kiełbasa polska surowa bez wędzenia

{{headerMessage}}
100 g pręgi wołowej 200 g kiełbasy surowej polskiej 50 g boczku wędzonego/surowego warzywa: pietruszka, marchew, mały seler 5 ogórków kiszonych 1 szklanka wody po ogórkach 1 łyżka kaprów / opcjonalnie Zobacz więcej
Taste Therapy
Taste Therapy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Therapy
Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku 22

0
{{headerMessage}}
:) Składniki: 400 g ciecierzycy ok 200 g boczku wędzonego surowego ok 200 g kiełbasy 1 duża cebula 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki 200 g koncentratu pomidorowego łyżka masła szklanka wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
młodych ziemniaków (obranych lub oskrobanych) 3 ząbki czosnku, w łupinkach 2 kiełbasy surowe, wędzone (np. polska surowa) 1 średnia cebula dwie gałązki tymianku cytrynowego (lub innego) 4 łyżki oliwy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jakich składników. Wszystko przed przygotowaniem jest dokładnie zaplanowane. Białą kiełbasę i wędzony boczek zamawiam wcześniej u znajomego.Zakwasnastawiam tydzień wcześniej, żeby osiągnął odpowiedni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kiełbasa polska (lub inna surowa wędzona) ok 100 ml dobrego oleju 2 szklanki ugotowanej fasoli (1 szkl suchej ) 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Żurek

Żurek 142

0
{{headerMessage}}
Bogaty i aromatyczny nośnik staropolskich tradycji. To chyba najbardziej polska zupa ze wszystkich możliwych. Można powiedzieć, że żurek to potrawa narodowa i jest bardziej polski niż np.: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron z pieczarkami, papryką i kiełbasą Wiem, wiem może i nazwa niezbyt ciekawa, ale za to przepis Eweliny powali was smakiem i prostotą. Lekka modyfikacja lecza przekształcona w nowoczesne danie ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos z pieczonych papryk jest doskonały, a z dodatkiem mięsnych kulek z włoskiej kiełbasy – jeszcze smaczniejszy! Wystarczy dodać do tego trochę dobrego makaronu i gotowe. Sos to kombinacja pieczonych Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Barszcz biały"

"Barszcz biały" 110

0
{{headerMessage}}
Barszcz biały Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 27 kwietnia 2014 r. Barszcz biały zaliczany jest do najbardziej szlachetnych polskich zup. Pierwszy raz pokusiłam się o przygotowanie tej potrawy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bigos, który jest dowodem na to, że tradycyjnie i smacznie nie oznacza tłusto. Przede wszystkim jest bez boczku, którego szczerze nie znoszę. Wędzony smak nadaje daniu dobrej jakości kiełbasa. Grzyby, Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Angielskie śniadanie

Angielskie śniadanie 172

0
{{headerMessage}}
Kiedy przyjechałam do Anglii nie mogłam znieść zapachu angielskiego śniadania, jak większość emigrantów swoją karierę zaczynałam od pracy w restauracji. Codziennie od 6.00 rano biegałam z talerzami z Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Klarowane masło

Klarowane masło 114

0
{{headerMessage}}
składa się z: Bitków wieprzowych Klusek śląskich Modrej kapusty Bitki wieprzowe Składniki: 50 dag mię... Zupa chrzanowa Zupa chrzanowa Składniki: · 1 kg boczku surowego, wędzonego · 1 kg kiełbasy · Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Ciasto francuskie

Ciasto francuskie 360

0
{{headerMessage}}
śmietany 18% Zalewa: ... Obiad niedzielny- śląski Zestaw obiadowy składa się z: Bitków wieprzowych Klusek śląskich Modrej kapusty Bitki wieprzowe Składniki: 50 dag mię... Karpatka Składniki: Ciasto: Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Bigos staropolski

Bigos staropolski 227

0
{{headerMessage}}
. • Kapustę białą poszatkować lub zetrzeć na grubej tarce i gotować w osolonej wodzie przez ok. 30 minut. • Grzyby suszone namoczyć w gorącej wodzie, surowe prawdziwki pokroić na mniejsze kawałki. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
długo dojrzewające wędliny: szynka parmeńska, serrano czy włoskie prosciutto albo nasza polska wędzona polędwica np. sopocka. Tak przygotowana wędlina jest zdrowa, bez konserwantów, wspomagaczy, jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓWKI ZUPY RYBY / OWOCE MORZA SŁODKOŚCI NAPOJE / KOKTAJLE DOBRE RADY Home BEZ KATEGORII przygotowywanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żur jest flagowym daniem kuchni nie tylko polskiej, ale wszystkich północnosłowiańskich narodów. Zaś nazwa wywodzi się z języka niemieckiego: sūr, dziś sauer, czyli kwaśny. Przepisów na żur jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mielonka ze słoika, mięso na kanapki czyli domowa wędlina. Konserwa bez konserwantów. No bo jak ją inaczej nazwać. Niby nic wymyślnego, mięso z przyprawami. Ale smakuje bardzo dobrze i jest zdrowsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pietruszki 5-6 ziemniaków 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku 400 gram fasoli białej suchej "Piękny Jaś" nie za dużej 2 kiełbasy polskie surowe wędzone, lub inne surowe wędzone kilka plastrów boczku Zobacz więcej
Camelki
Camelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saudyjskie Wielbłądy gotują
Bigos orientalny

Bigos orientalny 181

0
{{headerMessage}}
wieprzowina jest w Arabii Saudyjskiej zabroniona) 0,5 kg dziczyzny (zastąpiłem jagnięciną) 0,5 kg wędzonego boczku (użyłem surowego boczku wołowego, bo innego tutaj nie ma) 0,5 dobrej wędzonej Zobacz więcej