kisz z suszonymi grzybami

Pierwsze w tym roku grzybobranie za mną. Może wynik nie był jakiś oszałamiający, bo znaleźliśmy tylko 10 prawdziwków, 10 podgrzybków i jakieś 13 maślaków, ale na pyszne nadzienie do kisza wystarczyło. Zobacz więcej
Już za kilka dni Święta. W tym roku spędzamy je poza domem, więc nie szykuję zbyt wielu dań i ciast wielkanocnych. Jednak mimo tego chciałabym Was zachęcić do poczynienia tej oto pysznej i bardzo Zobacz więcej
Grzybobranie, to narodowy sport Polaków. Mimo tegorocznej suszy, sezon na grzyby zaczęliśmy zebraniem niepełnego koszyka. Po oczyszczeniu część grzybów zamroziłam, a z pozostałych przygotowałam Zobacz więcej
czekolada na rozgrzewkę (taki jest plan) i dokańczanie bajecznie świątecznej kapusty na obiad. Do skonstruowania tego dania zmotywowała mnie grudniowa KUCHNIA i kapusta własnego kiszu czekająca w Zobacz więcej
/4 kostki masła (150 g) duża szklanka mąki (250 g) 150 g tartego sera mozarella płaska łyżeczka soli 2-3 łyżki wody trzy łyżeczki suszonych ziół (oregano, zioła prowansalskie, bazylia) Sposób Zobacz więcej
oraz brokułami. Tarta (kisz francuski) gości na naszym stole regularnie. Jeżeli brak nam pomysłu na obiad, a mamy w lodówce sporo składników, które trzeba wykorzystać, bo wkrótce termin ich Zobacz więcej
z tych poniżej :) Czekoladowa delicja z pianką kawową- walentynkowo autorka: wedith1 | blog: coolinarny Tarta cytrynowa autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Tarta z oliwkami, cebulkami i Zobacz więcej
i sadzonym jajkiem, magdalenki zkremem cytrynowym, francuskie tosty zkompotem wiśniowo-bazyliowym albo rozmaite naleśniki, kanapki czy miniptysie. Podczas „letnich pikników” nie zgłodniejemy dzięki Zobacz więcej
sprawdza się w danich kuchni chińskiej (wystarczy pokroić go w cieniutkie paski julienne) i przesmażyć w woku z innymi warzywami (porem, marchwią, rzodkwią białą, bambusem, grzybami) lub każdym innym Zobacz więcej
! Zobacz przepis > 6. Raviolo z nadzieniem z ricotty, sera pleśniowego, suszonych pomidorów i płynnego żółtka Raviolo to pierożek podobny do znanego ravioli – ale znacznie większy i wypełniony Zobacz więcej
różna, ale to akurat na pewno wyjdzie Wam w trakcie testów. W garnku zagrzewamy wodę do ok 50-60 stopni. Jeżeli woda nam się zagotowała, […] Read More Suszone grzyby: Jak suszyć grzyby? Opublikowane Zobacz więcej
okazje, Wszystkie przepisy, Zupy Autor: Agnieszka | 2 Comments Barszcz czerwony króluje na na naszym stole, w wieczór wigilijny. Składniki na barszcz: 2 kg buraków włoszczyzna 5 ząbków czosnku 2 Zobacz więcej
Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem Biały serek domowy Bigosik z kapusty i golonki w piwie - resztkowy Bigosik z białej kapusty Bigos z białej kapusty Bigos z młodej kapusty Bigos z Zobacz więcej