kimchi

apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
KIMCHI

KIMCHI 66

Kimchi to koreańskie danie, bazujące na kapuście pekińskiej i rzodkwi. Wyróżnia się ostrym smakiem za sprawem papryczki chilli. Spotyka się dodawanie świeżej papryczki jak i tej sproszkowanej. Jeśli Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 176

Kimchi, czyli kapusta pekińska z m.in. dużą ilością pikantnych papryczek. Tradycyjny japoński klasyk. Dodatek i składnik wielu dań. Pokochałam go od razu, gdy tylko spróbowałam jako dodatku do ramenu Zobacz więcej
colorfulrecipesblog
colorfulrecipesblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
colorfulrecipesblog
Kimchi

Kimchi 85

Składniki: Na słoik 1-dno litrowy potrzebujemy:kapusta pekińska (1 kg), 3 średnie marchewki, rzodkiewki (150 g), 4gałązki szczypiorku, 4 łyżki soli celtyckiej Sos: 2 łyżki sosu rybnego, 6 obranych Zobacz więcej
Wakacje wakacjami– odpoczęliśmy, ale teraz czas wrócić do codzienności i do kuchni. I do przetworów! Dziś na tapecie kimchi. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że tę koreańską fermentowaną kapustę na ostro Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kimchi ramen

Kimchi ramen 70

Przepyszna zupa z kimchi i owocami morza! fot. D.Szymborska To się nazywa mieć szczęści! Zgrałam zdjęcie, wpisałam nazwę baru z rachunku i…..okazuje się, że od kilku lat jest polecany przez przewodnik Zobacz więcej
jakonagotuje
jakonagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak ona gotuje?
Zupa Kimchi

Zupa Kimchi 52

Nic tak nie pomaga w mroźny, zimowy dzień jak miska gorącej i pikantnej zupy. Nie od dziś wiadomo, że kiszone produkty wspomagają naszą odporność. Z racji tego serwuję dzisiaj mieszankę warzyw Zobacz więcej
Nabak kimchi (wiosenno-letnie wodniste kimchi, wegańskie) – Kuchniokracja m.tomaszewska@hanami.pl Menu Skip to content Strona główna O mnie About me Kuchniokracja w mediach Nabak kimchi Zobacz więcej
W takiej postaci pewnie jeszcze nie jedliście ogórków Świeże ogórki kroimy tak, żeby utworzyć “kieszonkę” i nadziewamy je warzywami zalanymi sosem do zwykłego kimchi. Można je od razu skonsumować z Zobacz więcej
Lato to świetny okres na robienie kimchi. Koniecznie spróbujcie koreańskich kiszonych ogórków. Oi sobagi (kimchi z ogórkiem, wegańskie) – przepis: 8 ogórków gruntowych 1 średnia marchewka mały pęczek Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Ogórki kiszone kimchi

Ogórki kiszone kimchi 52

Słoiki/kamionkę odkładamy w ciepłe, ciemne miejsce – proces kiszenia rozpoczyna się około 4-5 dnia, w zależności od temperatury otoczenia. Ogórki do spożycia są dobre już następnego dnia, ale lepiej Zobacz więcej
O tym, że kiszonki są wyjątkowo zdrowe, mówi każdy dietetyk, ale w naszej kuchni ograniczają się one wyłącznie do ogórków i kapusty. Nasi wschodni sąsiedzi kiszą prawie wszystkie warzywa i owoce. Sama Zobacz więcej
Ostatnio zasmakowałam w kimchi. Niedawno prezentowałam przepis na kimchi (tutaj), to jest jeszcze większym odejściem od oryginalnego przepisu - kapusta biała, rzepa czarna, burak, jabłko i przyprawy, Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Miss Kimchi

Miss Kimchi 11

Miss Kimchi w Warszawie to cudna, pyszna i tania koreańska knajpa Smakujemy nie tylko jedzenia! Nawigacja główna Pokaż/ ukryj nawigację O nas News Przepisy Wszystkie przepisy Dania azjatyckie Dania Zobacz więcej
Zachwycało się nią parę osób na kolacji u sąsiadów, to i Wy się pozachwycajcie :) Składniki: 500 g zielonych szparagów, umytych z odciętymi końcami (główki zostawcie do wykończenia zupy) 1 szklanka Zobacz więcej
limonka
limonka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MorskieCytrusy
Troszkę witaminy "C" czyli kimchi

Troszkę witaminy "C" czyli kimchi 26

Skoro koszmar (dla wielu) czerwono różowego święta mamy za sobą, możemy spokojnie wrócić do codzienności. Nie było mnie. Trochę byłam gdzie indziej. Wyjechałam narzekając na pogodę ale zapomniałam o Zobacz więcej
Prezydentowa
Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Prezydentowej
Kimchi

Kimchi 585

Jak niedawno obiecałam, wrzucam przepis na kimchi, czyli koreańską kapustę kiszoną. Kapustę pekińską kiszoną na ostro oczywiście. Trochę pisałam już na jej temat przy okazji zupy Kimchi Jjigae, Zobacz więcej
Chciałabym żeby ludzie wiedzieli, że gotowanie z Kimchi jest niesamowite Lauryn Chun dla New York Times Tam daleko jeszcze dalej niż w Himalajach jest taki kraj Korea. Właściwie to dwie, bo w wyniku Zobacz więcej
Tongbaechu-kimchi to sfermentowana kapusta pekińska, którą przygotowuje się z całych liści, najbardziej popularny rodzaj kimchi w Korei, a jest ich ponad 300, który w zależności od regionu a nawet Zobacz więcej
Już raz kimchi pojawiło się na blogu (przepis tutaj). Tym razem postanowiłam skorzystać z innych rad i nie dodawać do kimchi pasty na bazie mąki ryżowej. Zamiast tego użyłam samych przypraw i odrobiny Zobacz więcej