kiełbasa grubo krojona

Kiełbasa krojona parzona - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Zobacz więcej
SUROWIEC -łopatka 8 kg -podgardle bez skóry z przyrostem mięsnym 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do łopatki 18-19 g/kg -sól nie jodowana do podgardla 18-19 g/kg -pieprz czarny mielony Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Gruba Buła (Kraków)

Gruba Buła (Kraków) 47

Jeszcze kilka miesięcy temu Gruba Buła stacjonowała przy Starowiślnej, a ja przechodziłam obok wielokrotnie, niewzruszona. Ot, kolejny food truck z burgerami, myślałam. To już zaczyna być nudne. Coraz Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kiełbasa biała grubo mielona

Kiełbasa biała grubo mielona 351

Na wielkanocnym stole polecam 2 piersi z kurczaka 1/2 kg fileta z indyka 1 kg boczek świeży 2 kg mięsa od szynki 8 ząbków czosnku sól do smaku około 1 łyżka 3łyżeczki pieprzu mielonego 3 łyżki Zobacz więcej
Kiełbasa krojona parzona - Kulinarni.info.pl Kulinarni.info.pl Rodzinny blog kulinarny Toggle navigation Strona główna Indeks przepisów O blogu Kontakt Wędliny domowe Kiełbasa krojona parzona Tak Zobacz więcej
Często kupuję pomidory krojone w puszkach lub kartonach. W tym roku postanowiłam przygotować je sama. Przydadzą się na pewno :) Wystarczy umyte pomidory obrać ze skórki ( po wcześniejszym ich Zobacz więcej
« Kiełbasa biała cielęca Kiełbasa cielęca gruba Kiełbasa cielęca gruba Gruba cielęca to ta z prawej. Składniki: - cielęcina łopatka i szynka 5kg, - wieprzowina II kl. 4kg, - słonina 1kg, - peklosól Zobacz więcej
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych placków. Ponoć dawniej wypiekano takie w kaflowych piecach, na blasze i liściu kapusty.Te z piekarnika smakują bardzo dobrze, trzeba jednak bardzo dokładnie Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych i najprostszych deserów pod postacią crumble, czyli owoców zapiekanych pod kruszonką. Hmmm, no tak, zazwyczaj są to owoce, jednak tym razem jest wyjątek, bo wykorzystane Zobacz więcej
Maciejkowa Mama
Maciejkowa Mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maciejkowa Mama
Pizza na grubym spodzie

Pizza na grubym spodzie 186

Uwielbiam pizzę, właściwie cała moja rodzina ją uwielbia. Nawet mój 6-latek zajada się nią ze smakiem, kiedy zrobię ją sama i wiem co ma w składzie, mogę z czystym sercem pozwolić mu ją jeść. Olinkowy Zobacz więcej
Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Zobacz więcej
Od pewnego czasu współpracuję z firmą Młyny Stoisław i jestem bardzo zadowolona z ich produktów. Są one wysokiej jakości i tworzenie przepisów na nich jest dla mnie przyjemnością. Dzisiaj proponuję Zobacz więcej
Wielki test pomidorów krojonych w puszkach | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Wielki test pomidorów krojonych w puszkach – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej Zobacz więcej
Deski do krojenia towarzyszą mi w kuchni każdego dnia. Jednak po umyciu zawsze przechowywałam je w szufladzie. Odkąd mam deskę do krojenia odMagic Giftspraktycznie w ogóle się z nią nie rozstaję. Zobacz więcej
Edyta
Edyta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielona Sofa
Pizza na grubym cieście

Pizza na grubym cieście 124

Dziś przedstawiam Wam bardzo dobrą pizzę na grubym spodzie. Inspiracją był przepis ze strony Moje Wypieki. Nie zawiodłam się. Ciasto jest genialne, lekko chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Pizza Zobacz więcej
Nic skomplikowanego, tradycyjny przepis. Ale może warto się nim podzielić. Znam osoby, które nigdy placków ziemniaczanych nie robiły i wcale takie proste im się nie wydają :) SKŁADNIKI (na 2 osoby Zobacz więcej
Placki ziemniaczane to dla mnie (Gosia) danie kontrowersyjne. Niedosmażone są niejadalne, na słodko – niejadalne, zbyt przypieczone – niejadalne. W związku z tym placków ziemniaczanych starałam się Zobacz więcej
Przed włożeniem do piekarnika Pizza na grubym spodzie, na zaczynie drożdżowym 5 godzinnym. Ciasto z dodatkiem mąki z semoliny (10%). Polecam do upieczenia. Jeśli nie macie mąki z semoliny zastąpcie ją Zobacz więcej