kibinai

ZOBACZ TAKŻE:

nie byłabym sobą gdybym go z lekka nie zmodyfikowała. Kibinai kg mąki 250 g zimnej margaryny 2 jajka 1 – 2 łyżek kwaśnej śmietany łyżeczki soli ok. 700 g surowej białej kiełbasy 1 cebula 1 łyżeczka Zobacz więcej
Kibinai (Polacy mówią "kibiny") to potrawa uznawana za narodową na Litwie. Prawdą jest jednak, że to danie wywodzi się od litewskich Karaimów mieszkających w Trokach (lit. Trakai) w okręgu wileńskim. Zobacz więcej
Kybyn (kibin, lit. kibinas, l.mn. kibinai) to rodzaj pieroga z ciasta drożdżowego, wielkości ok. 10-15 cm, z farszem mięsnym, tradycyjnie z baraniny, ostatnio coraz częściej z wieprzowiny. Tradycyjna Zobacz więcej
;). Stanowisko z tradycyjną girą- kwasem chlebowym, ośmielę się stwierdzić że lepszym i bardziej orzeźwiającym niż Cola! Blin ziemniaczany nadziany mięsem mielonym i prażony na wielkiej patelni groch- Zobacz więcej
w kolejnej edycji akcji za rok! Podróżujcie po Polsce i krajach za naszą granicą i gromadźcie przepisy, by podzielić się nimi w przyszłości. A oto przepisy, które nadesłaliście (usunęłam dublujące Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: