kiszona kapusta z grzybami duszona

Tak przygotowane mięso rozpuszcza się w ustach! Sycące i aromatyczne danie obiadowe. Idealne na chłodniejsze dni. Składniki: 1 kg wieprzowiny (u mnie łopatka bez kości), 500 g kiszonej kapusty, 4 Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych dodatków obiadowych choć nie tylko bo kapustę w tej postaci można jeść przecież też solo np z razową kromką świeżego pieczywa. składniki: - pół kg kapusty kiszonej - 250 g Zobacz więcej
Lubicie duszone żeberka w gęstym, pachnącym sosie ? My bardzo. Mięso musi być mięciutkie, tak żeby nie trzeba było używać podczas jedzenia noża a sos aromatyczny i smakowity. Z tłuczonymi ziemniakami Zobacz więcej
Składniki: kapusta kiszona (500g) grzyby suszone (50g) 2 duże cebule (200g) makaron pełnoziarnisty (100g) przyprawy (sól, pieprz, kminek, majeranek)przepis na łazanki pełnoziarniste tutaj Zobacz więcej
evelajda
evelajda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daj-dziaba
Krokiety

Krokiety 554

3
PRZEPIS: SKŁADNIKI: 0,5 kg kapusty kiszonej 5-10 dag prawdziwków 1/3 kostki masła sól pieprz 2 jaja bułka tarta olej PRZYGOTOWANIE: Kapustę obgotować i ostudzić. Prawdziwki zalać odrobiną wody i dusić Zobacz więcej
Adi
Adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Narodziny Smaku
Kapusta z grzybami.

Kapusta z grzybami. 70

0
SKŁADNIKI: 20dag. grzybów suszonych. 0,5kg. kapusty kiszonej masło 1 duża cebula sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Grzyby gotujemy 20 min. Tak samo robimy z kapustą. Odlać wodę, zostawiając tylko Zobacz więcej
Składniki: kapusta kiszona 1 kg grzyby suszone 10 dag cebula 1 oliwa sól, pieprz Wykonanie: Suszone grzyby namoczyć, poszatkować. Kapustę dobrze odcisnąć z soku, włożyć do rondla. Podlać oliwą. Dodać Zobacz więcej
Potrzebne produkty 500 g kiszonej kapusty 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki drobno pokrojonej suszonej śliwki 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina 1 1/2 szklanki Zobacz więcej
Postanowiłam dla odmiany zrobić pierogi z grzybami i niekiszoną kapustą. Czyli do farszu grzybowego dodałam lekko podduszoną świeżą kapustę. Pierogi są delikatne w smaku i nadają się również jako Zobacz więcej
FARSZ: 0.5 kg kapusty kiszonej 1 opakowanie pieczarek 3 łyżki suszonych grzybów olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz świeżo zmielony 1/ Suszone grzyby moczymy Zobacz więcej
Łazanki: - pół kg kapusty kiszonej razem z wodą - kilka suszonych grzybów - pół kg pieczarek - duża cebula - ok 0.5 l bulionu - świeżo zmielony pieprz,3 listki laurowe,kminek - ewentualnie sól-ja nie Zobacz więcej
Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych Pierogi ostatnio dosyć często są na moim stole :) Ciasto na pierogi: maka tortowa 500 gram woda gorąca 1 szklanka 1 jajko sól do smaku Farsz: Zobacz więcej
Tradycyjna potrawa na Wigilię . Wspaniała . Aromatyczna . Czas : 3 dni Składniki : 1,5 kg kiszonej kapusty 25 dag suszonych grzybów 1 łyżka miodu szklanki oleju pieprz mielony 2 suszone ( albo lepiej Zobacz więcej
Tradycyjna potrawa na Wigilię . Wspaniała . Aromatyczna . Czas : 4 dni Składniki :3 kg kiszonej kapusty 1 słoik suszonych grzybów 1 szklanka oliwy słonecznikowej pieprz mielony maggi w płynie Zobacz więcej
Zimą najczęściej dodatkiem do dań obiadowych są u nas surówki albo warzywa duszone. Nie szykuję dużej ilości gotowych sałatek bo nie ma takiej potrzeby. Zawsze przecież można zetrzeć jakiegoś selera Zobacz więcej
Składniki: 500 g makaronu na łazanki lub innego (u mnie muszelki) 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 czubata łyżeczka przyprawy do bigosu łyżeczki kminku sól, pieprz olej Kapustę poszatkować, Zobacz więcej
Skład: 300g kapusty kiszonej ok. szklanka podgrzybków suszonych 1 cebula 2-3 łyżki masła sól, pieprz Dodatkowo: 4 naleśniki (przepis TUTAJ) 1 jajko bułka tarta masło do smażenia Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: 250 g kapusty kiszonej mała główka kapusty słodkiej mięso wołowe 1 marchewka 1 cebula 3 pędka kiełbasy łyżka mąki przyprawa do bigosu sól pieprz liść laurowy ziele angielskie grzyby łyżka Zobacz więcej
Postna kapusta to wdzięczna baza do mniej postnej potrawy ;) Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 30 dag grzybów (ja użyłam suszonych podgrzybków i grzybków mun) pieprz ziarnisty sól 3-4 ziarenka ziela Zobacz więcej
żeberek osuszyć i obsypać mąką - na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony dodać pieprz, paprykę, jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe, wodę i dusić pod przykryciem do miękkości żeberek Zobacz więcej