Niedawno na facebooku pokazywałam Wam kiełbaskę jaką wędzi mój tata. Nikogo chyba nie trzeba przekonywać o wyższości takiej domowej wędliny nad ta kupowaną.... Tutaj mamy zdecydowana pewność że wiemy
Zobacz więcej
Dorobiliśmy się własnej wędzarni - hura :) No może to nie jest jakaś super rewelacyjna wędzarnia ale na początek wystarczy i ogromnie cieszy. Oczywiście, aby ją ochrzcić musiała zostać przygotowana
Zobacz więcej
Żadna kiełbasa kupiona w sklepie nie może się równać z kiełbasą zrobioną samodzielnie. Nie chodzi już nawet o to, że wiemy co jemy (chociaż to też duża zaleta). Domowa ma po prostu niepowtarzalny
Zobacz więcej
Gdyby nie akcja Gotujemy po polsku! ten wpis nie znalazłby się na tym blogu, na pewno nie teraz... Ale jak sobie pomyślałam, co w moim rodzinnym domu kojarzy mi się z typowo polską kuchnią, co
Zobacz więcej
Zup dyniowych ugotowałam już wiele ale ta w stylu orientalnym smakuje wybornie. Zapach orientu na talerzu i zapach polskiej kiełbasy wędzonej to idealne połączenie. Polecam serdecznie do wypróbowania.
Zobacz więcej
Już od dłuższego czasu planowałem zrobienie domowej kiełbasy wędzonej. Na internecie znalazłem wiele różnych przepisów, na podstawie których starałem się wypracować coś, co będzie mi odpowiadać. Na
Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Kiełbasa lisiecka Kiełbasa lisiecka od Stanisława Mądrego smakuje wspaniale... Fot. BOGDAN HRYWNIAK Kiełbasa lisiecka - tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa, wytwarzana
Zobacz więcej
Zapytacie czy w domowych warunkach jest to możliwe? A ja odpowiem oczywiście że tak. Jak zrobiłam pierwszy raz domową kiełbasę [ klik ] to zaraz zapragnęłam ją uwędzić ale czym i jak skoro nie mam
Zobacz więcej
Swojska wędzona kiełbasa | Gryzz, czyli zapraszam do stołu Strona główna O nas Przepisy Porady Rozważania Kontakt Posiłek Desery Kolacja Napoje Obiad Przekąska Przystawka Śniadanie Rodzaj jedzenia
Zobacz więcej
Domowa wędzona kiełbasa chłopska Składniki na10 kg kiełbasy: 8 kg karkówki 2 kg boczku 0,18 kg peklosoli3 łyżeczki pieprzu 10-15 ząbków czosnku 6 łyżek majeranku 2 łyżeczki cukru jelito wieprzowe
Zobacz więcej
Czegoś takiego nie kupicie w żadnym sklepie. Mogę dać gwarancję. To co pokażę dziś, wychodzi zawsze spod ręki mojego taty i jest nie do podrobienia. Podawałam wam już przepis na kiełbaskę podsuszaną,
Zobacz więcej
Wędzenie przynajmniej dwa razy do roku. Tak to wygląda u mnie. Wiem, co jem to ważne, ponieważ w dobie konserwantów i ulepszaczy wpadamy w niezłą pułapkę żywieniową. Czytanie składników na
Zobacz więcej
Kiełbasa domowa wędzona warto spróbować zrobić samemu nie jest trudna, może trochę pracochłonna, ale kto raz spróbuje, nie będzie chciał już ruszyć tej kupnej. Według tego przepisu możemy zamiast
Zobacz więcej
Do Świąt Wielkanocnych nie wiele dni zostało,pora przygotować różnego rodzaju wędzonki, baby ,mazurki i jaja na wiele sposobów, Najlepsza kiełbasa ze sklepu, nie zastąpi domowej wieprzowej kiełbasy z
Zobacz więcej
Domowa kiełbasa- wędzona | Nienażarty blog kulinarny Start Księga Gości Archiwum Trochę o mnie Nienażarty blog kulinarny Zapiski zakochanej w gotowaniu i jedzeniu … KomentarzeNotki Top 5 Mistrzowska
Zobacz więcej
Do świąt coraz bliżej wyrób kiełbasy trwa. Dziś kiełbasa domowa wędzona na drewnie bukowym . Kiełbasa zrobiona została w jelitach dystrybutora www.dobrakiełbasa.pl Osłonki jelita użyte to cienkie
Zobacz więcej
Będąc dzieckiem często jeździliśmy na wieś do babci na tzw "świniobicie" kilka razy do roku. Tradycję zapoczątkował dziadziuś, który swoje receptury przekazał swoim dzieciom. Przepisy przekazywane są
Zobacz więcej
Do swojej kiełbasy dałam: 5 kg łopatki 1,5 kg przerośniętego boczku 1,5 kg wołowiny przyprawy to: sól, pieprz, czerwona słodka papryka, czosnek - u mnie były to prawie 2 główki i opakowanie majeranku.
Zobacz więcej
Inspiracją do zrobienia kiełbasy był program, który można obejrzeć na platformie TVN, a mianowicie show o zabawnym tytule "Damy i wieśniaczki". W jednym z odcinków właśnie "dama" musiała przygotować
Zobacz więcej
Kiełbasa polska wędzona z gorczycą Kiełbasa polska wędzona z gorczycą Składniki: - wieprzowina kl. I - 2kg, - wieprzowina kl. II - 3kg, - peklosól 19g/kg, - cukier 2g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg,
Zobacz więcej