kielbasa surowa suszona

Domowa kiełbasa pieprzowa dla smakoszy, którzy lubią swojskie wyroby. Składniki: 2 kg karkówki,1 kg wołowiny, 1 kg podgardla, 3 łyżki soli kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego, 3 łyżki majeranku, Zobacz więcej
Domowe wędliny, to bardzo dobry pomysł na poznanie prawdziwych polskich smaków :) Jak widać u nas kolejna udana domowa produkcja kiełbasy :) Potrzebujemy 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg boczku lub Zobacz więcej
Chorizo – pyszna surowa suszona kiełbasa Chorizo – ten przepis znalazłam na blogu Joli i Piotra i zakochałam się w nim, w szybkim tempie go zrobiłam :) Aby zrobić chorizo potrzebujesz przede wszystkim Zobacz więcej
Początek czerwca zaczął się wspaniale. Pogoda jest idealna, a uśmiechy moich dzieci od rana cieszą moje serce W końcu, to ich dzień. Zaplanowałam kilka niespodzianek, ale o tym ciii A Was zapraszam na Zobacz więcej
Przepis na pożywną i zdrową sałatkę z plasterków surowej cukinii, ze słonym serem i suszoną żurawiną pod słodko-kwaśnym dressingiem. Zobacz więcej
Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami opinią na temat surowych batoników Oho Natura >>KLIK<<, jednak to nie wszystko, co ta firma ma do zaoferowania! Co jeszcze? Bardzo ciekawą przekąskę - Zobacz więcej
Białą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną) w wodzie. Zobacz więcej
Pomysł na zdrowy, szybki piątkowy obiad? Nic prostszego! Surowy, odżywczy sos z awokado podany z makaronem urzeknie Twoje podniebienie. Do przygotowania tego dania potrzebujesz tylko 15 minut i kilku Zobacz więcej
Jakiś czas temu podawałam przepis na polędwicę , teraz przedstawiam kolejny kresowy przysmak - palcówkę. Jest to suszona kiełbasa. Obecnie można kupić ją w okolicach Białegostoku, na Suwalszczyźnie... Zobacz więcej
Chyba będę robić kiełbasy na zamówienie, jest jak z reklamy kiełbasy Balcerzak, którą widziałam w TV. Kiełbasa suszona dojrzewająca tzw. Palcówka to tradycyjna suszona kiełbasa wieprzowa w cienkim Zobacz więcej
Smaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Zobacz więcej
Bardzo lubię białą kiełbasę – zarowno w postaci do oysznego, domowego żurku, jak i samodzielne danie. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki KOPERNIK postanowiłam przygotować ją w takim Zobacz więcej
Ostatnio wszyscy polubili domowe wędliny. Przez ostatni miesiąc to najczęściej wyszukiwane przepisy na blogu. Na innych blogach też jest pełno takich przepisów. Ja jednak regularnie staram się robić Zobacz więcej
Smaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Zobacz więcej
Możemy nie przepadać za brokułami, ale jeśli jest coś, czego nie lubią same brokuły, to z pewnością jest to zbyt długie gotowanie. Sprawia ono, że warzywa te tracą najbardziej cenny ze swoich Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Domowa surowa kiełbasa

Domowa surowa kiełbasa 1119

Moja pierwsza, samodzielna, domowa kiełbasa. Przymierzałam się do niej od momentu jak zakupiłam maszynkę do mielenia z przystawkami, między innymi z przystawką do robienia kiełbasy. Nie miałam jednak Zobacz więcej
Kiełbasa biała surowa Składniki: - mięso wieprzowe z szynki, łopatki kl. I 2 kg - mięso wieprzowe gulaszowe, tłuste lub tłusty boczek kl. II 7 kg - wołowina gulaszowa 1kg - woda lód lód 1 kg - pieprz Zobacz więcej
Nie macie pomysłu na obiad to zapraszam na takie oto placuszki na słono z kiełbasą słoikową SPICHLERZ RUSIECKI, polędwicą, serkiem topionym i suszonymi pomidorami.Placki podałam z wyśmienitym Zobacz więcej
Kiełbasa suszona dojrzewająca (palcówka) – tradycyjna kiełbasa wieprzowa w cienkim jelicie, z mięsa surowego, podsuszana. Nazwa pochodzi od upychania palcami farszu w cienkim jelicie, gdzie trudno Zobacz więcej
Kiełbasa biała surowa Receptura z lat 50 XXw Składniki: - wieprzowina kl. I 1kg - wieprzowiny kl. II (tłusta) 3,5kg - wołowina kl. I lub II 0,5kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - czosnek 1 główka - Zobacz więcej