minut, ja robiłam przerwy żeby nie przegrzać blendera. W dużym garnku gotujemy 6 szklanek wody i dodajemy do niej sojową masę. Podczas gotowania często mieszamy żeby się nie przypaliło (strasznie Zobacz więcej
zagęszczonego niesłodzonego ( ja użyłam mleczka do kawy 7,5% tłuszczu) 2-3 galaretki owocowe ( u mnie cytrynowe) 1/2-2/3 szklanki gorącej wody Mleko miksujemy mikserem aż zacznie tworzyć się z niego Zobacz więcej
wlewać cienkim strumieniem do ubitych wcześniej białek, stale miksując na niskich obrotach. Następnie zwiększyć obroty miksera i ubijać ok. 3 minut, aż piana wystygnie. 1/3 sztywnej piany przełożyć Zobacz więcej
ciasto będzie wydawało się bardzo gęste, nie dosypywać. Ilość dodanej mąki może zależeć od ilości szpinaku, jego rozdrobnienia, odsączenia itp. W misie miksera umieścić jajka, w całości, wsypać Zobacz więcej
Nagroda za moją prostą "Kawę-puch co w szklance ma ciężko się zmieścić" i przepis na nią :) Pewien czas temu dotarła do mnie nagroda za moją ulubioną kawę mrożoną, która gości u nas w każde lato. Jest Zobacz więcej
agawa
agawa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak chwili
Mrożona kawa puch

Mrożona kawa puch 422

0
Sezon na kawę mrożoną uważam za OTWARTY!! :) To jest moja ulubiona kawa, gości u nas co roku. Jest ekspresowa w przygotowaniu i banalnie prosta, a przede wszystkim zawiera minimum składników, dzięki Zobacz więcej
sparzyć , i oddzielić żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę z większą ilością cukru pudru, żółtka ubijamy w osobnej misce z pozostałym cukrem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, i Zobacz więcej
powstało nam z nich masło. Płatki migdałów rozdrabniamy w pojemniku blendera. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę białka, dodając pod koniec 2 łyżki syropu z agawy. Żółtka ucieramy Zobacz więcej
Kasiadc
Kasiadc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Góralskie Jadło
Rolada Truskawkowa

Rolada Truskawkowa 157

0
Uwielbiam truskawki i może dlatego najchętniej robię tę właśnie roladę. Smakuje wszystkim. Jest delikatna, puszysta po prostu wyśmienita. Idealna na wiosenne poranki do porannej filiżanki kawy, aby Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Cuszima

Cuszima 185

0
Pyszne i efektowne ciasto z truskawkami,kremem i bitą śmietaną. Idealne na deserdo kawy. Składniki: Biszkopt jasny: 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 0,5 Zobacz więcej
lub mrożonych, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki malinowej, Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 500ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, 300g masła, 150g Zobacz więcej
Monikabielawa1
Monikabielawa1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niezapomniane smaki
Macarons

Macarons 834

0
do kawy. Następnie przesiewamy przez sitko. 2.Dokładnie odmierzamy białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy na największych obrotach miksera na bardzo sztywną pianę. Pod koniec dodajemy resztę cukru Zobacz więcej