kimczi

ZOBACZ TAKŻE:

Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane Pozamiatane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotowane Pozamiatane
Kimczi

Kimczi 31

Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki Michaela Pollana. To Zobacz więcej
Kimczi (kimchi) Kimczi (kimchi) Jest wiele miejsc do których chciałbym nieustająco powracać, jednocześnie niczym pacyfista czujący wstręt przed przemocą, jestem niechętny temu, aby odwiedzać wciąż te Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Dziękuję Było Pyszne
Dziękuję Było Pyszne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziękuję Było Pyszne
Kimchi

Kimchi 33

Kimchi - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA OWOCE PRZEKĄSKI Zobacz więcej
colorfulrecipesblog
colorfulrecipesblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
colorfulrecipesblog
Kimchi

Kimchi 109

Składniki: Na słoik 1-dno litrowy potrzebujemy:kapusta pekińska (1 kg), 3 średnie marchewki, rzodkiewki (150 g), 4gałązki szczypiorku, 4 łyżki soli celtyckiej Sos: 2 łyżki sosu rybnego, 6 obranych Zobacz więcej
apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
KIMCHI

KIMCHI 71

Kimchi to koreańskie danie, bazujące na kapuście pekińskiej i rzodkwi. Wyróżnia się ostrym smakiem za sprawem papryczki chilli. Spotyka się dodawanie świeżej papryczki jak i tej sproszkowanej. Jeśli Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 198

Kimchi, czyli kapusta pekińska z m.in. dużą ilością pikantnych papryczek. Tradycyjny japoński klasyk. Dodatek i składnik wielu dań. Pokochałam go od razu, gdy tylko spróbowałam jako dodatku do ramenu Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy Zobacz więcej
W Korei Południowej kimchi jjigae jest trochę jak rosół - każdy ją zna, każdy ją lubi i każdy ją je. Może nawet bardziej niż rosół, bo w przeciwieństwie do niego kimchi jjigae robi się szybko i łatwo. Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 243

Kimchi (czyt. kimczi) to japoński smakołyk, który po raz pierwszy mieliśmy okazję jeść będąc w Japonii. Podano nam je między innymi do ramenu zamówionego w jednej z tamtejszych restauracji. To Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Ogórki kiszone kimchi

Ogórki kiszone kimchi 57

Słoiki/kamionkę odkładamy w ciepłe, ciemne miejsce – proces kiszenia rozpoczyna się około 4-5 dnia, w zależności od temperatury otoczenia. Ogórki do spożycia są dobre już następnego dnia, ale lepiej Zobacz więcej
Wakacje wakacjami– odpoczęliśmy, ale teraz czas wrócić do codzienności i do kuchni. I do przetworów! Dziś na tapecie kimchi. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że tę koreańską fermentowaną kapustę na ostro Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kimchi ramen

Kimchi ramen 80

Przepyszna zupa z kimchi i owocami morza! fot. D.Szymborska To się nazywa mieć szczęści! Zgrałam zdjęcie, wpisałam nazwę baru z rachunku i…..okazuje się, że od kilku lat jest polecany przez przewodnik Zobacz więcej
jakonagotuje
jakonagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak ona gotuje?
Zupa Kimchi

Zupa Kimchi 59

Nic tak nie pomaga w mroźny, zimowy dzień jak miska gorącej i pikantnej zupy. Nie od dziś wiadomo, że kiszone produkty wspomagają naszą odporność. Z racji tego serwuję dzisiaj mieszankę warzyw Zobacz więcej
W takiej postaci pewnie jeszcze nie jedliście ogórków Świeże ogórki kroimy tak, żeby utworzyć “kieszonkę” i nadziewamy je warzywami zalanymi sosem do zwykłego kimchi. Można je od razu skonsumować z Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
Poznaję Świat i kropka - co dzieję się w kosmosie i czemu ząb jest nie w sosie? to kolejna książka z serii o małej kropeczce Rafała Klimczaka dla najmłodszych dociekliwych odkrywców. Jedną książkę już Zobacz więcej
Lato to świetny okres na robienie kimchi. Koniecznie spróbujcie koreańskich kiszonych ogórków. Oi sobagi (kimchi z ogórkiem, wegańskie) – przepis: 8 ogórków gruntowych 1 średnia marchewka mały pęczek Zobacz więcej
W takiej postaci pewnie jeszcze nie jedliście ogórków Świeże ogórki kroimy tak, żeby utworzyć “kieszonkę” i nadziewamy je warzywami zalanymi sosem do zwykłego kimchi. Można je od razu skonsumować z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: