kiełbaski z piekarnika w brytfannie

" Chorizo w czerwonym winie ok 8-10 kiełbasek chorizo, 1 cała szklanka czerwonego wina. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Kiełbaski ułożyć na brytfannie i zalewamy winem, zapiekamyprzez Zobacz więcej
na cząstki, dodaj suszonych pomidorów z czosnkiem niedzwiedzim i czarnuszką, nastęnie kolendry Skworcu. Następnie pokrój drobno suszone pomidory Ole i dodaj do ziemniaków, dodaj również olej z Zobacz więcej
Polecam w święta Wielkanocne schab nadziewany białą kiełbaską. Użyłam kiełbasę domowa robioną. Moja mięsożerna cześć rodziny jest zachwycona tym schabem. Podaje go z pieczonymi buraczkami. Jest bardzo Zobacz więcej
Kilku warstwowa zapiekanka na ziemniakach, z mięskiem i z pysznym sosem. Zapieczona z serem i bazylią...:) Składniki dwie piersi z kurczaka dwie kiełbaski śląskie 5-6 dużych ziemniaków 250g śmietany Zobacz więcej
farszem i przykrywamy paprykową przykrywką.Wkładamy do brytfanny, zalewamy bulionem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy wg uznania. K. woli miękką wersję, więc zapiekałam Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Regionalia

Regionalia 166

0
litra miodu pitnego, sól, pieprz (świeżo zmielony). Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze porcje. Natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Odstawić na 2 godziny. Brytfannę wysmarować tłuszczem, Zobacz więcej
". Dotąd robiłam ją w okrągłej karbowanej formie do tart. Ale miałam większą grupę gości, więc przygotowałam ją brytfannie. Wartozapamiętać- gdy pieczemy taką większą i wyższą zapiekankę, trzymamy ją Zobacz więcej
Wciąż czytałem przepisy na zapiekanki, zachwalania jakie to pyszne, w końcu otworzyłem szafkę, lodówkę ... i tak zaczęła się moja przygoda z zapiekankami. Czy ta była pierwsza, nie pamiętam ale Zobacz więcej
boczek i kiełbaski kiepskiej jakości, a lepiej jest użyć mniej ale lepszych składników żeby odnieść fasolowy sukces. 4-6 osób3 h 500 g białej, drobnej, suszonej fasoli 2 kacze udka 6 frankfurterek Zobacz więcej
trochę do obsypania stolnicy Gęsina. Rozgrzejcie brytfannę o grubym dnie, wrzućcie boczek, smażcie aż będzie chrupiący i lekko brązowy. Wyjmijcie boczek i odstawcie. W miseczce wymieszajcie ze sobą Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
ŚWIĄTECZNY BIGOS

ŚWIĄTECZNY BIGOS 459

0
Domowy bigos z wędzonymi śliwkami, suszoną gruszką, tymiankiem i cząbrem, pachnący świętami... Po raz pierwszy w życiu gotowałam taki świąteczny bigos i bardzo chciałam skupić w nim wszystkie Zobacz więcej
. Liście kapusty rozłożyć, na końcu liścia od strony nerwu nałożyć po łyżce farszu, założyć na farsz boki liścia i zwinąć w gołąbka. Na dno brytfanny lub dużego żaroodpornego naczynia ułożyć odłożone Zobacz więcej
, ale otwarte na wszystko co przed nami. Bądźmy dalej razem Kochane! Przepiórki pieczone nadziewane włoskimi kiełbaskami i rzymska sałata 4 świeże przepiórki 4 włoskie kiełbaski z koprem włoskim 2 Zobacz więcej
Roladki z piersi z kurczaka z czosnkiem – Poradnik Smaku Strona główna Przepisy Pieczenie Kotlety Sałatki Zupy Napoje Dipy i sosy Kasza Makarony Naleśniki Panierowane warzywa Potrawki Przetwory Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni

Cannelloni 102

0
nadzienie szpinakowe robię dzień wcześniej, gdyż fajnie się przegryzie i jest już gotowe do wypełnienia rurek. Jeśli kawałki kiełbaski są zbyt duże ,to możemy potraktować je zwykłym ubijakiem do Zobacz więcej