kiszenie papryki ostrej i pasteryzacja

Krokodylki – ogórki w zalewie octowej z chilli Krokodylki, słodko-ostre ogórki, nieco inne niż tradycyjne kiszone lub korniszony, ale równie dobre. U mnie w domu robią furorę 2 – 3 kg ogórków średniej Zobacz więcej
Krokodylki – ogórki w zalewie octowej z chili Krokodylki, słodko-ostre ogórki, nieco inne niż tradycyjne kiszone lub korniszony, ale równie dobre. U mnie w domu robią furorę 2 – 3 kg ogórków średniej Zobacz więcej
Często natrafiam na wzmianki o konfiturze cebulowej, a nigdy nie miałem okazji jej spróbować. Dlatego ostatnio zastanawiając się jak urozmaicić obiad postanowiłem przygotować konfiturę do mięsa. Zobacz więcej
, zrobiłam dla moich domowników, tylko jedną dyńkę, na spróbowanie. Faszerowana dynia Hokkaido: 1 mała dynia Hokkaido, 10 dag ryżu, 15 dag mięsa mielonego, 1 cebula, 1 papryczka chilli (lub chilli w Zobacz więcej
Od 18 VII do 4 IX trwała druga edycja mojej akcji kulinarnej "Róbmy przetwory!". Przeprowadziłam ją w Mikserze Kulinarnym i na Durszlaku (tu trwała krócej, bo system akceptuje maksymalnie 31-dniowy Zobacz więcej
przecier, dokładnie zakręcam i pasteryzuję 15-30 minut w zależności od wielkości słoików. Pomidory suszone źródło Warto zrobić, smak niezapomniany, moim zdaniem jeszcze lepszy niż w przypadku Zobacz więcej