kisiel z czerwonym winem

duży słoik wiśni drylowanych /ok 750 g 1/3 szklanki suszonej żurawiny- mogą być też powidła 1/3 szklanki rodzynek 200 ml wytrawnego czerwonego wina 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml soku z Zobacz więcej
opakowanie bitej smietany Śnieżki galaretka najlepiej truskawkowa czerwone wino (obojętnie jakie) Galaretkę przyrządzamy prawie tak jak w przepisie, tylko, że zamiast wody należy dodać wino i to o Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014 311

0
. Kompot z suszu [ klik ] 13. Smażone pierogi z kiszoną kapustą i z wędzoną śliwką suszoną razowe i zwykłe [ klik ] 14. Sernik jaglany waniliowy [ klik ] 15. Tarta cytrynowa z bezą [ klik ] 16. Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Rote Grütze

Rote Grütze 171

0
Rote Grütze to nic innego jak kisiel z czerwonych owoców. Jednak to nie byle jaki kisiel, smakuje wybornie. Popularny jest w Północnych Niemczech i Skandynawii. Możecie używać dowolnych czerwonych Zobacz więcej
ml czerwonego wina łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru kilka listków (ok 10) mięty Przygotowanie: Maliny wraz z cukrem gotuj w garnku na małym ogniucały czas mieszając, do momentu wrzenia. Zobacz więcej
nie, bo chciałam Was zaprosić w niedzielę do FORUM PRZESTRZENIE w Krakowie na Najedzeni Fest, będzie się działo, gwarantuję Wam! Co będzie potrzebne? -żurawina- 500g -cynamon, imbir, goździki - Zobacz więcej
kisiel, więc nie dałam za dużo. -woda- 3/4 szklanki -czerwone wino, najlepiej półwytrawne- 2-3 łyżki -mąka ziemniaczana- łyżka Jak wykonać? 1. By otrzymać sok z żurawiny należy ją ugotować razem z Zobacz więcej
Duszone suszone śliwki to podstawowy dodatek do Ålandspannkaka, czyli alandzkiego naleśnika (przepis tutaj). Szwedzkojęzyczni Finowie zamieszkujący Wyspy Alandzkie przygotowują sos jedynie na bazie Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie pomyślałam, że dodatek wina w deserze może być tak fantastyczny. A wino i kisiel tworzą duet idealny! Deser jest doskonałym pomysłem na wykorzystanie wina, które nie zostało Zobacz więcej
50g cukru 50 ml czerwonego pół słodkiego wina łyżeczka mąki ziemniaczanej 8 gałek lodów śmietankowych odrobina mleka (4 łyżki) ok.15 liści świeżej bazylii + listki bazylii do dekoracji maliny do Zobacz więcej
Spodobał mi się przepis z Kuchni Lidla na ciasto Gwiazdki Czar. Zrobiłam jednak inne placki, a masy są takie same (prawie) Upiec okrągły biszkopt z 3 jajek. 1 łyżkę mąki zastąpić kakao. Po Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Upity torcik

Upity torcik 145

0
proszku do pieczenia 8 jaj 1 szczypta soli Masa czekoladowa: 25 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki czekolady w proszku 1/2 szklanki czerwonego wina 1 szczypta soli Masa wiśniowa: 1.5 szklani Zobacz więcej
się nowe świąteczne propozycje:) Przystawki: Śledzie bazyliowe Paszteciki piwne z kapustą i grzybami Pasztet drobiowy z wiśniami Pasztet rybny z marchewką Pasztet z żurawiną Pikantne śledzie ze Zobacz więcej
Rote Grütze to nic innego jak kisiel z duuuza iloscia czerwonych owocow :) Bardzo popularny w polnocnych Niemczech i Skandynawii. Powiem Wam w tajemnicy, ze to moj ulubiony kisiel owocowy :) Zawsze Zobacz więcej
się z curry i podaje jako przystawkę do ryby. A w Brazylii gotuje w czerwonym winie, z goździkami i cynamonem. Ja swoje odkrywanie tapioki rozpoczęłam od deseru najbardziej typowego, jaki próbowałam Zobacz więcej
Jose
Jose Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kipi kasza
Liebster award

Liebster award 57

0
morskiego. 4. Przepis na niebanalną przystawkę to? Niebanalność zależy od sposobu podania. 5. Wino białe czy czerwone?Białe. 6.Czym dla Ciebie jest gotowanie?Przyjemnością, hobby. 7. Ulubione Zobacz więcej
się przyjemna w smaku a do tego pojawia się ten intensywny, czerwony kolor. W garbnikach i w skórkach jest mnóstwo przeciwutleniaczy... Sos z aronii oprócz zastosowań jako świetny dodatek do Zobacz więcej
2 pasternaki 1 jabłko kilka łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno dwie łyżki miodu sól kubek kaszy gryczanej niepalonej pietruszka kilka marynownaych buraków 2 cebule 2 łyżki miodu czerwone Zobacz więcej
Sos custard jest po prostu pyszny, gdy połączymy go z gorącymi owocami. Tym razem w wersji wytrawnej z czerwonym winem (jest zima, więc użyłam mrożonych owoców leśnych, truskawek i porzeczek). Czego Zobacz więcej
Żurawina to niska krzewinka o małych,czerwonych owocach.Wygląda niepozornie,a jest wyjątkowo smaczna.Zawiera dużo błonnika witamin z grupy B:B1,B2,B6,C,E,karoten,a także Zobacz więcej