kiełbaski z piekarnika w brytfannie

" Chorizo w czerwonym winie ok 8-10 kiełbasek chorizo, 1 cała szklanka czerwonego wina. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Kiełbaski ułożyć na brytfannie i zalewamy winem, zapiekamyprzez Zobacz więcej
na cząstki, dodaj suszonych pomidorów z czosnkiem niedzwiedzim i czarnuszką, nastęnie kolendry Skworcu. Następnie pokrój drobno suszone pomidory Ole i dodaj do ziemniaków, dodaj również olej z Zobacz więcej
Polecam w święta Wielkanocne schab nadziewany białą kiełbaską. Użyłam kiełbasę domowa robioną. Moja mięsożerna cześć rodziny jest zachwycona tym schabem. Podaje go z pieczonymi buraczkami. Jest bardzo Zobacz więcej
kiełbaski przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę. Każdą z nich nasączamy rozmąconym jajkiem. Kiełbaski przekładamy do piekarnika i pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut. Przygotowane Zobacz więcej
Kilku warstwowa zapiekanka na ziemniakach, z mięskiem i z pysznym sosem. Zapieczona z serem i bazylią...:) Składniki dwie piersi z kurczaka dwie kiełbaski śląskie 5-6 dużych ziemniaków 250g śmietany Zobacz więcej
farszem i przykrywamy paprykową przykrywką.Wkładamy do brytfanny, zalewamy bulionem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy wg uznania. K. woli miękką wersję, więc zapiekałam Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Regionalia

Regionalia 159

0
litra miodu pitnego, sól, pieprz (świeżo zmielony). Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze porcje. Natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Odstawić na 2 godziny. Brytfannę wysmarować tłuszczem, Zobacz więcej
". Dotąd robiłam ją w okrągłej karbowanej formie do tart. Ale miałam większą grupę gości, więc przygotowałam ją brytfannie. Wartozapamiętać- gdy pieczemy taką większą i wyższą zapiekankę, trzymamy ją Zobacz więcej
cebule); * 10 dag pieczarek; * 1-2 szklanki ryżu ugotowanego; * 4 średniej wielkości kiełbaski (ok.25 dag); * 1duża łyżka smalcu (lub margaryny); * 2 jajka; * 200 mlśmietany 18%; * 100ml mleka; * Zobacz więcej
boczek i kiełbaski kiepskiej jakości, a lepiej jest użyć mniej ale lepszych składników żeby odnieść fasolowy sukces. 4-6 osób3 h 500 g białej, drobnej, suszonej fasoli 2 kacze udka 6 frankfurterek Zobacz więcej
trochę do obsypania stolnicy Gęsina. Rozgrzejcie brytfannę o grubym dnie, wrzućcie boczek, smażcie aż będzie chrupiący i lekko brązowy. Wyjmijcie boczek i odstawcie. W miseczce wymieszajcie ze sobą Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
ŚWIĄTECZNY BIGOS

ŚWIĄTECZNY BIGOS 446

0
Domowy bigos z wędzonymi śliwkami, suszoną gruszką, tymiankiem i cząbrem, pachnący świętami... Po raz pierwszy w życiu gotowałam taki świąteczny bigos i bardzo chciałam skupić w nim wszystkie Zobacz więcej
. Liście kapusty rozłożyć, na końcu liścia od strony nerwu nałożyć po łyżce farszu, założyć na farsz boki liścia i zwinąć w gołąbka. Na dno brytfanny lub dużego żaroodpornego naczynia ułożyć odłożone Zobacz więcej
, ale otwarte na wszystko co przed nami. Bądźmy dalej razem Kochane! Przepiórki pieczone nadziewane włoskimi kiełbaskami i rzymska sałata 4 świeże przepiórki 4 włoskie kiełbaski z koprem włoskim 2 Zobacz więcej
Roladki z piersi z kurczaka z czosnkiem Zupa jajeczna Sos czosnkowy na musztardzie i majonezie Kiełbaski z grilla z czosnkowo cytrynową glazurą Łopatka wieprzowa marynowana w jajku Najnowsze Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni

Cannelloni 102

0
nadzienie szpinakowe robię dzień wcześniej, gdyż fajnie się przegryzie i jest już gotowe do wypełnienia rurek. Jeśli kawałki kiełbaski są zbyt duże ,to możemy potraktować je zwykłym ubijakiem do Zobacz więcej