kiełbasa z dzika

, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody. Dziś chciałbym zaprezentować kanapki z Zobacz więcej
nastaje, święty Hubert z lasu cały obiad daje". Prawdą jest, że najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie dzikie mięso jest najsmaczniejsze, posiada specyficzny smak i zapach, Zobacz więcej
obiad daje". Prawdą jest, że najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie dzikie mięso jest najsmaczniejsze, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem Zobacz więcej
Kiełbasa palcówka z dzika Składniki: - 4,5 kg mięsa kl. I z dzika - 0,5kg słoniny z dzika, - peklosól 17 g/kg, - pieprz 1,2 g/kg, - ziele angielskie 0,5 g/kg, - majeranek 0,5 g/kg, - czosnek 2-3 g/kg, Zobacz więcej
Kiełbasa krajana z dzika Krajana to ta z prawej, czyli gruba. Surowce i przyprawy: - szynka z dzika (kl. I) - 9kg, - ścięgniste z dzika - 1 kg, - peklosól – 17g/kg - pieprz naturalny - 1,2g/kg - Zobacz więcej
Kiełbasa z dzika zimowa Składniki: - mięso kl. I z dzika 3kg, - mięso kl. II z dzika 6kg, - mięso kl III z dzika 1 kg, - pieprz 1g/kg, - majeranek 1g/kg, - jałowiec 1g/kg, - czosnek 2-3 ząbki na kg, Zobacz więcej
Kiełbasa zwyczajna z dzika Składniki: - mięso kl. II z dzika 3,5 kg - mięso kl. III (ścięgniste) z dzika 1,5kg - jelita wieprzowe - pieprz 1,2g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg - Zobacz więcej
Kiełbasa domowa z dzika Składniki: - m. z dzika łopatki bez ścięgien + okrawki 3kg - m. ścięgniste z dzika 1kg - m. wieprzowe kl. I z szynek 1kg - słonina 0,5kg - czosnek świeży wg. uznania - pieprz Zobacz więcej
« Kiełbasa wojskowa z 1952r. Krakowska podsuszana wg. 16 » Kiełbasa prosta z dzika Kiełbasa prosta z dzika Składniki: - mięso z dzika (ścinki) 60% - mięso wieprzowe kl. II 30% - mięso ścięgniste z Zobacz więcej
Kiełbasa podwędzana z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika (z szynek) - mięso kl. II z dzika (boczek i ścinki) - peklosól 18g/kg - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gorczyca 1-2g/kg - czosnek wg. Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
Kiełbasy dojrzewające z dzika Składniki: - mięso z dzika, ścinki lub szynki, boczek, łopatka, karkówka - osłonki białkowe fi 45mm Do tego marynata. Ja zrobiłem coś na wzór marynaty Grześka565. - sól Zobacz więcej
Kiełbasa parówkowa z dzika Obecne jest pora na tłustego dzika, tak więc parówkowa była 100% z dzika. Składniki: - mięso II kl z dzika, przede wszystkim boczek, - podgardle z dzika 4kg, - pieprz Zobacz więcej
Kiełbasa kanapkowa z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika 1,8kg - mięso kl. II z dzika 1kg - mięso kl. III z dzika 0,5kg - mięso kl. II wołowe 0,7kg - słonina wieprzowa lub z dzika 1kg - pieprz Zobacz więcej
Cześć =) Jajka, to nie tylko jeden z najsmaczniejszych i najwartościowszych produktów żywnościowych, ale również nieskończona ilość możliwości kulinarnych. Praktycznie za każdym razem można zrobić z Zobacz więcej
Kiełbasa z dzika wg. Leona Składniki: 5kg mięsa kl I z dzika 11kg mięsa kl II z dzika 2kg wołowiny kl II 2,2 słoniny twardej wieprzowej Peklosól 18g/kg mięsa sól 18g/kg słoniny Kawałki mięsa (słoniny) Zobacz więcej
mięsa z dziczyzny (u nas 3 kg karkówki z dzika i 3 kg łopatki z jelenia) - 3 kg mięsa wieprzowego (u nas 2 kg łopatki i 1 kg szynki) - sól peklowa - pieprz czarny, biały, kolorowy i zielony - czosnek Zobacz więcej
. W tej wersji, do grochu z kapustą, wykorzystałem również kiełbasę z dzika. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania tej potrawy, ponieważ naprawdę warto! Potrzebne będą: - 300g połówek Zobacz więcej
Mamo…zrób placki ziemniaczane… No to zrobiłam placki, ale jak już przepuszczałam pyrki przez „Kaśkę” to zrobiłam większą ilość i powstała znów babka. Tym razem pachnąca kiełbaską i pieczarkami! Co Zobacz więcej
bardzo, nie tylko na wykwintne '"gale". W trakcie gotowania nie rozsypuje się, a pod koniec staje się lekki i kruchy. Idealny do ziemniaczanych placków, frytek i zapiekanek. Jedną z nich Zobacz więcej