kena homa

Bardzo smaczny i aromatyczny jasny chleb pszenny pieczony wyłącznie na drożdżach. Długo zachowuje świeżość, jest wilgotny i nie kruszy się podczas krojenia nawet po kilku dniach. Przepis na ten chleb Zobacz więcej
Aaaa miało być zupełnie inaczej. Zaraz po zakończonej projekcji zaczęłam sobie układać w głowie tekst. O tym, że prawie dwie i półgodzinny dokumentu to za dużo. Że nudno było, że bym przewinęła Zobacz więcej
Ken Forkish zrezygnował z korporacyjnej kariery w Dolinie Krzemowej na rzecz swojej pasji... został piekarzem. Wszystko zaczęło się w latach 90-tych, kiedy znajomy Kena podarował mu francuski magazyn Zobacz więcej
W moim życiu, dzięki blogowi, pojawiają się inspirujący ludzie, których kiedyś mogłam znać tylko z widzenia albo ze słyszenia, a może z internetu. Ludzie to największa nagroda za prowadzenie tego Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Gotowany homar

Gotowany homar 128

Ugotować homara wbrew pozorom jest bardzo prosto, należy jednak pamiętać o kilku zasadach, które pozwolą nam przyrządzić skorupiaka idealnie. Gotowany homar jest przepyszny z dodatkiem masła i soku z Zobacz więcej
Przezabawna historia o księżniczce Lenie i jej chomikach wydawnictwa Adamada, zobaczcie sami o czym jest ta książeczka :) Lena była księżniczką, która bała się ciemności i nocnych hałasów. Wszyscy w Zobacz więcej
pilichola
pilichola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cukry Proste
Magdalenki Thomasa Kellera

Magdalenki Thomasa Kellera 28

Święta, Święta i po Świętach – tradycyjnie trzeba to napisać. Mam nadzieję, że Mikołaj się spisał i przyniósł Wam wymarzone prezenty:) Jeśli śledzicie Cukry Proste od dawna, to wiecie, że uwielbiam Zobacz więcej
Homar, flagowy produkt Kanady, coraz częściej pojawia się na stołach w Ameryce Północnej, Azji oraz w Europie. Nadal jednak zbyt często postrzegany jest jako towar luksusowy, zarezerwowany na Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Homar z masłem czosnkowym

Homar z masłem czosnkowym 37

Minęło już trochę czasu od momentu, kiedy zaczęłam przygotowywać poniższy wpis. Można by powiedzieć, że już nie pamiętam, że w ogóle jadłam homara. Prawda jest taka, że pamiętam, i to doskonale! Nie Zobacz więcej
Magiczny Składnik
Magiczny Składnik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magiczny Składnik
Risotto z homarem

Risotto z homarem 14

Risotto z homarem | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 843 Home Przepisy Dania Zobacz więcej
sprawdzoneprzepisyna.pl
sprawdzoneprzepisyna.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzone Przepisy Na...
Homar

Homar 1935

Trudność: | Przygotowanie: około 15 minut | Porcja dla 1 osób Homar gotowany na parze Myślę, że coraz więcej osób ma odwagę i możliwość eksperymentować w kuchni z składnikami, których jeszcze Zobacz więcej
Homar dla niektórych rzecz niewyobrażalna do zjedzenia, nie mówiąc o przygotowaniu. Ludzie często boją się nowości, nie wiedzą jak coś przygotować, podać, nie mówiąc o tym, że się brzydzą. Ja dla Zobacz więcej
Homar to jeden z tych składników, który nie wymaga wielu dodatków. Wystarczy makaron, cytryna, pomidorki i chilli. To najprostszy sposób na danie z homarem. Zanim zabierzemy się do przygotowania Zobacz więcej
Zawsze wydawało mi się, że przygotowanie homara to wyższa szkoła gotowania. Mało tego, wydawał mi się trudno dostępny i drogi. A sama myśl samodzielnego zabicia homara zdecydowanie mnie przerastała. Zobacz więcej
Mięso homara, jedno z najwykwintniejszych jakie oferuje nam „wielka woda”. Jest delikatne, lekko słonawe i zarazem słodkawe. Najlepsze mięso homara zawsze pochodzi ze szczypiec, choć i z ogona jest Zobacz więcej
Homar pieczony z masłem szafranowym i kolendrą 2017-03-22 17:36:05 Napisz recenzję Zapisz przepis Drukuj SKŁADNIKI 2 homary (miałam obgotowane i zamrożone) 4 łyżki masła szczypta szafranu łyżeczka Zobacz więcej
Makaron z homarem to moja pierwsza przygoda z tym skorupiakiem! Nigdy wcześniej nie miałam okazji go nawet próbować, a co dopiero mówić o samodzielnym jego przyrządzeniu! Nie ukrywam, że trochę się Zobacz więcej
W Polsce homary jada się od wielkiego dzwonu. Nie ma tradycji jadania go w domowym zaciszu. Najczęściej jadany jest w restauracji, często także podczas wyjazdów wakacyjnych. Czy to restauracja, czy to Zobacz więcej
Mięso homara, jedno z najwykwintniejszych jakie oferuje nam „wielka woda”. Jest delikatne, lekko słonawe i zarazem słodkawe. Najlepsze mięso homara zawsze pochodzi ze szczypiec, choć i z ogona jest Zobacz więcej