kiszenie papryki ostrej i pasteryzacja

Krokodylki – ogórki w zalewie octowej z chilli Krokodylki, słodko-ostre ogórki, nieco inne niż tradycyjne kiszone lub korniszony, ale równie dobre. U mnie w domu robią furorę 2 – 3 kg ogórków średniej Zobacz więcej
Krokodylki – ogórki w zalewie octowej z chili Krokodylki, słodko-ostre ogórki, nieco inne niż tradycyjne kiszone lub korniszony, ale równie dobre. U mnie w domu robią furorę 2 – 3 kg ogórków średniej Zobacz więcej
Często natrafiam na wzmianki o konfiturze cebulowej, a nigdy nie miałem okazji jej spróbować. Dlatego ostatnio zastanawiając się jak urozmaicić obiad postanowiłem przygotować konfiturę do mięsa. Zobacz więcej
, zrobiłam dla moich domowników, tylko jedną dyńkę, na spróbowanie. Faszerowana dynia Hokkaido: 1 mała dynia Hokkaido, 10 dag ryżu, 15 dag mięsa mielonego, 1 cebula, 1 papryczka chilli (lub chilli w Zobacz więcej
Sos z pieczonych warzyw Ajwar Domowy keczup Kiszone rzodkiewki Ogórki po chińsku - z papryką ostrą Dżem z cukinii z galaretką Ogórki z chili - bez wekowania! Nalewka z agrestu Szczaw na zimę bez Zobacz więcej
jeszcze o suplementacji B12 ani o twarożku z nerkowców (!). Powoli odkrywałam możliwości kuchni roślinnej, czegoś jednak brakowało. Już teraz wiem, słoików! :) O nich właśnie dzisiaj będzie. Zimą Zobacz więcej