kim chi

Tytuł trochę przekorny …. ale warto przeczytać całość ;) Do kradzieży zdjęć z bloga czy fanpage już się chyba „przyzwyczaiłam”. O ile można tu mówić o przyzwyczajeniu. Wkurwia mnie to tak samo bardzo Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MniuMniu
Ⓥ Kim chi

Ⓥ Kim chi 150

Kim chi Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska - jest naprawdę świetna! Idealnie smakuje jako dodatek, w ramach surówki, jak i w zupie, czy plackach- na które zamieszczę przepisy w kolejnych postach. Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MniuMniu
Zupa z kim chi

Zupa z kim chi 130

Zupa z kim chi należy do jednej z moich ulubionych, z resztą uwielbiam zupy azjatyckie. Przede wszystkim dlatego, że są bardzo aromatyczne i sycące. Wystarczy jedna miska aby porządnie rozgrzać swój Zobacz więcej
Popularne posty mąka kukurydziana 1-3 łyżki masła lub smalcu woda lub mleko i woda (1:1) sól Składniki ciasta mieszamy tak, aby uzyskać konsysten... Danie, które kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Zobacz więcej
O zdrowotnych zaletach Kim Chi napisano już nawet prace naukowe. Udowodniono, że wzmacnia odporność, że jest doskonałym antyoksydantem, reguluje gospodarkę węglowodanową i pomaga w dolegliwościach Zobacz więcej
Jedząc kim chi zimą możemy zapomnieć o aptecznych preparatach wzmacniających odporność.Niestety dzieci mogą mieć problem ze zjedzeniem tego specyfiku, ponieważ kapusta jest ostra i ma swój Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA

KIM CZI - KUCHNIA KOREAŃSKA 101

Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 2dużeczubate łyżki soli 1 l. wody Zobacz więcej
Jednymi z najbardziej rozgrzewających dań według mnie są zupy, szczególnie azjatyckie. Poza tym, że składają się z makaronu to w ich skład wchodzi masa różnorodnych dodatków oraz bardzo aromatyczny Zobacz więcej
Przepisy na kim chi (azjatyckiej kapusty pekińskiej kiszonej) znajdziecie tutaj. Tam wcześniej pisałam o tym daniu. W tym wypadku kapusta wyszła o połowę łagodniejsza. Im dłuższa fermentacja, tym Zobacz więcej
Długo zastanawiałam się, czy publikować ten tekst, jednak zdecydowałam, że powinien się ukazać. Zapewne narażę się paru osobom, ale cóż...przeżyję. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Temat męczy mnie od Zobacz więcej
O ile pomidory w styczniu ani mnie, ani chyba nikogo innego już nie dziwią, o tyle kwietniowy wysyp truskawek bardzo mnie zaskoczył. W całym Wrocławiu jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać małe Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Greckie smaki
Kritharaki me kima

Kritharaki me kima 77

Kritharaki me kima (Κριθαράκι με κιμά), to nic innego jak makaron orzo z mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym. Potrawa jest częściowo smażona, potem duszona, by na koniec wylądować w rozgrzanym Zobacz więcej
(zdjęcie pochodzi z tej strony. Polecam lekturę!) Czasami niestety okazuję się ignorantką, nie zaglądam zbyt często na "pudelka" i nie orientuję się w aktualnych informacjach.Życie celebrytów Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Komu zupki? - recenzja

Komu zupki? - recenzja 14

"Komu zupki?" to mądra i dowcipna książeczka dla dzieci opowiadająca o czarownicy Gryzminie, którą można nabyć na stronie Wydawnictwo ADAMADA. Aby Wam ją opisać - książeczkę przeczytałam swojej Zobacz więcej
Gocha
Gocha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zmacznego
Primavika vs Słoiki – kto wygrał?

Primavika vs Słoiki – kto wygrał? 20

Co się stanie, kiedy przy jednym stole spotka się grupka, absolutnie niepoważnych, przyjaciół, która uwielbia jeść i nigdy nie odmawia dobrej szamki? Co więcej, każde z nich pochodzi spoza Warszawy a Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Kim czi - kuchnia koreańska

Kim czi - kuchnia koreańska 102

Uwielbiam kim czi. Kim czi to- marynowana na ostro kapusta pekińska. Robi się zdecydowanie dłużej, niż znika :) Składniki: 1 duża (ok.2 kg.) kapusta pekińska 1 duża czubata łyżka soli 1 l. wody Zobacz więcej
Kochani, zapraszam Was serdecznie do wypełnienia krótkiej ankiety, zajmuje ona nie dłużej niż 3 minuty. Cooklet wraz z blogerami przeprowadza badanie wśród internautów, dzięki któremu chcemy się Zobacz więcej
Fiolunka
Fiolunka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Happiness is homemade
Kim jest polski foodie?

Kim jest polski foodie? 50

Kochani! Drużyna Cookleta przeprowadza krótką ankietę wśród internautów: “Kim jest polski foodie?” czyli dla kogo gotuje, co lubi i gdzie szuka przepisów? Gorąco zachęcam Was do poświęcenia kilku Zobacz więcej
filipion
filipion Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste Żarcie SimpleLife
KIM JEST BLOGER?

KIM JEST BLOGER? 59

Wpis do akcji "Jestem blogerem". Kim jest bloger? Nie będę się długo rozpisywał. Najlepiej pokażą to zdjęcia wraz z krótkim opisem. Otóż bloger to swego rodzaju selekcjoner, osoba zamieszczająca dany Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Nie pytaj kim jestem ...

Nie pytaj kim jestem ... 37

Pytasz nie czekając na odpowiedź, co robię, czasami , Bardziej chcąc tylko ot, tak sobie, widzieć kim, jakim jestem, Sam o sobie nie mówiąc, więc ja czym/kim (?), testem? Znikasz bez słowa, więc Zobacz więcej