kimchi

Dziękuję Było Pyszne
Dziękuję Było Pyszne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziękuję Było Pyszne
Kimchi

Kimchi 53

Kimchi - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA OWOCE PRZEKĄSKI Zobacz więcej
apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
KIMCHI

KIMCHI 76

Kimchi to koreańskie danie, bazujące na kapuście pekińskiej i rzodkwi. Wyróżnia się ostrym smakiem za sprawem papryczki chilli. Spotyka się dodawanie świeżej papryczki jak i tej sproszkowanej. Jeśli Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 221

Kimchi, czyli kapusta pekińska z m.in. dużą ilością pikantnych papryczek. Tradycyjny japoński klasyk. Dodatek i składnik wielu dań. Pokochałam go od razu, gdy tylko spróbowałam jako dodatku do ramenu Zobacz więcej
colorfulrecipesblog
colorfulrecipesblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
colorfulrecipesblog
Kimchi

Kimchi 128

Składniki: Na słoik 1-dno litrowy potrzebujemy:kapusta pekińska (1 kg), 3 średnie marchewki, rzodkiewki (150 g), 4gałązki szczypiorku, 4 łyżki soli celtyckiej Sos: 2 łyżki sosu rybnego, 6 obranych Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy Zobacz więcej
W Korei Południowej kimchi jjigae jest trochę jak rosół - każdy ją zna, każdy ją lubi i każdy ją je. Może nawet bardziej niż rosół, bo w przeciwieństwie do niego kimchi jjigae robi się szybko i łatwo. Zobacz więcej
Kimchi to tradycyjne danie koreańskie, które zaciekawiło mnie formą przygotowania. Można porównać ten proces do kiszenia kapusty, jednak w kuchni koreańskiej używa się innych warzyw. Kimchi jada się Zobacz więcej
Wakacje wakacjami– odpoczęliśmy, ale teraz czas wrócić do codzienności i do kuchni. I do przetworów! Dziś na tapecie kimchi. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że tę koreańską fermentowaną kapustę na ostro Zobacz więcej
Bardzo szybka w przygotowaniu potrawa z makaronem udon. Głównym składnikiem jest tutaj kimchi, a smak wzbogacony jest boczkiem, grzybami shiitake oraz ostrym sosem. Składniki: 2 paczki makaronu Udon Zobacz więcej
Tradycyjny koreański gulasz z tofu składa się z wieprzowiny ugotowanej na wywarze z kombu i sardeli (ang. anchovies) zagęszczonej kimchi i tofu. Ja “zweganizowałam” tę potrawę i zastąpiłam mięso Zobacz więcej
Przepis na koreańskie pierogi mandu już Wam kiedyś przedstawiałyśmy. Są nie tylko pyszne, ale również są świetną okazją na wykorzystanie kimchi, jeśli tylko schowane jest ono gdzieś w Waszej lodówce. Zobacz więcej
Tradycyjne Kimchi z kapusty pekińskiej. Składniki: 2 główki kapusty pekińskiej (ok. 1,5 kg) ok. 1/4 szklanki soli 1 szklanka pokrojonej w cieniutkie słupki koreańskiej rzodkiewki (lub daikon 1/2 Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych szybkich dań koreańskich. Zwykle dodaję boczek i pastę Gochujang dla pełniejszego i ostrzejszego smaku. Można też dodać grzyby enoki lub shiitake jeśli mamy ochotę. Podawane z Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
W takiej postaci pewnie jeszcze nie jedliście ogórków Świeże ogórki kroimy tak, żeby utworzyć “kieszonkę” i nadziewamy je warzywami zalanymi sosem do zwykłego kimchi. Można je od razu skonsumować z Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kimchi ramen

Kimchi ramen 89

Przepyszna zupa z kimchi i owocami morza! fot. D.Szymborska To się nazywa mieć szczęści! Zgrałam zdjęcie, wpisałam nazwę baru z rachunku i…..okazuje się, że od kilku lat jest polecany przez przewodnik Zobacz więcej
Kiszonki to nieocenione źródło witamin i mikroelementów. Na moim stole goszczą przez cały rok, ale szczególnie jesienią i zimą doceniam ich właściwości chroniące mnie przed infekcjami. Kiszona Zobacz więcej
Jako mała dziewczynka brałam czynny udział w procesie kiszenia białej kapusty. Oj, to były czasy Razem z rodzeństwem miałam powierzoną kluczową dla procesu fermentacyjnego rolę skakania i ugniatania w Zobacz więcej
Nabak kimchi (wiosenno-letnie wodniste kimchi, wegańskie) – Kuchniokracja m.tomaszewska@hanami.pl Menu Skip to content Strona główna O mnie About me Kuchniokracja w mediach Nabak kimchi Zobacz więcej