Przepis na kimczi

Powiązane przepisy:

Ach, zgubić się jeszcze raz w zaułkach koreańskiej stolicy. Znaleźć ponownie kulinarny kamień filozoficzny w ciemnych uliczkach Gawnsu-Dong. Selu odwiedziłem dwa lata temu i nieustannie od tego czasu Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 314

Kimchi (czyt. kimczi) to japoński smakołyk, który po raz pierwszy mieliśmy okazję jeść będąc w Japonii. Podano nam je między innymi do ramenu zamówionego w jednej z tamtejszych restauracji. To Zobacz więcej
Kimchi to kiszona kapusta pekińska z wersji azjatyckiej, symbol koreańskiej kuchni. To prawdziwa bomba zdrowotna, szczególnie teraz w sezonie na przeziębienia. Przyspiesza metabolizm, oczyszcza z Zobacz więcej
Dzień dobry! Pamiętacie post o kimczi? Pisałam Wam tam, że wbrew obiegowej opinii w kimczi nie musi znajdować się ani sałata pekińska ani pak choi ani żadna inna zielenina. Dzisiaj, na dowód tego, Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek jest japonistką, blogerką i dziennikarką, która pisze o azjatyckiej kuchni i reprezentuje polską kuchnię w Azji. Jak zaczęła się przygoda autorki z Dalekim Wschodem? W Zobacz więcej
Inspiracją dla dzisiejszego obiadu jest – jedna z najbardziej popularnych koreańskich potraw. Podstawą tego dania jest ryż. Powinna znaleźć się w nim także pikantna kiszonka i smażona wołowina, ale Zobacz więcej
Relacje z wizyt wKlukovce opisywałam już nie jeden raz ( np.tutaj ) i zawsze były pozytywne. Kiedy zobaczyłam nowe wydarzenie z daniami wegetariańskimi nie miałam wyboru. Wstydem byłoby nie pójść:) W Zobacz więcej
Kimczi (kimchi) Kimczi (kimchi) Jest wiele miejsc do których chciałbym nieustająco powracać, jednocześnie niczym pacyfista czujący wstręt przed przemocą, jestem niechętny temu, aby odwiedzać wciąż te Zobacz więcej
Mama Robak
Mama Robak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakołyki Dominiki
KOREAŃSKA ZUPA KIMCHI

KOREAŃSKA ZUPA KIMCHI 21

Kimchi to koreańska kapusta kiszona. Jej smak jest wyrazisty kwaśno-pikantny. Przygotowywałam już placki z kimchi (przepis na placki kimchijeon). Polecam również kimchi jako dodatek do obiadu. Zobacz więcej
Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ale Zobacz więcej
Kimczi, czyli tradycyjną koreańską pikantną kiszonkę zazwyczaj robi się kapusty pekińskiej, ale może być też to każde inne warzywo korzeniowe. Kiszonka z rzodkwi jest szybsza do zrobienia i Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy Zobacz więcej
Dzień dobry, Kochani, razem z nadchodzącą wiosną zapraszam Was do dalszego cyklu postów fermentacyjnych ramach akcji Prawdziwe Jedzenie! Pamiętajcie, że tego roku rozkręcamy się z fermentacją! Zobacz więcej
Dzień dobry, Kochani, razem z nadchodzącą wiosną zapraszam Was do dalszego cyklu postów fermentacyjnych ramach akcji Prawdziwe Jedzenie! Pamiętajcie, że tego roku rozkręcamy się z fermentacją! Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Dama z rzodkiewką [migawki]

Dama z rzodkiewką [migawki] 33

Dzień dobry, W ogrodzie u mojej Babci rosną rzodkiewki. Nie są równiutkie, ani czyste. Czasem pękają. Trzeba się schylić i wyciągnąć je z mokrej i wilgotnej ziemi. Przekrojone są tak ostre, że ledwo Zobacz więcej
Długo czekałam na tą książkę, bo również należę do osób, które wierzą, że kisić można wszystko, co nie ucieka na drzewo. Osobiście jestem jednak z bardziej plebejskiej szkoły – lubię kiszone ogórki Zobacz więcej
Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane Pozamiatane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotowane Pozamiatane
Kimczi

Kimczi 55

Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki Michaela Pollana. To Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: