kiełbasa z jelenia

luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa z jelenia

Kiełbasa z jelenia 1119

0
650 g mięsa gulaszowego z jelenia 1 kg tłustego boczku 1 łyżeczka jałowca 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 4-5 ząbków czosnku pół gałki muszkatołowej pół łyżki majeranku sól 1 łyżka peklosoli pół szkl Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z jelenia Składniki: - mięso z jelenia bez tłuszczu jak kl. I 40%, - wieprzowina kl. II 50%, - ścięgniste z jelenia 10%, - pieprz naturalny 1,5 g/kg - jałowiec 1-2g/kg - czosnek Zobacz więcej
Kiełbasa parówkowa w oparciu o przepis Grzegorza Russaka na parówki z jelenia Składniki: - mięso kl. II z jelenia 6kg - podgardle wieprzowe 4kg - peklosól 18-22g/kg - pieprz czarny mielony 1,5-2g/kg Zobacz więcej
Kiełbasa z jelenia a’la krakowska Składniki: - mięso kl. I z jelenia 2,5kg - mięso kl. II z dzika lub wieprzowe 1,5kg - mięso kl. III z jelenia 0,5kg - słonina 0,5kg - poklosól 18-24g/kg - kolendra Zobacz więcej
mięsa z dziczyzny (u nas 3 kg karkówki z dzika i 3 kg łopatki z jelenia) - 3 kg mięsa wieprzowego (u nas 2 kg łopatki i 1 kg szynki) - sól peklowa - pieprz czarny, biały, kolorowy i zielony - czosnek Zobacz więcej
Aromatyczny grzaniec, słodkie pierniki, oscypki z żurawiną, soki z borówki brusznicy, salami z jelenia, polskie wędliny i wędzone kiełbasy paprykowe - to wszystko od 20.11. do 22.12. na Jarmarku Zobacz więcej
Bardzo lubimy testować lokalne specjały, które powstały z naturalnych składników. Więc jak dopadliśmy się w ten weekend do stoisk z serami, chlebami i wędlinami to nie mogliśmy odejść. Spróbowaliśmy Zobacz więcej
Stół myśliwski Pierwszy mój taki zestaw wyrobów z dziczyzny na imprezę mojego koła łowieckiego. Na stół zrobiłem wyroby z dzika i jelenia: - kiełbasa myśliwska: Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z jelenia » Baleron wędzony - parzony Baleron wędzony - parzony Składniki: - karczek wieprzowy - peklosól - pieprz ziarno - listek laurowy Karczek natrzeć peklosolą i odłożyć do Zobacz więcej
, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody. Jednakże dziczyzna świetnie smakuje o każdej Zobacz więcej
, prosiątka. Kuchmistrz najcudowniejszą pokazał sztukę w upieczeniu całkowitym tych odyńców. Stało tandem dwanaście jeleni, także całkowicie upieczonych, ze złocistymi rogami, ale do admirowania, Zobacz więcej
Ja tu modzę jak wykorzystać "mojego" jelonka Ot co wymyśliłem z bulionu powstałym podczas przygotowywania pasztetu ...Kapuśniak na bulionie z jelenia...Pyszny! Składniki Bulion: 1 kg mięsa z jelenia Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 7098

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z dziczyzny Składniki: - mięso kl I z jelenia I 2 kg (z szynek) - mięs kl II dzika 2,5 kg (boczek i karkówka) - mięso kl III z jelenia 0,5 kg (z rozbioru łopatek, gicze) - pieprz Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 178

2
zł Schab środkowy wędzony 1 kg / 39,00 zł Baleron wiejski z własnej wędzarni 1 kg / 34,00 zł Pasztet domowy 1 kg / 35,00 zł Pasztet z jelenia na naturalnym maśle 1 kg / 59,00 zł Pasztet z gęsi Zobacz więcej
Od dawna mieliśmy smak na bigos, a pojawienie się dziczyzny w sklepach zmobilizowało nas do kupienia wszystkich niezbędnych składników i przygotowania bigosu myśliwskiego. Mięso z dzika i jelenia Zobacz więcej
.Na stoisku z wędlinami z Podhalaskusiliśmysię na kiełbasę z barana (8 PLN za laskę kiełbasy). Próbowaliśmy, jest smaczna, posmak baraniny jest delikatny, alejadaliśmyjuż dużo lepsze kiełbasy z Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 145

0
mają szerokie zastosowanie w kuchni. Najczęściej są podstawowym składnikiem w bouquet garni i wszelkich marynat. Dodaje się je do zalewy przy kwaszeniu i konserwowaniu ogórków, papryki, zielonych Zobacz więcej
w formie szwedzkich stołów, ale co to były za stoły! ..na środku samym był baranek z marcypanu, wyobrażający Agnus Dei z chorągiewką, calutki z pistacjami (…). Stało 4 przeogromnych dzików, tyle ile Zobacz więcej
Mielonka z dziczyzny – konserwa słoikowa Składniki: - mięso kl. I z jelenia 0,5kg - mięso kl. II z jelenia 1,3kg - mięso kl. III z dzika 0,7kg - pieprz 1,5g/kg - zioła darz bór 5g/kg - czosnek 2g/kg - Zobacz więcej