kiełbasy parzone

srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Schab parzony z kiełbasą

Schab parzony z kiełbasą 675

0
{{headerMessage}}
z tego miejsca im dziękuję, a Wam zaprezentuję schab parzony z kiełbasą . Pyszną i ciekawą w smaku wędlinę. *Schab parzony z wędliną* schab bez kości - 70 dag kiełbasa 10 dag - odpowiednio długi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Usuwamy nadmiar powietrza dociskając tłokiem mięso (cały czas trzeba mocno dociskać, by do jelit nie dostawało się powietrze). Zawiązujemy końcówkę. Nadziewamy jelita masą mięsną, co piętnaście cm Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnku 3 łyżki przyprawy Tradismak Kiełbasa – biała parzona (Turbo Smak An) a 40 g 2 łyżki przyprawy Natura Smak Sułtańska a 40 g 2 łyżeczki soli jelita naturalne-2 m powinny starczyć. Jelita Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. OSUSZANIE - w wędzarni przy dużym ruchu powietrza bez dymu do momentu gdy kiełbasa będzie ciepła i całkowicie sucha . WĘDZENIE -3,5 godziny w temperaturze 55-60 stopni PARZENIE Woda 75 stopni do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
konsystencję kiełbasy lubimy. U mnie jest to sito 5 mm do mięsa III klasy, czyli powiedzmy , tego najbardziej "żylastego", 8 mm do mięsa tłustego lub słoniny i 13 mm do mięsa I klasy. Kiełbasa domowa Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Kiełbasa parzona z golonki

Kiełbasa parzona z golonki 1307

1
{{headerMessage}}
„ Wiem, wiem zaraz powiecie, nie to nie dla mnie. Golonka!, to musi być strasznie tłuste. Nic bardziej mylnego. Tłusta w golonce jest skóra z warstwą tłuszczu, ale jeśli zakupimy golonki bez skóry i w Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Kiełbasa krakowska domowa, parzona

Kiełbasa krakowska domowa, parzona 2235

2
{{headerMessage}}
Przepis na tę wędlinę znalazłam na bloguCzary mary gotuje Cezary. To kolejna propozycja dla tych co nie mają możliwości wędzić, lub tak jak ja, mają zamiar ale zbierają się do wędzenia pomału. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełbasa krakowska Dzisiejszy post jest kierowany to miłośników domowych wędlin. Nie wiem z jakich powodów, wiele osób co prawda robi samodzielnie cienkie kiełbasy nadziewane w jelita wieprzowe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam na kolejny przepis na pyszną domową wędlinę, tym razem jest to kiełbasa krakowska parzona. Jest doskonała taka na świeżo, czyli bez podsuszania, jak i po tym gdy lekko obeschnie powieszona w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełbasa szynkowa Dziś pragnę podzielić się swoim sposobem, na wykorzystanie okrawków mięsa z wieprzowej szynki, które zawsze zostają w kuchni poformowaniu mięsiwa do wędzenia ( czy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,kminek,majeranek,kolendra,lubczyk,jałowiec oraz papryka ostra i słodka. -czosnek świeżo wyciśnięty przez praskę 7-8 g/kg -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -woda 250 mil do peklowania i 150 mil po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełbasa drobiowa Dziś pragnę przedstawić przepis który mam nadzieję że znajdzie uznanie u miłośników delikatnych i dietetycznych wyrobów. Będzie to bowiem kiełbasa, ale jej skład w ogromnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbaski parzone robiłam kilka miesięcy temu i muszę powiedzieć, że wyszły bardzo smaczne, mocno czosnkowe i aromatyczne. Co ważne w dobie dodawania przez producentów żywności podejrzanych i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy 400 mil wody dokładnie wyrabiamy i napychamy osłonki.Wieszamy na kije do osadzenia.U mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godz.mieszamy Po 48 godz boczek mielimy na sitku 10 mm Łączymy łopatkę z boczkiem i dokładnie mieszamy dajemy 250 mil wody,pieprz ,gorczycę i czosnek.Wyrabiamy do kleistości.Odstawiamy do lodówki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia . Dzielimy na poszczególne kiełbaski usuwając nici . Na głęboką patelnię odpowiedniej wielkości wlewamy sos ( ja daję nie przecierany to znaczy z kawałkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
…. Skład : 1 szt podudzia z indyka ze skórą 1 łyżeczka żelatyny 2 opakowania słodkiej papryki mielonej 20 g soli peklowej chilli do smaku 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru pudru 1,5 m osłonki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chyba wszyscy lubią wszelakie kiełbasy, może nie jako codzienną przyjemność, ale tak od czasu do czasu ukroić na kanapkę, upiec, usmażyć, czy przede wszystkim grillować. Mięsne kiełbasy zdecydowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma dla mnie Świąt bez białej kiełbasy. Jest na Sylwestra, Wielkanoc i Boże Narodzenie. Z reguły parzyłam ją powiązaną na małe kiełbaski kilkanaście minut , a potem piekłam razem z mięsem pieczonym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś postanowiłam zrobić sobie na obiad leczo, to już kolejna odsłona na tym blogu :) Potrzebne składniki: cukinia, parówki, boczek parzony, pieczarki, papryki, papryka ostra, cebula, czosnek Zobacz więcej