Ten eksperyment uświadomił mi, że kisić naprawdę można wiele Oprócz ogórków i kapusty próbowałam już kiszonych pomidorów, cebuli i rzodkiewek Wszystkie te smaki mogę polecić, choć stwierdziliśmy z
Zobacz więcej
Składniki: ok 5 pęczków rzodkiewek 1 litr wody 1 łyżka soli 1 gałązka kopru 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczka ziaren gorczycy 2 liście laurowe szklany słój lub gliniane naczynie do kiszeni
Zobacz więcej
Jakiś czas temu zapanowała moda na kiszonki, czyli kiszone warzywa. Uważam, że to bardzo dobra moda, ponieważ wszelkie kiszonki są bardzo zdrowe dla naszego organizmu. Do tej pory głównie kisiliśmy
Zobacz więcej
KISZONE RZODKIEWKI - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... KISZONE RZODKIEWKI (16.07.2015)OGÓRKI KISZONE (małosolne, kiszone na
Zobacz więcej
Były buraki, będą i rzodkiewki, a co by nie! Wszystkiego trzeba w życiu spróbować, żeby nie żałować. Super dodatek do sałatek, kanapek, a także jako przegryzka na imprezę. Jedyny minus to czas
Zobacz więcej
Jedliście kiedyś kiszone rzodkiewki? powiem tylko tyle że jeśli nie to błąd, który szybko trzeba nadrobić. Zaskakująco pyszny smak i konsystencja takich rzodkiewek, pasujących do dań wszelakich,
Zobacz więcej
kiszone rzodkiewki - odkrycie sezonu nadmiar rzodkiewek = kiszone rzodkiewki. każda następna zjedzona wzbudza coraz większy zachwyt. przyznaję się bez bicia, to nie mój pomysł, zainspirowała mnie
Zobacz więcej
Kisić można właściwie wszystko, a lato to na to najlepszy czas, warzywa są świeże i dostępne na każdym targu. Ja wysiałam za dużo rzodkiewki, nadmiar zakisiłam, zawekowałam i dzięki temu w zimie będę
Zobacz więcej
Kiszone rzodkiewki robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Robi sie je jak kiszone ogórki. U mnie przepis wygląda tak: 1 litr wody 1,5 łyżki soli 3 listki laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 8
Zobacz więcej
Kiszonki to nie tylko ogórki i kapusta. Kisić można prawie wszystko. Tym razem sięgam po rzodkiewki.Przygotowanie kiszonych rzodkiewek jest niezwykle... zobacz ›
Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że kiszenie to jeden z najlepszy, a przy tym najzdrowszych sposobów na przechowywanie żywności. Przy tym tak przetworzone produkty są bogactwem witamin i minerałów. Zwłaszcza
Zobacz więcej
Kiszone rzodkiewki, zrobione latem przypomniały mi się teraz, w czasie panujących powszechnie infekcji. Sporo osób z mojej rodziny i znajomych po kuracji antybiotykowej nie może dojść do siebie i ma
Zobacz więcej
Kiszonki cieszą się u nas niesłabnącą popularnością. W olbrzymich ilościach kiszę zawsze ogórki na zimę, które niezależnie od ilości znikają zawsze przed następnym sezonem. Oprócz ogórków kisiłam już
Zobacz więcej
Przyznam szczerze, że w sezonie na świeże warzywa raczej nie ciągnie mnie do kiszonek. Ostatnio jednak wpadłam na pomysł by zakisić coś innego niż kapusta czy ogórki (na które przepis znajdziecie tu).
Zobacz więcej
O smakowych i zdrowotnych zaletach kiszenia pisaliśmy już przy okazji podawania przepisów na kimchi,kiszone warzywa,barszcz czerwony na zakwasie,czyocet jabłkowy.Mamy sezon na rzodkiewkę, więc
Zobacz więcej
W polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie. Najpopularniejsze warzywa,
Zobacz więcej
Ogórki kiszone z rzodkiewką to dla mnie zupełna nowość. Nigdy wcześniej nie słyszałam o kiszeniu rzodkiewki. Przepis banalny. Można wykorzystać swój ulubiony przepis na kiszenie ogórków. Ja
Zobacz więcej
Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak naprawdę smakują! ?
Zobacz więcej
Kiszone rzodkiewki a właściwie małosolne rzodkiewki to warzywa, które kiszę odkąd pamiętam, kisiła je moja mama, kiszę i ja. Gdy zaczyna się robić ciepło to często z Piotrem przygotowujemy kiszonki
Zobacz więcej
Kiszone rzodkiewki. Natknęłam się na przepis gdzieś w internecie. Wyglądały pięknie, więc postanowiłam sprawdzić jak smakują. Zalewę zrobiłam taką jaką robię zwykle do kiszonych ogórków. Rzodkiewki po
Zobacz więcej