Keczup z pomidorów zna każdy, ale warto spróbować tego keczupu. Jest genialny! Wyrazisty w smaku, lekko ostrawy. Doskonały do kanapek, kiełbasek, grilla. Tradycyjnie, konsystencja tego sosiku zależy
Zobacz więcej
Sezon czy nie sezon, kiedy skończy się zapas biegnę do sklepu po cukinię. Polecam od razu zrobić z podwójnej porcji :-) Przepis znalazłam tutaj --> KLIK PRODUKTY: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1
Zobacz więcej
Niewiele cukinii z działki się uchowało - upały i wichury dały się im we znaki. Ale na nowość w moim wykonaniu wystarczyło :) Na stronieczerwonej porzeczkiznalazłam coś co mnie od razu zaciekawiło.
Zobacz więcej
Keczup w kuchni ma wiele zastosowań. Nie mam pojęcia, ile przeciętny Polak rocznie zużywa go w zaciszach swojego domu, ale jestem pewna, że nie da się tego określić małą liczbą. Z tego przepisu można
Zobacz więcej
Kolejna propozycja pysznego domowego keczupu. Tym razem w roli głównej zagrała cukinia, którą otulił koncentrat pomidorowy. Keczup ten smakiem przypomina sklepowy, ale jest o niebo lepszy :-) Keczup z
Zobacz więcej
O keczupie z cukinii słyszałam wiele dobrego, więc od dawna planowałam jego domową produkcję. Bazowałam na przepisie od koleżanki, jednak dość znacznie go zmieniłam, uwzględniając własne preferencje
Zobacz więcej
Dużo słyszeliśmy o tym keczupie. Że taki super, same ochy i achy, wszyscy zachwalali. Nie mogliśmy więc nie zrobić i my. W końcu już chyba na wszystkich blogach kulinarnych był, tylko my jak zwykle
Zobacz więcej
Moja kuzynka robi masę fajnych przetworów, między innymi ten keczup. Też mi posmakował, więc postanowiłam zrobić swoje zapasy. Recepturę mam od kuzynki - polecam serdecznie! Składniki: 1 kg cebuli
Zobacz więcej
Keczup z cukinii sprawdza się doskonale jako sos do pizzy, jako dodatek do naleśników meksykańskich czy chili con carne. Polecam Wam ten przepis, oczywiście możecie regulować smak keczupu dodając
Zobacz więcej
Cukinia jest tak wszechstronnym warzywem, z którego możemy zrobić słodkie i pikantne przetwory. Dziś wykorzystałam to warzywo do przygotowania domowego keczupu. Keczup z cukiniiSkładniki: 3 kg cukinii
Zobacz więcej
Ten ketchup to fenomen moich tegorocznych zimowych przetworów. Dlaczego? Bo jest pyszny! Żaden z półki sklepowej mi go nie może zastąpić. Przepis na niego znalazłam na blogu Majanowe pieczenie. Trochę
Zobacz więcej
Zakończyłam ogórkowe przetwory a teraz czas na cukinię. Włożyłam już sałatkę z cukiniia teraz produkuje keczup.W tamtym roku zrobiłam pierwszy raz jedną porcję na spróbowanie. W tym roku też robię ale
Zobacz więcej
Przepis na przygotowanie tego smacznego keczupu otrzymałam od p. Agnieszki, ona też dostała go od swojej znajomej, ja dzielę się nim z Wami. Podarowała mi również słoiczek keczupu. Nie ma przy nim
Zobacz więcej
Przez wiele lat próbowałam zrobić dobry domowy keczup, a moje zmagania skończyły się dopiero w chwili, gdy zrobiłam swój pierwszy keczup z cukinii. Było to już parę lat temu – w 2013 roku – wtedy
Zobacz więcej
Pewnie już znacie ten keczup, bo od jakiegoś czasu jest bardzo modny :) Daję Wam słowo, że jest też bardzo pyszny. Ja robię co roku, bo tak mi smakuje Jeśli jeszcze nie robiliście, to zachęcam do
Zobacz więcej
Co robić, gdy los daje ci cukinie? A gdy daje Ci bardzo, bardzo dużo cukinii, które za moment znikną na cały kolejny rok? Wtedy trzeba zrobić keczup cukiniowy! Powoli kończy się już czas pomidorów i
Zobacz więcej
Składniki: 3 kg cukinii (obranej i wydrążonej) 0,5 kg cebuli 2 szklanka octu 1 kg cukru 800 g koncentratu pomidorowego Roleski 5 łyżek soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki
Zobacz więcej
16. Keczup z cukinii Przetwór ten pomoże każdemu na diecie Montignaca, zwłaszcza jeżeli tęskni się za wyśmienitym, pikantnym sosem, który jest na tyle uniwersalny, że nada się praktycznie do każdego
Zobacz więcej
Jeśli lubicie tradycyjny, pomidorowy keczup, to ten z pewnością Wam posmakuje. To zaskakujące, że z cukinii powstało takie cudo. Słodko pikantny- idealny do dań na zimno, jak i tradycyjnie do dań
Zobacz więcej
Obiecywałam sobie: koniec przetworów w tym sezonie... no i słowa nie dotrzymałam. Babcia dała mi cukinie, 2 kg. Mam przepis na dżem z cukinii, ale proporcje nie pasowały, bo dżem robi się z 5 kg. A tu
Zobacz więcej