kiełbasa ze słoika

am puste słoiki, których trzeba pilnować żeby się nie rozbiegły po mieszkaniu. One pewnie mają jakąś szczątkową inteligencję i dlatego można je spotkać w różnych zakamarkach domu. Pomyślałem więc, że Zobacz więcej
Tak przygotowana kiełbasa przywołuje moje wspomnienia z dzieciństwa. U babci, gdy dzielono mięso zawsze część pasteryzowano w słoikach. Ja poszłam troszkę na łatwiznę, bo pasteryzuje już gotową Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Kiełbasa w słoiku

Kiełbasa w słoiku 12372

1
Jest to moje odkrycie roku. Wiem, że dla niektórych jest to smak dzieciństwa ale dla mnie nie bo moja mama takiego wynalazku nie robiła jednak to nie oznacza, że nie okraszone wspomnieniami nie Zobacz więcej
Tydzień w Pieninach…kwaśnica, baranina, placki po zbójnicku, bigos, pierogi z bryndzą, oscypek z żurawina… itd. itd. Same pyszności, rozkosz dla podniebienia Zainspirowana tymi daniami postanowiłam Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
kiełbasa ze słoika

kiełbasa ze słoika 8604

1
Następny pomysł na kiełbasę, mój mąż był zachwycony. Smak i zapach z dzieciństwa, pamiętam jak byłam na wsi to zawsze były takie kiełbasy. Nie dodałam tu soli peklowej, ponieważ chciałam żeby była to Zobacz więcej
Śmieszna nazwa, bo kiełbasy mi to nie przypomina :) Ale skoro tak brzmi oryginalna nazwa to niech już tak zostanie. Mięsko jest bardzo aromatyczne, pachnie czosnkiem i ziołami. Idealnie pasuje do Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
KIEŁBASA ZE SŁOIKA

KIEŁBASA ZE SŁOIKA 12280

0
KIEŁBASA domowej roboty (ZE SŁOIKA) Dzisiaj zamieszczam przepis na coś, co się nazywa 'kiełbasą', chociaż ja bym to inaczej nazwała :) Mniejsza o to, jak zwał tak zwał. Najważniejsze, że jest to Zobacz więcej
Kiełbasa w słoiku, to wspomnienie mojego dzieciństwa. Jak się jechało na wakacje, to babcia szykowała tak zwane weki. czasami była to klasyczna mielonka, czasami właśnie kiełbasa. To idealna domowa Zobacz więcej
Parę miesięcy temu przez 10 tygodni męczyliśmy was różnymi mielonkami, pasztetami i innymi smarowidłami w słoikach. Całkiem sporym powodzeniem się ten cykl toczył i dlatego postanowiliśmy jeszcze dwa Zobacz więcej
Jestem typowym mięsożercą. Uwielbiam dobre steaki, pieczenie, kiełbasy i wszelkiego rodzaju podroby i przetwory mięsne. Niestety w naszych czasach ciężko w sklepie kupić produkty, które mają w 100% Zobacz więcej
mięso, słoninę , pokrojony czosnek, cukier oraz sól peklową wsyp do większego garnka. Dopraw do smaku pieprzem, majerankiem i solą , dokładnie wszystko razem wymieszaj. Odstaw na co najmniej na 12 Zobacz więcej
, ten nie ma tu czego szukać. Ale kto ceni sobie znakomite, domowe wyroby, albo potrzebuje wziąć coś bezpiecznego na dłuższy wyjazd dla swojego małego alergika - ten trafił w dziesiątkę. Ten przepis Zobacz więcej
Delikatniejsza i przyprawiona bardziej w naszym guście, niż kiełbasa ze słoika. Co do przypraw jesteśmy zgodni, natomiast co do konsystencji - bywa różnie. Podzieliliśmy się na dwa obozy: damy wolą Zobacz więcej
iwonasb
iwonasb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U mnie w kuchni...
Kiełbasa ze słoika

Kiełbasa ze słoika 6532

2
Jeżeli lubicie domowe jedzonkoto nie mogliście lepiej trafić :D Pyszna, domowa kiełbaska ze słoika z odrobiną tłuszczyku, w cudownej, słonej galaretce... Uwielbiam! Wbrew pozorom, nie wymaga zbyt Zobacz więcej
KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Kiełbasa w słoiku

Kiełbasa w słoiku 2814

2
Smak dzieciństwa! Zobacz więcej
goh.6 kwietnia 2013 22:06 cieszę się, że Ci przypadł do gustu ten przepis:) pozdrawiam! OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Łopatkę i boczek zmielić na grubych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wszystko wyrobić aby składniki się połączyły dodając Zobacz więcej
sól pieprz do smaku • Uważać z soleniem (peklosól jest mocno słona) oraz szczyptę gałki muszkatołowej • Dodać starty na drobnej tarce czosnek wlać wodę wsypać żelatynę wyrabiać masę aż zrobi się taka Zobacz więcej
. Dodajemy sól, peklosmaczek, przyprawę sekretną do smaku, żelatynę i całość dokładnie wyrabiamy. Następnie gotowe mięso przekładamy do wyparzonych słoików z szerokim wejściem do 3/4 wysokości. Zobacz więcej