kibbeh

ZOBACZ TAKŻE:

siankoo
siankoo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
KIBBEH.

KIBBEH. 139

2
{{headerMessage}}
wykonane z jagnięciny, którą zamieniłam na wołowinę z powodów trudności z dostępnością tej pierwszej ale także z powodu wzajemnej niechęci, która mam nadzieje kiedyś ustąpi. Dzisiejszy Kibbeh Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kibbeh

Kibbeh 38

0
{{headerMessage}}
Danie kuchni arabskiej. Sycące, smaczne, choć niewyszukane, najczęściej je robię na obiad do pracy. Kibbeh wegetariański 4 duże bataty gęsta pulpa pomidorowa ok. 200g, w sezonie ok. 5 dojrzałych Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Kibbeh

Kibbeh 126

0
{{headerMessage}}
Na zakonczenie IV Festiwalu Kuchni Arabskiej postanowilismy wspolnie przygotowac kibbeh. Jest to danie pochodzace z krajow Lewantu, czyli krajow polozonych we wschodniej czesci basenu Morza Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Bakłażanowy kibbeh

Bakłażanowy kibbeh 82

1
{{headerMessage}}
Kibbeh to danie arabskie, które w oryginalnej wersji składa się z mielonego mięsa, cebuli i bulguru. Jak zwykle rozpiszę się bardziej na ten temat, kiedy zrobię jego oryginalną wersję. Tymczasem po Zobacz więcej
Szczypta SmaQ
Szczypta SmaQ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta SmaQ
Kibbeh po polsku

Kibbeh po polsku 70

0
{{headerMessage}}
Kuchnia libańska to bogactwo kolorów, smaków i zapachów z domieszką kuchni francuskiej i tureckiej. Królują w niej mezze, tak jak w innych krajach śródziemnomorskich, małe przystawki. Prawdziwy Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Kibbeh z wołowiny

Kibbeh z wołowiny 44

0
{{headerMessage}}
Kibbeh to mięsne krokiety popularne w kuchni praktycznie wszystkich krajów Bliskiego Wschodu. Składają się z dwóch warstw: zewnętrznej, która jest czymś w rodzaju ciasta z kaszy bulgur, mięsa i Zobacz więcej
Maggie
Maggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maggie Gotuje
Kibbeh i pozegnanie

Kibbeh i pozegnanie 86

0
{{headerMessage}}
z blogowaniem o jedzeniu. Bo mam juz nieco inny pomysl na bloga. Troche szerszy, obejmujacy wiecej tematow. Taki jakis bardziej... No, moj, po prostu. I pewnie od czasu do czasu pojawi sie tam jakis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. Syryjski tatar jest intensywnie doprawiony i ma zwartą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
był ekstra, więc zaczęłam się zastanawiać, co do niego włożyć zamiast kibbeh i ziemniaków, żeby zrobić coś lepszego, myślałam o plastrach cukinii i bakłażana. Jakież było nasze zdziwienie następnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja miłość do kuchni libańskiej jest już powszechnie znana. Zaczęłam pracę nad nowym menu w związku z moimi nowymi warsztatami, już w czerwcu, w SPOT. Będzie więc na blogu kolejna seria przepisów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kibbeh, rodzaj kefty, kulek mięsnych z dodatkiem kaszy, to danie, którego nie jada się nigdzie poza Libanem. Kasza z mięsem wspaniale się dopełniają, ale dopiero wyrazisty w smaku farsz mięsny stanowi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kibbeh - jagnięcina, orzeszki pinii, tahini i natka pietruszki Składniki: [6 porcji] 1 szklanka - 125 g drobnej kaszki bulgur 1-1,5 szklanki wody (przepis mówi o 200 ml, ale ja użyłam 1,5 szklanki) 6 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na 4-5 porcji Mięso 500 g mielonego mięsa (wołowiny lub jagnięciny) szczypta przyprawy kefta ( zakupionej albo przygotowanej samodzielnie - PRZEPIS ) 1 cebula - zetrzeć na tarce o małych oczkach 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uparłam się na szaszłyki na ten weekend majowy :)...arabska kuchnia, z jej przyprawami i aromatami jest bliska mojemu sercu, a raczej podniebieniu...przygotowałam ucztę w stylu arabskim, podałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
purre (porcja to około 20 koft) Inspiracją do przygotowania pulpecików był dla mnie syryjski kibbeh, którego nauczyłam się robić w trakcie wrześniowych warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Sałatka z pieczonego kalafiora

Sałatka z pieczonego kalafiora 194

2
{{headerMessage}}
z łyżką oliwy i pozostałymi składnikami. Wymieszać, spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w temperaturze pokojowej. Inne przepisy Yottama Ottolenhi na blogu: Pieczony bakłażan z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
swojego tatara zwą "fillet americannne", mieszkańcy Chile – "crudos", Etiopczycy – "kitfo", Libijczycy – "kibbeh nayyeh", a Duńczycy – "tatarmad". Podobna potrawę spotkamy również w kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pękata, pomarańczowa, duża – jej wysokość dynia. Jedno z najbardziej charakterystycznych jesiennych warzyw, przywodzące na myśl bajkę o Kopciuszku. Tym razem nie będzie jednak o alternatywnych Zobacz więcej
Wasabi
Wasabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wasabi
Czosnek w roli głównej

Czosnek w roli głównej 107

0
{{headerMessage}}
nie zasnąć z przejedzenia, byleby rozchodzić to co zjedliśmy. Podoba nam się ta kuchnia. Smakowało nam prawie wszystko - szczególnie zapadł nam w pamięć Tabbouleh z natki pietruszki, krewetki z Zobacz więcej
Kinga M.
Kinga M. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjedz ze smakiem...
Serduszkowe rozdanie :)

Serduszkowe rozdanie :) 208

0
{{headerMessage}}
(4) Soczewica (1) Szpinakowo (2) Szybkie obiady (5) Słoneczna Hiszpania (1) Tarty i quiche na słono (1) Tarty i tartaletki na słodko (6) Torty (2) Tłusty Czwartek (1) Warzywa (2) Zupy i kremy (2) Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: